Martina O. (jody) ID 139136 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Bravčové s hubami a tajnou prísadou
[ recept č. 24633 zo dňa 14.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčové mäso, cibuľa, šampióny alebo iné huby, soľ, rasca, čierne korenie, olej, škrobová múčka, petržlenová vňať, štiplavá paprika, tajná prísada (v texte :-))
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso (podľa mňa akékoľvek, ja som zasa mala doma krkovicu) nakrájame na rezne alebo na pásiky, cibuľu nadrobno. Na oleji speníme cibuľku, pridáme celú rascu, kto má ako rád, ja dávam polievkovú lyžicu kopcom a dusíme spolu s cibuľou, keď je opečená, posypeme mletým korením. Pridáme mäso, zprudka opečieme, posolíme, pridáme vňať, pálivú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme.
Keď je mäso polomäkké, pridáme huby. Ja som mala zavárané šampióny, ale je to úplne jedno. Keď je všetko mäkké, v troche vody (ja mám rada veľa omáčky a nie príliš hustej, takže podľa toho si prispôsobte množstvá) rozpustíme škrob a primiešame korenie, trochu soli, štipku vňate a papriky a zahustíme. Tesne pred vypnutím šprcneme do jedla trochu nálevu z kyslých uhoriek. Len trošku, možno pol deci, tak aby to nebolo kyslé. Zvýrazní a podčiarkne všetky chute v jedle. Podávame s ryžou. Dobrú chuť. |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (upravené 19.3.2010, 21:49) |
Ahojky, Martinka hneď by som si dala. Tento týždeň som robila z krkovičky, len som so šampiňonmi pridala aj pol leča. Tá uhorková šťava je zaujímavá.Skúsim niekedy.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (15.3.2010, 12:00) |
vyzerá to lákavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.3.2010, 11:30) |
huby milujeme a ten nálev z kyslých uhoriek vyzerá zaujímavo, určite túto tvoju fintu vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (14.3.2010, 20:54) |
Mňam podobne aj my robíme, huby ľúbime, fajnotka je to aj tú ryžu máš krásnu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (14.3.2010, 20:44) |
Takto pripravené mäska máme radi, sú veľmi chutné aj keď, hríbiky len tak symbolicky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |