Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Hovädzie so zeleninou + yorkshire pudding
[ recept č. 24889 zo dňa 21.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Hovadzie maso ( mohlo by byt aj bravčove),slaninka,cibula,koreniny,sol PRÍLOHA:zemiaky,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibula,rozmarín,tymian,rasca,olej YORKSHIRE PUDDING: 110 g hl.muky,2 vajíčka,300 ml studeneho mlieka,vačšia štipka soli,olej DRESING:kysla smotana, 1 čl chrenu,2 čl horčice
POSTUP PRÍPRAVY
Angličani hovadzinu pečú v rure ale ja som dusila v tlakači (pre istotu) ale ak mate kvalitne masko možete ho upect.Maso som nakrajala na rezne ,naklepala a na oleji opražila aby sa zatiahlo.Potom ho nasolíme,nakoreníme.Vypek prelejeme do kuchty a na nom opražime slaninku a cibulu.Pridame maso a zalejeme hovadzím vyvarom.Dusime do makka.Nakoniec maso vyberieme a omačku zahustíme mukou alebo škrobom.Ešte dochutíme ak treba.Zemiaky,mrkvu.petržlen,cibulu a zeler nakrajame na približne rovnake kusky.Nasypeme do pekača,pridame cesnak v šupke,bylinky,sol,korenie,rascu a olej.Všetko dobre premiešame a dame piect na 200 st ,asi za hodinku by to malo byt hotové.Medzitym si pripravíme cesto na pudding.Muku si dame do misy,pridame sol,vajička a mlieko.Dobre vymiešame.Je to riedke ale tak to ma byt.Šupneme to na 1/2 hodinku do chladničky.Do formičiek v ktorych budeme piect (mozu to byt zapekacie šalky alebo muffin formičky) nalejeme asi 1/2 čl oleja.Vložíme do rury vyhriatej na 220 st,nechame asi 5-7 minut a ked sa bude z oleja dymit tak nalejeme cesto do formičiek tak do 1/3-1/2.Teplotu znížime na 200 a pečieme 20 minut.Počas pečenia ruru neotvarajte lebo klesnu !!Najlepšie podavat hned po upečení. Dresing vymiešame a prelejeme ním masko na tanieri. |
 | Zuzana T. (Zuzka TH.) ID 112309 (23.7.2010, 20:14) |
odporúčam,je to prudko jedlé!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (22.3.2010, 7:53) |
Ked mám väčší kus,tiež pečiem-dusím v rúre,máš ju veľmi žravú,mne by stačili k nej aj zemiačky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina O. (jody) ID 139136 (21.3.2010, 22:01) |
Dobre som videla, ja že mám zdvojené videnie a to si ty! Takže ešte raz - mňam! ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.3.2010, 20:49) |
jejda, dala by som si hned vyzera to super a aj ten puding odporucam, s maskom so stavou je vynikajuci. Marti a ked mate radi hovadzie,dovolim si doporucit recept,ktory som vlozila nedavno, na hovadzie ako robi moja mamula  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.3.2010, 7:50) |
dakujem janik,som si trošku pripomenula každonedelny anglicky obed (tam mi to uz liezlo na nervy ,fakt kazdu nedelu bez fantazie to iste ) mrknem na ten receptik od maminky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.3.2010, 20:38) |
Takto upravené hovädzie mäsko by som si hneď dala. Milujem, keď sa tam tá šťava zmieša s dressingom... yorkshire by mi k tomu nechýbal... tá zelenina by celkom stačila, navyše sú tam i zemiačky Raz som piekla roštenku, robila som to v novej MW. Skoro ma porazilo, lebo som to musela robiť asi 3x dlhšie ako informovala mikrovlnková kuchárka stále som to vyberala a ochutnávala, či už je to oki a nemohla som sa dočkať. No ale potom .. no a s tým dressingom, už som spomínala... a k tomu fazuľkové lusky, zemiačik. Bombičkové A vieš čo som v nejakom časáku našla? Odvtedy tú radu používam. Hovädzie si naporcuješ tak, ako ho chceš k vareniu. Potom okoreníš mčk, postupne ukladáš do uzatvárateľnej nádoby a polievaš olejom. Dáme do chladničky a necháme to tam aspoň jeden deň ale aj dlhšie. Kľudne aj 3dni, potom je mäsko také fajn krehučké. Nehneváš sa, že ti tu píšem traktáty? Ale tomu je na vine to tvoje mäsko s tou šťavkou pááá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (22.3.2010, 7:48) |
fííííha,si sa rozpísala ale super tvoje mikrovlnkove varenie skončilo lepšie ako naše pečene buchty v mikrovlnke ,čierne a dym v celom byte ,potom sme tri dni vetrali tie navody nejako klamu to hovadzie nakladane v oleji som uz počula ale ešte som to nikdy tak nerobila,robim to bezne s inym masom takze tomu verím ,nemoze to byt na škodu tak sa maj krasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (21.3.2010, 19:55) |
Prosím ťa,Martuška, a ten pudding má akú vlastne chuť aspoň približne - ako odpaľované cesto? lebo to tak podobne vyzerá už som to videla robiť aj na TV paprika a vždy mi to prišlo také "o ničom" a pritom to vychvaľovalíííí ....... preto vyzvedám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (21.3.2010, 19:59) |
evička približne si to odhadla ale odporučam vyskušat,velmi sa to k masku a omačke hodí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (21.3.2010, 19:38) |
podľa popisu aj podľa to musí byť ukladám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |