. .. .. .. .. .. .
. .

Chrumkavé syrové slimáčiky - RECEPT 2485

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)


Chrumkavé syrové slimáčiky


[ recept č. 2485 zo dňa  ]


Chrumkavé syrové slimáčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 250g margarinu (Palmarin),500g polohrubej muky, 200g studeneho mlieka (2dl), 1lyzicka prasku do peciva, sol,SYROVA HMOTA: 250g jemne postruhaneho tvrdeho syra, 250g masla, 1 lyzicka mletej cervenej papriky, 3 lyzicky mletej rasce

POSTUP PRÍPRAVY

super k vinku, pivku,alebo len tak k telke....na chrumkanie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravime si suroviny na cesto a zmiesime
cesto nemiesime dlho, len par minut a dame chladit do chladnicky
medzitym si prichystame suroviny na syrovu hmotu, syr postruhame na jemno, maslo nechame zase trochu zmäknut
syrova hmota pozostava len z masla, syra a mletej papriky. Pre setrne gazdinky: moze byt aj Hera, tiez je to dobre, skusala som.
cesto si rozdelime na polovicu, tak isto aj syrovu hmotu
na tenko vyvalkame
natrieme polovicou syrovej hmoty, mozme prisolit a nemusime
zvinieme, zabalime do potravinovej folie a dame stuhnut, ja to davam na pol hodinku do mraznicky, to preto, aby sa lepsie krajalo, ale vydrzi aj do druheho dna...ale potom v chladnicke
tak isto postupujeme s druhou polovicou cesta a syrovej hmoty, len to potom posypeme rascou. Kto ma rad stiplave, moze dat chilli korenie,alebo cesnak... to uz podla chuti a fantazie.
zavinieme do potravinovej folie a dame chladit
po vychladnuti krajame na kolieska hrube 3-4mm a kladieme na suchy plech
upecieme do ruzova
este detailnejsi nahlad...po vychladnuti spapame, alebo ponukame navsteve:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Úžasný pudingový koláč | Chrumkavé syrové slimáčiky | Kurací Stroganov >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Beáta S. (Betie) ID 10530 (21.12.2013, 19:20)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (14.8.2013, 22:06)
(Y)slimaky idem zasa zopakovat, v sobotu ideme na vylet, (leto)tak po ceste bude čo jest ,-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (16.8.2012, 8:56)
mňam, určite vyskúšam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Klejka š. (KlejkaRS) ID 250535 (15.8.2012, 22:14)
Robila som tieto koláčiky prvý krat obavala som sa či ich nezbabrem lebbo mam len 18 rokov , pridala som korenie aj vegetu :) jemne stiplave, vinííííííkajuuuuce (D) (pl) ODPORUUUčAM
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (22.12.2011, 14:12)
Lucka ako kazdorocne, tak aj na tieto Vianoce robim tvoje vyborne slimaciky, dakujem (F) (andel)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (28.5.2009, 17:11)
Luci, chcela by som spraviť tieto slimáčiky, len ma zaujíma, či sú dobré aj na druhý deň, keď sa trošku odležia? (a sú po upečení skôr chrumkavé alebo také mäkkunké??) *-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.5.2009, 21:02)
Joj, keď ja som ich naposledy robila na Silvestra....ono dosť záleží na ako hrubo budeš krájať kolieska a aj či ich upečieš trošku viac, potom budú chrumkavé.....ja som ich mala najprv chrumkavé (ale až keď vychladli, teplé sú mäkké) a potom v dóze tuším trochu povolili a boli mäkšie ako tie čo som nechala vyložené na vzduchu...no tuším som ti moc nepomohla ;-)ako to po sebe čítam :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (28.5.2009, 21:41)
:-) to neva Luci, aj tak dík. určite záleží aj od typu rúry, mám skúsenosť, že napr. ten istý koláč, ktorý sa mi geniálne upiekol v starej plynovej rúre, sa totálne pokašľal v novej modernej elektrickej...Takže tak, každopádne, ak ich budem robiť, určite ti napíšem, ako to dopadlo... (hello) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava N. (mirka111) ID 21138, mimibazar.sk/mirka111 (17.5.2009, 13:47)
jeeeej, tak s tymto žnem úspechy aj ja :o) nahodou som nadabila na vase recepty a uz asi polovicu mam medzi oblubenymi, vyzeraju fantasticky, takze uz len zacat vyvarat a vypekat dobrôtky.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.5.2009, 22:43)
Mirka, som poctená a ďakujem :-$ (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (31.12.2008, 20:36)
Lucka ,su super ,už su aj na stole ,nemaju chybu :-) :-) :-) :-) :-) aj deckam (Z) (X) (child5)a dokonca aj (cinky)chutili (hotdog) (L) (L) prajem Veseleho Silvestra ,a všetko dobre v Novom roku (silvestr) (silvestr2) (novy rok)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.1.2009, 11:53)
Marika (F)ďakujem, to ma veľmi teší a tiež želám len to dobré v novom roku (L) (novy rok) (hello) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (3.9.2008, 20:52)
Lucka super receptik (Y) (Y) ešte som ich nerobila ,ale isto vyskušam ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.9.2008, 21:08)
Majika, skus (Y)su super a je ich vela z tejto davky, mozno zostane aj nejakej navsteve ;-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (3.9.2008, 18:58)
dakujem za recept (L)....chutilo nam :-) :-) :-)...i ked som musela trocha pomenit :-p...pretoze az po zamieseni cesta som zistila,ze uz nemam dalsie maslo ani tolko syru ;-)...vyriesila to kysla smotana,syr v crievku,troska nastruhaneho syru...vysledok u mna v rodinnych fotkach |:o)...zlte su z kari korenia :-) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.9.2008, 20:43)
Janka, tesiiiim sa (radost)vyzeraju perfektne, mnam, karikorenie aj ja lubim, tak nabuduce sa inspirujem pre zmenu ja (Y) (Y) (Y) ja si tiez skoro kazdy recept musim takto prisposobit ;-)velakrat sa stane, ze nemam uplne vsetko tiez :-$dakujeeeem (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
vladimira g. (gottka) ID 2491 (20.10.2007, 11:10)
Lucka, mozem povedat, ze slimaciky su vyborneee. Vcera som sa do nich pustila, jednoduchy recept, s cestom sa velmi dobre pracuje a vysledny efekt je skvely. Dobr chut a na zdravie, dopriali sme si k tomu aj pivko, super kombinacia, dakujem za tip. (Y) (Y) (B)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.10.2007, 14:32)
Vlaďka, to sa teším (radost)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (honzo) ID 12730 (9.10.2007, 23:10)
Ja ho mám tiež odskúšaný je to super a okolo všetkým chutí (D) (hotdog) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.3.2008, 21:57)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (9.10.2007, 21:22)
u nás sa tam pchá vegeta a aj to voláme vegetky, je to super na Silvestra (drink)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.10.2007, 22:22)
Hmmm, to je dobry napad s vegetou, vyskusam aj ja, mnam (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana I. (deliill) ID 20870 (9.10.2007, 20:42)
(flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.3.2008, 21:58)
(hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka P. (lilina) ID 6374, mimibazar.sk/lilina (9.10.2007, 16:50)
vyzerá to super, určite vyskúšam, už sa mi zbiehajú slinky (dance)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.10.2007, 22:25)
Lenka, aj to je super (Y), ja som sa vždy masloveho cesta bála, že to nezvládnem *-) a nič to nie je :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu