Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Sterilizovaná domáca klobása - lahôdka
[ recept č. 24952 zo dňa 22.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Domaca udena klobaska, voda
POSTUP PRÍPRAVY
Babule, kto ma domacu klobasku, skuste ju takto upravit. je vynikajuca na chlebe s maslom alebo len tak na studenu veceru. Dala by som lepsie foto,ale dnes som dojedla posledny kusok, ledva som stihla sfotit takto, doslova som si to od huby odtrhla :-D
Takze postup je jednoduchy ako facka: pouzijeme mensie nozicky klobasy, cele dame do 7dl zavaracieho pohara (na 1 pohar 2 nozicky) a nalejeme cistu vodu, asi 3-4 cm od spodu (na tych klasickych poharoch po tie pasiky, zarezy alebo ako by som ich nazvala). Uzavrieme a sterilizujeme hodinu. Finito. Ja som sice sterilizacny antitalent, resp. mozno neobjaveny talent, neznasam akekolvek zavaracky,ale mamka mi to takto opisala. tak keby boli otazky, zistim a odpoviem. |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (20.5.2010, 15:13) |
My sme doma zavarali aj rebra,ale to sa davalo myslim aj 1-2PL masti neviem si spomenut kolko vody.Sterilizovalo sa to a v zime sa robila z toho polievka,joooj či to bolo dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.5.2010, 16:02) |
tak to si viem predstavit,ze to muselo byt fajnove  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.5.2010, 23:10) |
Toto je zaváraná? Vyzerá taká normálna. Tento spôsob tiež poznám, mávali sme také doma v špajzi keď dedo urobil. Môj ty Bože, to boli dobré klobásky tečú mi sliny , utieram klávesnicu škvrčí mi v žaalúdku a nadávam na teba Janík , že aká si ty opica, že takto si ma namaškrtila Joj, odkedy dedo zomrel, už som nejedla takú dobrú klobásku Hm, dedo bol macher No dobrú noc, Jani, dúfam, že odolám a nevyžerem chladničku čau  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.5.2010, 14:58) |
tak snad si to vydrzala. aj u nas je tato klobaska oblubena aj ked ju nerobia dedkovci,ale nasi dedko s babkou zase robia najlepsie halusky s tvarohom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ludmila L. (komper) ID 21434 (29.3.2010, 11:47) |
uz urobene, tak idem chvalit najskor som uvarila a nedockavy, tak som musela otvotit este teple, aby ochutnal. zjedol ale chutilo to ako normalna klobasa uvarena. ono to toreba nechat vychladnut studene je to suprove a este lepsie na dalsi den dakujem za recept a este ma napadlo moja babka zavarala klobasky v masti. robila svoje domace, tak neviem ci boli take uzasne ze boli jej, ci pre tu mast este toto musim vyskusat niekedy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.3.2010, 13:03) |
tak tvoj muz je iny nedockavec vies, to sterilizovanie klobasy je sposob jej uskladnenia ale som rada, ze sa podarilo nechat aj vychladnut a este radsej,ze chutilo o takej v masti som este nepocula....to je potom riadna cholesterolova bomba,ze? natriet chlebik mastou, na vrch klobaska ajajajaaaaaj. ale moze byt fajnove  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva Ž. (evelin77) ID 98961 (25.3.2010, 14:57) |
Janulik, ty tu vždy hodíš taký parádny recept, síce to je jednoduché, ale normálne som si spomenula na roky dávno minulé a na dedka.... ale som takéto klobásky nejedla odkedy umrel. A sa chcem len opýtať, lebo sa na toto určite chystám - keď mám klobásky v mrazáku /nemám špajzu/, môžem ich nechať rozmraziť a také zavariť?????? A keď sa mi vojdú do pohára aj 4-5 klobások??? môžem tak naplniť??? koľko vojde??? lebo to je dosť málo jeden pohár a dve klobásky /to zbaštím len ja a nikomu sa neujde/  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.3.2010, 15:09) |
dakujem, Evicka. som rada,ze si si aj vdaka mojmu receptu mohla zaspominat na dedka mrazene klobasky nechaj rozmrazit a potom zavar, urcite to bude v pohodke. a ked mate take mensie, daj aj viac,ale radsej ich tam netlac nasilu prilis vela. take 4mensie ks sa urcite vojde. my mame klobasky take stredne velke,preto je ich tam viac, lebo musia byt trak trosku "šrégom" a lepsie je, ked su vcelku, nie prekrojene. tak dufam,ze sa podari a ze budu take dobre ako od dedka. aj ked to asi tazko, lebo jedlam, na ktore spominame a spajaju sa nam s milovanymi ludmi sa uz nic nevyrovna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.3.2010, 20:31) |
ešte, že mám drží dobrý pocit z - inak by som už určite išla vymetať chladničku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.3.2010, 20:15) |
pripomenula si mi moje detstvo, presne takto mamka zavárala klobásy a mohli sme sa po nich utrhnúť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 20:27) |
to som rada,ze si si zaspominala. takze mozes potvrdit,ze takto upravene su proste uuuzasneeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta K. (mamkaMarta) ID 102854 (23.3.2010, 16:19) |
stava ktora vam ostane po tejto lahodke sa moze pouzit do polievok kde to je vhodne.u nas sa spotrebuje vsetko komplet. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 16:47) |
stavu mam odlozenu,ked budem varit nejaku vhodnu polievku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (23.3.2010, 9:14) |
Janik my sme cez víkend zabíjali a tiež som sa rozhodla klobásky takto zavariť,ale pár pohárikov dám aj s kyslou kapustou ešte som takéto nerobila,ale jedla a bolo to výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 9:27) |
s kyslou kapustou som to este nejedla, ale vdaka za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (23.3.2010, 8:42) |
Jej, Janik, zas si mi moje mládi pripomenula s tou klobásočkou keď sme prasiatko chovali, tak i takto sme do pohárov dávali Ja mám takúto akoby udusenú a vychladenú klobásku hádam radšej ako len takú zaúdenú a s tým chlebíkom maslovým a horčicou, no mňami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 9:28) |
aj u nas sa to "za mladi" robievalo castejsie, bolo viac klobasky a menej a mensich ludi v rodine  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (23.3.2010, 7:49) |
Ahoj, ja sterilizujem bez vody - klobásku len na sucho do pohára a potom si klobása pustí svoju šťavičku. V takomto stave nám vydrží veľmi veľmi dlho.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 9:29) |
mozbyt. ona si aj do tej vody pusti stavu a mne chuti najviac prave ta cast,ktora je v tej vodo-stave  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.3.2010, 0:05) |
jej... zrovna tento vikend sme robili klobasky tak skusim toto..... nieco do mrazaka... no super napad....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 9:29) |
tak verim,ze bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ludmila L. (komper) ID 21434 (22.3.2010, 23:34) |
takze... 3-4 cm od spodu ? dobre citam? a este kedy po zavarani zacat jest? kolko to ma postat? dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.3.2010, 23:37) |
pisem ako tatar. naliat tak 3-4 cm vody. neviem kolko to moze byt, tak deci a pol kolko ma postat zistim, ale urcite min. do vychladnutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (23.3.2010, 6:26) |
Môžem doplniť?Stáť nemusí,kedysi sa robievala,aby dlhšie vydržala,lebo v komore veľmi preschla.A do pohárov sa dáva pár dní po zaúdení,aby vyprchal ten dym,ale aby klobása bola ešte dosť ohybná.Vydrží dlho,ale aspoň dovtedy,kým sa nezje.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.3.2010, 9:26) |
dakujem za doplnenie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Ludmila L. (komper) ID 21434 (22.3.2010, 23:39) |
nie tatar. len ja sa uistujem ze ci dobre citam radsej sa opytam, ako uvarit a prihoriet toto u nas pojde. moj by jedol klobasy nonstop  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.3.2010, 23:46) |
zajtra este brnknem mamke,kolko to musi postat. pre istotu ked ma muz rad klobasky, urcite mu bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Ludmila L. (komper) ID 21434 (22.3.2010, 23:49) |
dakujem. nesuri. ten tyzden staci. urobim na vikend prinajhorsom zjeme hned. aj tak nevydrzime  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (22.3.2010, 23:06) |
Janik,ty ma vieš tak rozosmiať stále si to predstavujem, ako si odtŕhaš od tej "huby" ale dobre si urobila ..... ja som takúto klobásku jedla dávno, na strednej škole doniesla jedna spolužiačka - samozrejme, že sme jej ju zlikvidovali ..... no za svet nevedela povedať, ako ju robili určite to skúsim, lebo chuť bola naozaj vynikajúca, nezameniteľná .... vďaka Janik, jednoduché a perfektné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.3.2010, 23:22) |
naaaahodou...vies aka som bola vyhladovana,kym sa Matko vybral do obchodu pre cerstvy chlieb? u nas sa to robievalo kedysi pravidelne, potom bolo take hluche obdobie a teraz urobili zase myslim,ze aj domacu sunku tak mamka zavarala tiez bola vyborna. este zistim,ci sa ta voda nesoli,ale asi ani nie, mamka napisala len takto. zajtra prip.dopisem inak,chystam sa napisat Matke,ale nejak sa k tomu nemozem dostat...mame to tu teraz trosku take o nervy, tak sa mi o tom nechce ani rozmyslat, kde to este pisat, ale urcite jej skoro napisem dufam,ze sa mate vsetci dobre, pozdravujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva N. (leskot) ID 98318 (22.3.2010, 23:29) |
Ďakujeme, frčíme normálne, Gomez nám tu všetko rozhrýza - už je ako teľa, ale strašne milučký ...... pá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (22.3.2010, 22:09) |
no to je iná večera, či raňajky ? ... toto by som len tak nedostala do môjho vo všedný deň iba ak cez sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.3.2010, 22:14) |
to boli moje zdrave ranajky hihi, a moj muz by to zase jedol furt  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (22.3.2010, 22:18) |
tak super energiu treba dodať aj ja by som taký doping potrebovala pri nočnom písaní práce .... ale šak idú sviatky doplníme zásoby...potom bude  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.3.2010, 23:24) |
jasneeeee. musim tomu mojmu obcas dopriat aj nejake to masko pomaly si zacina vsimat,ze ho on nejak ochudobnujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |