. .. .. .. .. .. .
. .

Tarhoňa-ako na ňu? - RECEPT 2475

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 5741 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Tarhoňa-ako na ňu?


[ recept č. 2475 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Maminy, poraďte mi ako robíte tarhoňu? Ja si ju pamätám ešte z čias školských jedální, takú sfarbenú do hneda a mala super chuť. Ja ju žiaľ varím len ako cestovinu v osolenej vode. Za všetky rady, díky.:o)))

POSTUP PRÍPRAVY

:o)
<< Bravčové mäsko so šampiňónmi | Tarhoňa-ako na ňu? | Hovädzia roštenka s cibuľou >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Klára V. (samose) ID 254446 (17.3.2013, 10:55)
(Y) (Y)výborne ste poradili, dnes to skúsim aj ja (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (sova 11) ID 20402 (10.11.2007, 19:31)
Moja mama robi tarhonu podobne ako ryzu. Na oleji oprazi tarhonu do hnedkava , posoli a zaleje vodou a dusi pod pklickou do makka.
ODPOVEDAŤnahlásiť
monka o. (sestrička) ID 24072 (12.10.2007, 22:17)
(pusa) (kytara) (hadka) (jazyk) (radost)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.10.2007, 9:41)
Dievčatá, včera som tarhoňu robila a konečne sa to podobalo na to, čo som hľadala. Opražila som ju na troche oleja, zaliala vodou ako ste radili a pridala som aj bujón. Mňam (PL) Ešte raz díky!! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (12.10.2007, 9:45)
Si šikulka (clamp) a cítila si sa ako v škole?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.10.2007, 9:52)
;-) ;-) ;-) no comment (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (12.10.2007, 9:38)
tarhoňu robím tiež,že najprv opražím cibuľku,potom na to tarhoňu,ked zhnedne zalejem vodou a varím,kým sa voda nevyparí (PL)..moja malá takú tarhoňu miluje,jedáva ju samotnú a objednala si ju aj na zajtrajší obed.... (X) (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (12.10.2007, 12:58)
aj...Ja takto robím..ako Ty..ešte aj ..slov.ryžu..tiež ...tak isto..robievam..!...a ..je veľmi (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Stanka G. (xsara) ID 20528 (11.10.2007, 21:39)
Ja tarhoňu pripravujem tak, že surovú opražím na oleji až kým nezačne hnednúť a tak zalejem vodou. Osolím a dám do toho jednu celú cibuľu. Vody dávam vždy tak 2-3 cm nad povrch tarhone a varím do zmäknutia. Tak isto pripravujem ryžu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (12.10.2007, 12:46)
s týmto nemám problem robím to tak isto....ale skour ma zaujím a slovenská ryža stale ju mám rozvarenu...porad ako???
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.10.2007, 13:47)
Hanka, záleží aj od firmy. SKús kúpiť tú istú firmu ako kupuješ aj tarhoňu, možno sa Ti nerozvarí. (PL)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (9.10.2007, 9:13)
Ďakujem ešte raz, aj tým čo ste mi písali do odkazov. (L) Lucia
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľubica R. (porfin) ID 23018 (9.10.2007, 7:46)
Tarhoňu -suchú-najprv opražím na malom množstve oleja, /ak chceš aj nadrobno nasekanú sibuľku/ ˇ- musíš stále miešať- a ak trocha zhnedne, osolíš, zaleješ vodou asi 1-2 cm, nad tarhoňu a pod pokličkou dodusíš.

