
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Kysnuté buchty[ recept č. 24446 zo dňa 10.3.2010 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg pol.muky...... 2polievkove lyzice krystal.cukru......1 vanilkovy cukor...... 1cele vajce a 1 zltok....... 1/4 mlieka.......pol kocky cerstveho drozdia....... 1 lyzicka prasku do peciva........ dve-tri lyzice oleja.......lyzicka soli...... dzem akykolvek/tvaroh-hrozienka/tvaroh-puding POSTUP PRÍPRAVY 1. Pripravime si kvasok, do vlazneho mlieka zamiesame lyzicu krystal.cukru a lyzicu hladkej muky a nadrobime drozdie. Nechame odstat v teple asi 40 - 50minut kym kvasok zvacsi objem min.o polovicu. 2. Muku preosejeme, pridame 2 lyzice cukru, malu lyzicku soli, vajce a zltok, vanilkovy cukor, prasok do peciva, olej, mozme nastruhat citronovu koru. To zmiesame a vlejeme do muky kvasok s mliekom. Zvysne mlieko pridavame podla potreby. Cesto by malo byt hustejsie a malo by sa pekne odliepat od hrnca. Zvyknem ho miesit metlickami asi tak 20-30 minut. 3. Hladke a vypracovane cesto posypeme trochou muky a nechame kysnut v teple asi 30-40 minut. 4. Cesto vyklopime na pomucenu dosku a valcekom roztiahneme na vysku asi 1 cm. Davame si pozor, aby sa nam zospodu neprilepilo. Mensim poharom vykrajujeme kolieska, prstami ich roztiahneme a lyzickou dame do kazdeho kolieska dzem-lekvar-tvaroh s hrozienkami, bez hrozienok, s pudingom, co komu chuti. Koliesko prikryjeme druhym kolieskom a dookola prstami dobre spojime, tym istym poharom znovu vykrojime uz naplnenu buchtu a tak zbavime prebytocneho cesta po okrajoch, polozime na olejom vymasteny vyssi plech. Takto pokracujeme s kazdou buchtou, pricom ich vkladame na plech jednu vedla druhej, nie vsak prilis natesno, lebo kysnutim este zvacsia objem. Dobre ich naolejujeme. Ked je plech zaplneny buchtickami nechame ich v teple este podkysnut asi pol hodinu-40 minut. Predhrejeme si ruru na asi 190-200 stupnov. 5. Plech vlozime do rury a pecieme asi 25-35minut, najprv spodne pecenie a neskor celoplosne, az pokial nie su buchticky krasne hnede. Po vychladnuti posypeme buchticky praskovym cukrom. Zvyknem ich aj s plechom davat do vacsieho mikrotenoveho sacku, aby boli vlacne a nevysusili sa. Z tohto cesta sa da robit aj zavin, moravske kolace ci bratislavske rozky s roznymi plnkami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |