Iveta Š. (miminnka) ID 130186 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Veľkonočné mäso s bylinkami a citrónom so zelenou omáčkou
[ recept č. 25451 zo dňa 4.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg vykosteného bravčového karé, 2 citróny, 2 PL tymiánu, 2 PL rozmarínu, soľ, olej Omáčka: 100 g špenátu (dávam mrazený), 3 PL posekaných byliniek, 150 g majonézy
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso jeme veľmi málo, tento recept ale robím každú veľkú noc, je to taká svieža jarná a veľmi dobrá chuť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Zmiešame šťavu z citrónov, rozmarín a tymián - ja miešam v mikroténovom vrecku, vložím mäso, zo sáčku vytlačím vzduch a zviažem - mäso je obalené zo všetkých strán ako keby bolo len v nejakej nádobke namočený spodok mäsa. Necháme marinovať celú noc.
Na druhý deň v pekáči rozpálime olej, mäso vyberieme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme. Zaliať 250 ml vody a marinádou. Na mäso môžme uložiť plátky citróna. Zakryté piecť asi pri 180°C hodinu, potom odokryté dopiecť. |
![]() |
Na omáčku zmiešame rozmrazený špenát, bylinky (petržl. vňať, kôpor, pažítka, žerucha...) s majonézou. Podávame s mäsom a varenými zemiakmi zmiešanými s maslom (úplne stačia varené zemiaky aby neprebili chuť mäsa). Mäso ešte polejeme šťavou z pekáča, čo som ja na foto zabudla. Je to veľmi chutné, jedia to aj deti. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.4.2010, 19:18) |
Toto je určite mňami, však Ivet vyskúšam toto mäsko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (katynka23) ID 87946 (5.4.2010, 16:01) |
vyzerá to mňam,mňam,mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (4.4.2010, 21:20) |
to moze byt vyborne,a aj krasne jarne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (6.4.2010, 19:51) |
Výborné to Maťka je, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |