Lucia H. (Luc2) ID 5741 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Tarhoňa-ako na ňu?
[ recept č. 2475 zo dňa 8.10.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Maminy, poraďte mi ako robíte tarhoňu? Ja si ju pamätám ešte z čias školských jedální, takú sfarbenú do hneda a mala super chuť. Ja ju žiaľ varím len ako cestovinu v osolenej vode. Za všetky rady, díky.:o)))
POSTUP PRÍPRAVY
:o) |
Klára V. (samose) ID 254446 (17.3.2013, 10:55) |
výborne ste poradili, dnes to skúsim aj ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea K. (sova 11) ID 20402 (10.11.2007, 19:31) |
Moja mama robi tarhonu podobne ako ryzu. Na oleji oprazi tarhonu do hnedkava , posoli a zaleje vodou a dusi pod pklickou do makka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.10.2007, 9:41) |
Dievčatá, včera som tarhoňu robila a konečne sa to podobalo na to, čo som hľadala. Opražila som ju na troche oleja, zaliala vodou ako ste radili a pridala som aj bujón. Mňam Ešte raz díky!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (12.10.2007, 9:45) |
Si šikulka a cítila si sa ako v škole? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (12.10.2007, 9:38) |
tarhoňu robím tiež,že najprv opražím cibuľku,potom na to tarhoňu,ked zhnedne zalejem vodou a varím,kým sa voda nevyparí ..moja malá takú tarhoňu miluje,jedáva ju samotnú a objednala si ju aj na zajtrajší obed....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (12.10.2007, 12:58) |
aj...Ja takto robím..ako Ty..ešte aj ..slov.ryžu..tiež ...tak isto..robievam..!...a ..je veľmi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanka G. (xsara) ID 20528 (11.10.2007, 21:39) |
Ja tarhoňu pripravujem tak, že surovú opražím na oleji až kým nezačne hnednúť a tak zalejem vodou. Osolím a dám do toho jednu celú cibuľu. Vody dávam vždy tak 2-3 cm nad povrch tarhone a varím do zmäknutia. Tak isto pripravujem ryžu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (12.10.2007, 12:46) |
s týmto nemám problem robím to tak isto....ale skour ma zaujím a slovenská ryža stale ju mám rozvarenu...porad ako??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.10.2007, 13:47) |
Hanka, záleží aj od firmy. SKús kúpiť tú istú firmu ako kupuješ aj tarhoňu, možno sa Ti nerozvarí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (9.10.2007, 9:13) |
Ďakujem ešte raz, aj tým čo ste mi písali do odkazov. Lucia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľubica R. (porfin) ID 23018 (9.10.2007, 7:46) |
Tarhoňu -suchú-najprv opražím na malom množstve oleja, /ak chceš aj nadrobno nasekanú sibuľku/ ˇ- musíš stále miešať- a ak trocha zhnedne, osolíš, zaleješ vodou asi 1-2 cm, nad tarhoňu a pod pokličkou dodusíš. Možno je aj iný spôsob ale takto to robím ja.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (8.10.2007, 21:26) |
Ja Lucii ďakujem za otázku a ostatným maminkám za odpovede.. tiež som chcela vedieť, ako sa robí tarhoňa-príloha.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Majka S. (skyvka) ID 4227, mimibazar.sk/skyvka (8.10.2007, 20:43) |
Robi sa presne tak ako ryza. Oprazis na troske oleja, tak aby si zacitila, ze pod vareskou ti beha kazde zrno zvlast. Ja este sparim nakrajanu cibulu a zmiesam s oprazenou tarhonou, osolim, zalejem vodou asi 1 cm nad tarhonou a dusim 20min. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (12.10.2007, 12:47) |
A ako robíš slovensku ryžu stale sa mi rozvarí. vdaka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela Z. (michy) ID 20515 (8.10.2007, 20:30) |
Ja ju tak isto oprazim na oleji do zlato-hneda, potom zalejem vodou, osolim, okorenim a pridam pretlaceny cesnak. Je to nieco uzasne. Dobru chut  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Perla R. (ladyrs) ID 11748, mimibazar.sk/ladyrs (8.10.2007, 20:11) |
Ja si okrem soli a čierneho korenia pridávam aj majoránku. Nie veľa, len štipku. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.10.2007, 17:36) |
ja si vezmem pohár tarhone a oprazim ju do hneda na tuku - nie vela!!! len trosku tuku...taku 1 lyzicu az dve oleja...potom podlejem hrncekom a pol vriacej vody a osolím.... sup pod pokrievku na 20 min....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína V. (katkav) ID 176, mimibazar.sk/katkav (8.10.2007, 17:36) |
Ahoj Luci. Dúfam, že ti trošku pomôžem. U nás doma tarhoňu milujú ešte viac ako ryžu, takže ju robím pomerne často Na oleji si speníš cibuľu až do zlatista. Potom pridáš tarhoňu, chvíľu ju opekáš a pri tom premiešavaš.Opekaním chytí peknú farbu .To môžeš robiť na prudkom ohni. Napokon ju zaleješ raz takým množstvom horúcej vody. / ja dávam rozpustený slepačí bujón, má to lepšiu chuť /.Premiešaš, posolíš, po prípade okoreníš , dáš na úplne slabý oheň a prikryješ vrchnákom. Počas varenia ju občas zľahka premiešaj a ochutnaj Prajem dobrú chuť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (12.10.2007, 12:49) |
ahoj ja ta poprosim o radu ako robíš slovensku ryžu?? ta sa mi stle rozvarí. S tarhonou nemám problem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.10.2007, 17:31) |
Moj manzelik tarhonu miluje.......no ja ju stale neviem.uz som sto krat stala pri babke ked ju robi,ale mne to nejako este nejde.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:34) |
ľubka a ako ju robí? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.10.2007, 10:42) |
Idem na Slovensko na dalsi tyzden......urcite bude k obedu,tak to zistim a napisem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (8.10.2007, 17:19) |
Vyskúšaj a uvidíš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:22) |
práve dnes som to skúšala aj opražiť, ale tú slovenskú ryžu , však to by malo byť jedno. Ale dala som tam dosť vody. Nabudúce skúsim takým pomerom ako robím ryžu a uvidím, či to bude lepšie. Naozaj mi to v tej škole chutilo. Síce je to pekných pár rokov ,ale tú chuť si ešte teraz dokážem predstaviť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:27) |
pametam si este ked som chodila na prax zo skoly,ze tarhonu davali na pekac a potom do truby ...zvysok neviem uz je to par rokov dozadu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:29) |
Vidíš Erika, veď niekto robí aj ryžu v trúbe, tak je možné, že aj tarhoňa sa dá. Len ako? a na koľkO?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (12.10.2007, 9:43) |
Luci,ano,dá sa robiť aj v trúbe,presne ako ryža.Na šporáku len opražíš cibuľku a tarhoňu,zaleješ vodou a šups s tým do trúby.Robievam tak,ked pečiem aj niečo iné v trúbe,len kvoli ryži sa mi neoplatí vykurovať kuchyňu trúbou...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:44) |
tak som vytiahla technologiu pre 2 a 3 rocnik sou a nasla som tam ze tarhonu oprazis zalejes vodou a da sa do horucej truby zakryta pocas dusenia sa nema miesat podla mna tak na 15 minut a potom kukni ci je uz hotova  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  | katarina h. (katka01) ID 18377 (12.10.2007, 15:57) |
Parada, v tej trube sa mi to paci. Mame doma strasnu zimu, aspon sme sa zohriali v kuchyni. Teraz trocha pozehlim v spalni a vykurim zas tam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:14) |
Baby, díky Ale ja mám taký pocit, že ona bola trošinku taká tvrdšia a chrumkavejšia v tej škole  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:15) |
tak asi bola este surova  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (8.10.2007, 17:13) |
Ahojky, my ju tiež zvykneme takto opražiť, je potom fajnučká  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:11) |
ja robim tarhonu tak ze ju oprazim na troske oleja do zlatohneda,zalejem vriacou vodou a zakryte dusim na malom ohni.vodu davam tak ako pri vareni ryze...1 pohar tarhone =2 pohare vody  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |