Jana R. (jenny56) ID 50161 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)
Segedín podľa mňa
[ recept č. 24005 zo dňa 27.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčové mäsko 1kg, kyslá kapusta 1 kg, 3 väčšie cibule, 2 kyslé smotany, červená paprika, celé čierne korenie, rasca. Dobrá domáca knedľa
POSTUP PRÍPRAVY
Teraz niečo na vykompenzovanie sladkého. Kyslú kapustu - to ja môžem aj každý deň a keď je v podobe segedínskeho gulášu, tak zvlášť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
tak tu máme zhruba všetky suroviny, nakoniec som použila iba 2 cibule aby to nebolo sladké |
![]() |
cibuľu som nakrájala na primerané kúsky, orestovala na oleji a pridala takéto krásne - na kocky nakrájané mäsko. Už som vyskúšala segedín aj z pliecka, ale keď kúpim takýto krásny chudý bôčik, tak je z neho najlepší. Orestovala som kocky mäska, keď sa zatiahlo a obelelo, pridala som červenú papriku, asi 3 KL, popražila som to, pridala 1/2 KL rasce, pár guličiek čierneho celého korenia. Pridala som nakrájanú kyslú kapustu aj s trochou kapustovej a podliala vodou len zarovno .Solila som nakoniec, lebo kapusta je slaná. Ja dávam jednu bujónovú mäsovú kocku a trochu vegety. Hotové dosolím, koľko sa pýta. |
![]() |
takto orestované, ochutené a podliate. S kapustovou vodou opatrne, aby ste to neprekyslili. |
![]() |
robím vždy v kuchte a kapustu dávam zarovno s mäsom, lebo mám vlastnú naloženú a je dobrá - tvrdá a chrumkavá, tak aby sa uvarila. Varilo sa to 40 minút, keď je mäsko mäkké pridám smotanovú zátrepku - 2 smotany rozmiešam v 2 dcl mlieka, pridám 1 kopcovitú PL hl. múky a vlejem za stáleho miešania do základu. Keď prevrie je hotové a papkáme. |
![]() |
pripravila som ho na počesť návštevy môjho "malého"30-ročného synčeka, ktorému kapustové jedlá chutia rovnako ako mne. K tomu domáca kysnutá knedľa s rožkom, mňami-mňam..... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (3.3.2020, 17:20) |
a už je znova uvarený,churí výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (2.3.2020, 21:57) |
dakujem .....vyborny jednoduchy recept,lahko zapamätatelny.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dana B. (Danuta) ID 29493, mimibazar.sk/danuta (31.5.2019, 10:14) |
Ja tiež často robievam segedín....môj obľubený postup je tento recept: https://lepsiden.sk/recept-na-poctivy-segedinsky-gulas/ Ale tento víkend vyskúšam aj tvoj. Hlavne skúsim domaci knedlík urobiť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana D. (Janka+4) ID 189 (7.4.2019, 13:02) |
Robila som tento úžasný segedín a tlieskam,je výborný,zaraďujeme do našich obľúbených receptov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (6.2.2016, 19:18) |
... mňaaam, hneď by som si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta D. (iwetusik) ID 231043 (6.2.2016, 14:27) |
Uzasne Je takyto robime aj my Aj dnes na obed dakujem Za pripomenutie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika P. (Nomik83) ID 171508, mimibazar.sk/nomik83 (17.9.2015, 12:28) |
Po veľmi dlhom čase som robila segedin, aj to som ho robila možno dva krát v živote. Zvolila som tento recept a neľutujem, vynikajuci segedin sa mi podaril.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (18.9.2013, 15:06) |
milujem segedín.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (18.9.2013, 14:54) |
idem na to,budeme ho dnes jesť,vyzerá vynikajúco...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (30.12.2012, 13:06) |
super receptik aj ja takto robievam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Elena C. (helika23) ID 245460 (16.9.2012, 18:15) |
Dobrý podvečer, chcela by som sa spýtať na tie knedlíky, máte ich asi domáce, vyzerajú super, receptík by nebol? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (jenny56) ID 50161 (20.12.2012, 17:50) |
Ela, asi odpovedám veľmi neskoro, ale dlho som tu nebola. Knedlík je domáci, robím od oka asi pol kila múky plohrubej, kvások z pol kocky drožia+ malá lyžička cukru a mlieko. Keď nakysne vymiesim s múkou, 2 PL oleja a mlieko tak, aby bolo cesto ani riedke - ani husté, nechám kysnúť zhruba 3/4 hodinu a urobím 2 knedlíky. Znovu trochu podkysnúť a dám do širokého kastróla a na parák cca 20 min. Pokiaľ sa paria, nedvíhať pokrievku a keď sú hotové poolejovať. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (16.9.2012, 16:49) |
Janka, dnes dom robila, je super. Ďakujem za receptík. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana E. (I*C*E) ID 182562, mimibazar.sk/ice (18.10.2011, 12:18) |
Ako začínajúca gazdinka som segedín robila prvýkrát podľa tohto receptu a nemal chybu! Všetkým chutil Ďakujem za výborný recept!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia B. (babulka2000) ID 54706 (30.7.2011, 13:39) |
uplna mnakaaaaa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Júliana K. (šikulka Julka) ID 142260, mimibazar.sk/sikulkajulka (10.2.2011, 15:36) |
práve som ho urobila a je skvelý, ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária Š. (Liliana) ID 8745 (29.8.2010, 11:09) |
dnes má u nás premiéru v tejto podobe tak dúfam že zožnem mäsko dávam stehno z diviaka tak uvidíííme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (jenny56) ID 50161 (31.8.2010, 11:08) |
Dúfam Mária, že sa vydaril, narobila si mi chuť. Už aby bola nová kyslá kapusta, tá čo teraz predávajú je veľmi prekyslená. Tuším vyskúšam ten recept, čo nakladajú baby do pohárov aj mimo "kapustovej sezóny".  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (11.4.2010, 11:14) |
Segedínsky guľáš je geniálne jedlo, nikdy sa nepreje, tiež ho máme strašne radi, ale ja ho robím len z pliecka, lebo moje ratolesti potom vyšprtávajú každú mastnu omrvinku Janka ten tvoj guľášik vyzerá veľmi chutne !!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana I. (iada) ID 126542 (11.4.2010, 11:07) |
Mňááámmm, hneď ho idem urobiť...ja ho robím veľmi podobne, ale tentokrát to vyskúšam aj v kuchte aj s kyslou smotankou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | tina P. (sarahtinna) ID 34063, mimibazar.sk/sarahtinna (13.3.2010, 12:42) |
dakujem za receptik robila som ho Hovedzie masko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |