
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
OMÁČKY |
Martina O. (jody) ID 139136 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Veľkonočná kaša s hrudkou[ recept č. 25571 zo dňa 6.4.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY • údené hydinové mäso • 500 g hrach žltý lúpaný • 2 strúčky cesnak • 2 ks zemiaky • 10 ks rožky • 2 ks cibuľa • olej • 3 ks vajcia • soľ • 3 dcl mlieko • vločky ovsené • strúhanka • kurkuma • petržlenová vňať • múka • majorán POSTUP PRÍPRAVY Údené mäso uvaríme s dvomi nadrobno nakrájanými cesnakmi domäkka. Necháme v tej istej vode vychladnúť. Hrach s dvoma ošúpanými zemiakmi uvaríme bez soli domäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, zalejeme vodou z údeného mäsa (aj s cesnakom), zahustíme zátrepkou z vody a múky a nakoniec, keď už sme všetko vypli, prisypeme v ruke podrvený majorán. Rožky nakrájame na kocky. Cibuľku nadrobno si medzitým opečieme na oleji a pridáme k rožkom. Zalejeme mliekom, osolíme, pridáme kurkumu, vňať, vajcia, za hrsť vločiek a vymiesime na hustejšie cesto. Ak je riedke, prisypeme strúhanku. Rukou formujeme väčšie guľky, alebo hrudky a kladieme na vymastený plech. Podlejeme trochou vody a pomaly pečieme. Najskôr som to piekla prykrité, potom odokryté a cca po každých 20 minutách som špajdlou skúšala, či sa už cesto nelepí. Jednu hrudku nakrájame na malé knedličky, rozložíme na tanier, priložíme riadnu porciu kaše, obložíme tenkými plátkami mäsa a vrch ešte posypeme opraženou cibuľkou. Dobrú chuť! |
![]() | Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (1.11.2010, 10:59) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |