Annamária J. (Amy1) ID 139575 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)
Marhuľový koláč - veľmi rýchly a jednoduchý, nedá sa pokaziť
[ recept č. 25577 zo dňa 7.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vajcia, 200g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 vanilkový cukor, zavárané marhule (prípadne čerstvé ak máme no potom ich treba pred pečením posypať viac cukrom), trocha masla na vymastenie plechu.
POSTUP PRÍPRAVY
CESTO: oddelíme bielky od žĺtkov. Odvážime si 200g práškového cukru. Polovicu cukru dáme do bielkov, vyšľaháme tuhý sneh, druhú polovicu cukru dáme do žĺtkov a tiež vyšľaháme, po vyšľahaní nalejeme žĺtky ku bielkom. Odvážime si 200g polohrubej múky, do ktorej nasypeme kypriaci prášok a premiešame. Zmes múky a kypriaceho prášku vsypeme do zmesi bielkov a žĺtkov a zľahka premiešame (len kým nemá zmes jednotnú farbu - proste to s miešaním nepreháňame). Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou (ja som vysypala plech polohrubou múkou). Na povrch naukladáme marhule. Ak máme tie zavárané, nemusíme cukrovať, stačí nasypať polovicu balíka vanilkového cukru (druhú polovicu odložíme po upečení). Ak však máme čerstvé marhule, treba ich ešte posypať kryštálovým cukrom. Pečieme na 160-180 stupňov, záleží od typu rúry. Ja som piekla na 160 stupňov. Pečieme 30 minút. Po upečení a vybraní koláča z trúby ho ešte teplý posypeme zvyškom vanilkového cukru - miestnosť nám zaplaví krásna vôňa vanilky.\r\nU nás tento koláč zmizol v podstate okamžite, takže možno sa oplatí robiť rovno dva naraz :) |
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (21.4.2018, 6:55) |
Svetový koláčik, veľmi jednoduchý a výborný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia K. (brusnicka) ID 11397 (14.4.2012, 20:57) |
Dnes som ho upiekla a je super nadychany , priprava bola jednoducha a rychla, hned si ho zapisem k oblubenym receptom.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia L. (Sivii) ID 66971 (15.7.2011, 17:34) |
dakujem za receptik.Pomahala mi moja 8 rocna dcera,ktora veeeeeelmi chcela,aby som napisala,ze kolacik bol vyborny.Jasne,ze bol a samozrejme,ze hned zmizol. Muz nema rad marhule a ani som neratala,ze si da a veru,ze si doprial  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jozefina K. (jojuliatko7) ID 24577, mimibazar.sk/jojuliatko7 (26.6.2011, 10:55) |
mňam mňam mňam práve ho papkám je fakt super len nabudúce budem vedieť že stačí piecť aj na 130 stupňov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (9.4.2011, 11:03) |
zrovna sa kolacik dopiekol a vonia uzasne uz aby bol vychladnuty mala som otvorene ribezle tak som ich tam supla a snad sa tym nic nepokazi http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=791434 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana J. (Zanetta) ID 3380, mimibazar.sk/zanetta (9.5.2010, 10:32) |
Práve som dopiekla Váš koláčik, je skvelýýýý . Ten pudingový krém sa tam pridáva až po upečení?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Annamária J. (Amy1) ID 139575 (10.5.2010, 7:59) |
Viem že niekto dáva rovno na cesto ešte pred pečením, ten puding sa dostane trocha aj dovnútra koláča, a niekto dáva až po upečení. Ja napríklad robievam bez pudingu a aj tak je ten koláč super.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katarina H. (katkah1983) ID 136761 (7.4.2010, 12:11) |
ja robievam tiez takyto kolacik ale este na to pridavam lahky pudingovy krem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Annamária J. (Amy1) ID 139575 (7.4.2010, 12:34) |
To môže byť dobré s tým pudingom . Nabudúce skúsim ďakujem za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.4.2010, 8:40) |
vyzerá veľmi dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Annamária J. (Amy1) ID 139575 (7.4.2010, 8:44) |
ďakujem aj chuťovo je veľmi dobrý, taký ľahučký a nadýchaný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |