Adriana S. (adrika280) ID 34442 |
|
Oblasť: ANGLICKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2008 |
Naposledy: 29.7.2018 9:04 |
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Rezy na anjelskych kridlach
[ recept č. 24597 zo dňa 14.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piskota: 6 vajec, 6 PL krystaloveho cukru, 125 g marcipanu, 180 g polohrubej muky,1/2 PRDOPEC., 150 ml mlieka, 150 ml oleja********* Plnka: 250 g jemneho tvarohu (moze byt aj mascarpone alebo quark), 250 ml mlieka, 1 potravinarska zelatina, 120 g pr. cukru, 1 vanilkovy cukor, 2 PL rumu (prip. esencie), 150 ml mlieka a 1 praskova slahacka*********** okrem toho: 2 jahodove kompoty, 1sacok cerveneho tortoveho zele, 2 PL kryst. cukru, plech 27x37cm (vnutorny rozmer), tuk na vymastenie plechu a trochu muky na vysypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Priletel z nebicka anjelik malicky a sepol potichucky: "nesiem ti pozdrav, od tvojej mamicky..."
Na tychto pomyselnych anjelskych kridlach zasielam vrele pozdravy vsetkym, ktori aspon obcas obetuju svoj drahocenny cas a pozastavia sa pri mojich receptoch a velke DAKUJEM vsetkym za nadherne, mile a obcas aj usmevne komentariky, ktorymi ma obdaruvate.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su uz pekne biele, tak pridame 6 PL kr. cukru a opat slahame, kym nie je sneh pekny, biely a lesky No a samozrejeme cukor rozpusteny:) |
|
pridame postruhany marcipan a opat dobre preslahame |
|
pridame zltka a opat preslahame |
|
pridame mlieko, olej a este preslahame |
|
muku zmiesanu s PRDOPEC. (prasok do peciva:) ) , vmiesame po castiach, ale uz iba rucne |
|
vylejeme na vymasteny, mukou vysypany plech a pecieme cca 20 min. pri teplote 180 stupnov |
|
upecena piskota |
|
pouzila som tuto zelatinu |
|
tortove zele,ktore som pouzila |
|
250 ml mlieka velmi mierne zahrejeme a vsypeme zelatinu do mlieka. Zamiesame a nechame postat 10 min. Pridame 2 PL rumu (esencie) a potom zelatinu za staleho miesania zahrejeme max. na 60 stupnov a odstavime k vychladnutiu. Obcas premiesame, kym sa chladi |
|
vyslahame praskovu slahacku podla navodu |
|
tvaroh vymiesame s praskovym cukrom a vanilkovym cukrom |
|
do tvarohu v mensom mnozstve vmiesavame zelatinu rozpustenu v mlieku. Zelatina musi byt vychladnuta a uz zacina tuhnut (dost dlho to trvalo, ale pozrela som si pri tom trochu OTO:::) Ked uz sme vmiesali zelatinu, tak nakoniec opatrne vmiesame aj vyslahanu slahacku a masu dame do cukrarenskeho vrecka |
|
tvarohovu masu naplnime do cukrarenskeho vrecka a tahame pasiky( kazdy som presla dvakrat, mozno keby som bola mala hviezdickovu spicku s vacsim otvorom, tak by stacilo prejst iba raz) po dlzke upecenej, vychladnutej pisktote cca v rozostupe 5 cm. Nemerala som to presne, aj to tak vyzera:( Odlozime do chladnicky na 30 - 60 minut (kym si pripravime tortove zele a kym sa vychladi) |
|
tortove zele som rozmiesala v stave z 2 kompotov (bolo jej 450 ml) a dala som varit. od bodu varu iba 1 minutku. toto uz chladlo rychlejsie |
|
do medzier medzi jednotlivymi tvarohovymi pasmi som poukladala jahody |
|
medzery som opatrne zlaiala tortovym zele a vratila spat do chladnicky zatuhnut |
|
no a tu su uz hotove anjelske kridla |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Kristy D. (Kristynka55) ID 37468 (2.4.2010, 11:43) |
Krasne slova, krasny recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.4.2010, 9:28) |
Dakujeeeem. Krasne sviatky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika S. (monikaslavik) ID 49614 (30.3.2010, 16:40) |
Adrianka smiem sa spýtať či v tej piškote musí byť marcipan . Marcipán bohužiľ nemám či môže byť nejaká náhrada alebo či by som nemohla použiť obyčajnú piškotu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.3.2010, 22:17) |
Monika, podla mna mozes pouzit aj inu piskotu. Mala by to byt vsak taka trochu tuhsia, (olej, mlieko alebo voda) . Klasicka by asi bola prilis jemna a neudrzala tu zelatinu a tvaroh. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zdenka v. (zdenka68) ID 37569 (18.3.2010, 19:13) |
Pani Adrianka, ako nadherne ste to napisali. Som vasou velkou obdivovatelkou. Zelam vam vela dalsich skvelych napadov o ktore sa s nami delite |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (18.3.2010, 23:02) |
Dakujem krasne za mily komentarik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (15.3.2010, 13:54) |
uzastny napad, vyzera to velmi lakavo a efektne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (15.3.2010, 9:04) |
Určite spravím na Veľkú noc,doma upečiem,na chalupe dokončím. Máš ho nádherný.Adka,aj komentárik hodnotný,ahoj a pekný deň zo zimnou atmosférou sršiacej Bystrice. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (15.3.2010, 0:24) |
Hííííííí tak toto je už milá Adrika, trápenie neviniatok, aby si vedela Idem spať s prázdnym žalúdkom a tu ho máš, natrafím na túto delikatesu Pôvabné, určite dobrulinké, preto mám teraz problémy a bojím sa, že keď vstanem od notebooku, tak vyrabujem chladničku Mňam, všetky tieto tvoje želatinovučké dobrôtky, mňamky Zaväzujem sa vyskúšať tento receptík aj keď ktovie, ako dopadnem? Ale je neodolateľný, fakt ský!!! Ale za môj dnešný nedobrý spánok budeš zodpovedná ty, Adri Prajem si sladké sny a tebe veľa pozdravov a |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.3.2010, 21:20) |
Tak co Kristinka, spala si dobre? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Gabriela T. (nogate) ID 22107 (14.3.2010, 23:22) |
Ja z tých Tvojich koláčikov nemôžem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:38) |
Co Gabika? Vari spavat? Nemyslis vazne? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (14.3.2010, 23:42) |
no aj to ... od kedy som videla ten pávíí koláč hľadám príležitosť kedy ho urobiť ved tu ponocujem a kochám sa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.3.2010, 0:05) |
Gabika, ved ide Velka noc, tak v com je problem? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (14.3.2010, 21:12) |
vyzerá to fantasticky a chutne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.3.2010, 0:05) |
Jarmilka, dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (14.3.2010, 21:05) |
Peknučké, chutnučké, dojemné |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.3.2010, 0:04) |
Monika dakujem nielen za tento mily komentarik, ale za vsetky, ktorymi ma pravidlene obdaruvas |:o |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.3.2010, 20:02) |
krasne,ako vzdy. mamicka na teba aj na celu vasu sikovnu rodinku musi byt tam hore velmi pysna Adulka, to my ti dakujeme za tvoje uzasne recepty a mile komentare |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.3.2010, 0:03) |
Janicek dakujem velmi pekne. Vidim, ze si si vymenila fotecku. Velmi vam to sekne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (14.3.2010, 19:50) |
Super koláčik, ako vždy od Teba!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.3.2010, 0:02) |
Darinka dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Bozena K. (manomama) ID 100387 (14.3.2010, 16:19) |
Adka super recept a peknene nafotene ,ako vždy |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.3.2010, 0:01) |
Bozenka dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.3.2010, 16:08) |
Aďka máš ich krásne a hrozne milučký je aj ten anjelik a mimochodom ja sa veľmi rada pristavujem pri tvojich receptíkoch, sú pre mňa veľkou inšpiráciou a nesmierne si cením, že si vždy dáš tú námahu a pripojíš podrobný postup, ktorý napríklad mne dodá odvahu vyskúšať receptík, na ktorý by som sa predtým neodvážila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.3.2010, 0:01) |
Ivka moje velke DAKUJEM urcite patri aj tebe |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Eva T. (Evulqa) ID 33802 (14.3.2010, 14:59) |
nemohla som hneď ako som ho zbadala komentovať , ten úvod ma no poviem ti, že nie len mamka, ale aj naša milovaná nagymama, ak sa na nás pozerajú z nebíčka a tomu verím, že áno, tak sa nestačia diviť nad tvojimi skvelými kuchárskymi kúskami koláčik vyzerá neodolateľne chutne , pošli kúsok |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.3.2010, 0:00) |
Draha, ved ja by som ti aj rada poslala, ale vies to teraz nie je iba cez ulicu, ale min. 1200 km. No a uznaj sama, ved kym by doletel, tak by aj skysnut mozno stihol a to by bola veru skoda |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (14.3.2010, 13:19) |
teda adrianka.opet tu mam esuper receptik..urcite vyskusam..a moc dakujeme za krasne slova..si moc mila.. receptik som si pridala k oblubenym |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:56) |
Dadka dakujem. Prave taketo mile slovka ma inspirovali k tomu, aby som pomocou tohto receptiku vyjadrila to, co som citila |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (14.3.2010, 12:52) |
Nech ti ten pomaha stale piect taketo super mnamky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:54) |
Anka dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (14.3.2010, 12:10) |
Adrika,krasne slovicka na uvod...pohladili dusicku a zakustek musi byt vyborny,urcite raz vyskusam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.3.2010, 23:54) |
Pre teba Matka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |