Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)
Jednoduché zeleninové fašírky
[ recept č. 25837 zo dňa 12.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
mrkva, zeler, cibula, hrasok (mrazeny alebo sterilizovany), struhanka, vajicka, jemne ovsene vlocky (nemusia byt), sol, mlete cier.korenie, paprika.
POSTUP PRÍPRAVY
Zeleninove fasirky pre inspiraciu ako som si ich dnes vymyslela. kludne do nich mozete nastruhat tofu alebo tvrdy syr, menit zeleninu, ved fantazii sa medze nekladu. u nas boli takto lebo: a/ mala som otvorenu konzervu hrasku a nevedela,co s nou a b/ preto, lebo tieto fasirky chutia ako nasa oblubena zeleninova polievka zo struhanej zeleniny (mam aj v receptoch)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Mrkvu a zeler si nastruhame na slzickovom (jablkovom) struhadle. Ja som dala 1 vacsiu mrkvu a primerane mnozstvo zeleru, tak aby ho nebolo ovela viac ako mrkvy. podobne ako pri spominanej polievke mozete nahradit zeler kalerabom. Na masle si spenime na drobno pokrajanu cibulu, pridame nastruhanu zeleninu, poopekame a prikryte na malom ohni dusime do polomakka. netreba podlievat, staci pridat trosku viac masla, ked sa vam zda, ze by zelenina mohla zhoriet. najlepsie je pouzit teflonovu panvicu s pokrievkou. |
![]() |
K podusenej zelenine primiesame hrasok (samozrejme,ze ked pouzijete mrazeny, pridate ho na zaciatku,aby sa podusil so zeleninou). Zeleninovu zmes osolime, ochutime cier.korenim a paprikou. |
![]() |
K vychladnutej zeleninovej zmesi primiesame vajicka (ja som na spominane mnozstvo dala 2). Najlepsie je miesat rukou,aby sa hrasok trosku popucil. postupne do masy zapracujeme struhanku |
![]() |
a mozeme aj trochu jemnych ovsenych vlociek. masa ma byt stredne husta, aby sa z nej dali tvarovat fasirky, nemala by byt velmi vlhka ani prilis sucha. |
![]() |
rukami tvarujeme male fasirky (tie moje "dukatiky" mali asi 4cm priemer) a obalime ich v struhanke. |
![]() |
fasirky pecieme v rure alebo klasicky vyprazame na oleji. vyborne su so zemiakmi a hocijakym dresingom (napr. cesnakovym) alebo tatarkou alebo ku zemiakovemu privarku, salatu a pod. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (25.7.2013, 18:32) |
Super nápadïk,ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.2.2014, 14:44) |
za máličko, som rada, že sa recept hodil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (24.7.2013, 21:03) |
Robím ich často v Rakúsku a ešte som nepoďakovala za skvelý recept. Veľmi chutili mojej babke u ktorej som pracovala a teraz majú úspech aj v mojej novej rodine. Zajtra sa ich chystám zase spraviť s opečenými zemiačikmi a s dipom. Už sa veľmi teším.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.7.2013, 15:03) |
dakujem velmi krasne za taky mily komentar a velmi ma tesi,ze sa recept u vas udomacnil. prajem krasny den  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.4.2013, 18:33) |
jar je tuuuu,dolyzovali sme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ester J. (Esťa) ID 91623 (13.12.2011, 9:32) |
no super...a hned ich aj dnesvyskúšam....a počula som že nieekto už namiesto struhankypoužíva pomleté corn-flakesy tak vyskušam...teším sa mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.12.2011, 11:47) |
tak verim,ze chutilo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (18.11.2011, 17:41) |
aj ja ich takto robievam, len nestruham, len najemno krajam chutia dokonca aj tomu mojmu, a on je veeelmi masovy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (26.5.2010, 22:12) |
Janicek, tento receptik sa mi velmi paci a chcem sa spytat- ked to pecies v rure, tak to das na pomast. plech a potom otocis?- tak nejako? porad!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.5.2010, 10:33) |
tak bud na pomasteny plech alebo radsej na papier na pecenie. mozes vrch trosku pokvapkat olejom a pri cca 180 stupnoch piect. ked budu zdola upecene,otocit,nech sa opecu aj z druhej strany |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (17.4.2010, 19:25) |
janulik tento receptik som si doteraz nevsimla a velice se mi zamlouva na vsetko zeleninove mam prave ohromnu chut, coskoro vyskusam podla teba teba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.4.2010, 19:48) |
skus, Evi, nam velmi chutili,tak snad zachutia aj tebe  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (13.4.2010, 9:25) |
akurat dnes sa chystam robit fasirky tak hladam nieco inspirativne.. a toto mi pomohlo Vyzera to na fajnovu mnamku s kasou.. mnaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.4.2010, 12:07) |
tak som rada,ze som inspirovala. nam vcera fasirky velmi chutili, take male toliariky som narobila, ze ich Matko zobkal len tak po obede pri telke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (12.4.2010, 23:48) |
milujem taketo fasirky a veru aj spravim......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.4.2010, 20:17) |
poznam,robim,schvalujem.Mnam . Robim to z mrazenej zeleniny a s ovsenymi vlockami.Ale skusim este s cuketkou ci baklazanom a ko sa radi nizsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (12.4.2010, 19:29) |
Nám takéto fašírky vozia na obed do roboty, vždy mi chutili, boli super, ale doma som ich ešte neskúšala, najvyšší čas skúsiť, ináč aj brokolica v nich je výborná, proste čo dom dal...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.4.2010, 19:45) |
jasneee, kazda zelenina bude dobra mne to dnes vyslo takto, trebalo sa zbavit zeleru aj hrasku no a ta podoba s nasou milovanou polievkou to cele istila,takze nechybalo nic. akurat teraz som zohrievala zvysne, na vrch som dala roztopit tvrdy syr, fajnove to bolo tiez  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana j. (Janushinka) ID 30839 (12.4.2010, 18:43) |
jéj, také podobné robím aj ja len trochu ináč a vždy tam musí byť syr keď budeš mať cuketu alebo baklažán, tak vyskúšaj aj tie tam dať, dajú výbornú chuť a aj taká slaninka sa tam hodí , ale to by už neboli čisto zeleninové  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.4.2010, 18:47) |
no ved vravim,ze mame podobne chute jaj, my dievcence z vychodu,co? jasnacka, cuketa je a fasirky sa daju menit na x sposobov, preto to nikdy nie je nuda ale kym sa "oleti" a bude dobra zeleninka,tak musi stacit aj takto PS: syr by som aj dala,ale vecer sme ho s muzom zjedli pri telke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (12.4.2010, 18:13) |
Janik,ze by sme dnes "vychangovali".??..kusok cheesu za jednu fasirku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.4.2010, 18:15) |
no daj. ale fasirocky su mini, takze nie ze mi posles taky mini kusok cheesu,to by mi bolo malo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (12.4.2010, 18:06) |
Janik,to moze byt dobrotecka..ja som este zeleninove fasirky neskusala,ale viem si predstavit,ze by mi chutili...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.4.2010, 18:14) |
skus, mozno zachutia. a ked budes piect v rure, k tomu nejaky salatik, bude to celkom zdrava a lahka vecera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.4.2010, 18:06) |
super Jani - ja síce namiesto hrášku kukuricu a zeler mením za kaleráb - inak pre mňa jedlo ako stvorené /to by som nebola ja - bez zmeny, že ? / - inak my dnes dojedáme - náš pečený puding - už dorazil .. , mám odstavenú vodu v byte /odišla batéria - tak som v čakacej pozícii na inštalatéra / a odišla mi varná doska - t.j. - pomaly nemám na čom variť - vydržala až 4 roky - tak mám nervy na dranc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.4.2010, 18:12) |
u nas bol ten hrasok z nudze cnost, lebo som nevedela,co s nim a tu sa mi to zdalo dobre schovane. jo a zamena za kalerab bude ok, na tu som myslela,lebo ako som pisala hore, nam to chuti ako struhana zeleninova polievka a tu robim bud so zelerom alebo s kalerabom,podla toho,co mam doma takze zmenu ti schvalujem uf, tak to ti nezavidim, na veceru budu rozky s pastekou? som hnusna,ze sa smejem z tvojho nestastia, ale ved vies,ze sucitim s tebou. 4 roky...to je dost malo,nie? ale ono je to tak, je to moderny kus a je prisposobeny na moderne varenie - rozumej vikendove varenie a ty sa cinis podstatne castejsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.4.2010, 18:19) |
- nieee - žiadna paštika, zostalo ešte masko zo včera - len horšie to bude s riadom, ak sa inštalatér nedostaví - ach jo ... no inak moderný kus - asi nepatrím do tejto doby - mala by som sa vrátiť do stredoveku a tam sa motať okolo peci - lenže ja som žienka doby modernej a tie výdobytky súčastnosti by mi neskutočne chýbali - idm študovať net a hladať normálny kus do mojej kuchyne, ktorý dúfam vydrží podstatne dlhšie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.4.2010, 18:21) |
no ja tak podobne. len hladaj,hladaj, drzim palce,nech vyberies nieco,co vydrzi aspon 5 rokov |
ODPOVEDAŤnahlásiť |