Možno je aj iný spôsob ale takto to robím ja. (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (8.10.2007, 21:26)
Ja Lucii ďakujem za otázku a ostatným maminkám za odpovede.. tiež som chcela vedieť, ako sa robí tarhoňa-príloha. ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Majka S. (skyvka) ID 4227, mimibazar.sk/skyvka (8.10.2007, 20:43)
Robi sa presne tak ako ryza. Oprazis na troske oleja, tak aby si zacitila, ze pod vareskou ti beha kazde zrno zvlast. Ja este sparim nakrajanu cibulu a zmiesam s oprazenou tarhonou, osolim, zalejem vodou asi 1 cm nad tarhonou a dusim 20min.
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (12.10.2007, 12:47)
A ako robíš slovensku ryžu stale sa mi rozvarí. vdaka.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela K. (amalka1) ID 1612, mimibazar.sk/marcelak (8.10.2007, 23:36)
presne tak, ako ryžu
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela Z. (michy) ID 20515 (8.10.2007, 20:30)
Ja ju tak isto oprazim na oleji do zlato-hneda, potom zalejem vodou, osolim, okorenim a pridam pretlaceny cesnak. Je to nieco uzasne. Dobru chut :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Perla R. (ladyrs) ID 11748, mimibazar.sk/ladyrs (8.10.2007, 20:11)
Ja si okrem soli a čierneho korenia pridávam aj majoránku. Nie veľa, len štipku.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 18:01)
žienky, ďakujem (Y) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.10.2007, 17:36)
ja si vezmem pohár tarhone a oprazim ju do hneda na tuku - nie vela!!! len trosku tuku...taku 1 lyzicu az dve oleja...potom podlejem hrncekom a pol vriacej vody a osolím.... sup pod pokrievku na 20 min.... (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína V. (katkav) ID 176, mimibazar.sk/katkav (8.10.2007, 17:36)
Ahoj Luci. Dúfam, že ti trošku pomôžem. U nás doma tarhoňu milujú ešte viac ako ryžu, takže ju robím pomerne často :-) Na oleji si speníš cibuľu až do zlatista. Potom pridáš tarhoňu, chvíľu ju opekáš a pri tom premiešavaš.Opekaním chytí peknú farbu .To môžeš robiť na prudkom ohni. Napokon ju zaleješ raz takým množstvom horúcej vody. / ja dávam rozpustený slepačí bujón, má to lepšiu chuť /.Premiešaš, posolíš, po prípade okoreníš , dáš na úplne slabý oheň a prikryješ vrchnákom. Počas varenia ju občas zľahka premiešaj a ochutnaj :-) :-) :-) :-) Prajem dobrú chuť (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (12.10.2007, 12:49)
ahoj ja ta poprosim o radu ako robíš slovensku ryžu?? ta sa mi stle rozvarí.
S tarhonou nemám problem.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.10.2007, 17:31)
Moj manzelik tarhonu miluje.......no ja ju stale neviem.uz som sto krat stala pri babke ked ju robi,ale mne to nejako este nejde. *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:34)
ľubka a ako ju robí?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.10.2007, 10:42)
Idem na Slovensko na dalsi tyzden......urcite bude k obedu,tak to zistim a napisem :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (8.10.2007, 17:19)
Vyskúšaj a uvidíš
:-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:22)
práve dnes som to skúšala aj opražiť, ale tú slovenskú ryžu , však to by malo byť jedno. Ale dala som tam dosť vody. Nabudúce skúsim takým pomerom ako robím ryžu a uvidím, či to bude lepšie. (PL) Naozaj mi to v tej škole chutilo. Síce je to pekných pár rokov ,ale tú chuť si ešte teraz dokážem predstaviť. (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:27)
pametam si este ked som chodila na prax zo skoly,ze tarhonu davali na pekac a potom do truby ...zvysok neviem uz je to par rokov dozadu ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:29)
Vidíš Erika, veď niekto robí aj ryžu v trúbe, tak je možné, že aj tarhoňa sa dá. Len ako? a na koľkO? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (12.10.2007, 9:43)
Luci,ano,dá sa robiť aj v trúbe,presne ako ryža.Na šporáku len opražíš cibuľku a tarhoňu,zaleješ vodou a šups s tým do trúby.Robievam tak,ked pečiem aj niečo iné v trúbe,len kvoli ryži sa mi neoplatí vykurovať kuchyňu trúbou... (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:44)
tak som vytiahla technologiu pre 2 a 3 rocnik sou :-) a nasla som tam ze tarhonu oprazis zalejes vodou a da sa do horucej truby zakryta pocas dusenia sa nema miesat podla mna tak na 15 minut a potom kukni ci je uz hotova (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
katarina h. (katka01) ID 18377 (12.10.2007, 15:57)
Parada, v tej trube sa mi to paci. Mame doma strasnu zimu, aspon sme sa zohriali v kuchyni. Teraz trocha pozehlim v spalni a vykurim zas tam. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:14)
Baby, díky (L) Ale ja mám taký pocit, že ona bola trošinku taká tvrdšia a chrumkavejšia v tej škole *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:15)
tak asi bola este surova :-D ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2007, 17:19)
(smich) (smich)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (8.10.2007, 17:13)
Ahojky, my ju tiež zvykneme takto opražiť, je potom fajnučká (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
erika d. (ekira) ID 16224 (8.10.2007, 17:11)
ja robim tarhonu tak ze ju oprazim na troske oleja do zlatohneda,zalejem vriacou vodou a zakryte dusim na malom ohni.vodu davam tak ako pri vareni ryze...1 pohar tarhone =2 pohare vody :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu