jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)
Cvikla- recept na nálev
[ recept č. 25886 zo dňa 14.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na 5kg uvarenej cvikly potrebujeme: 1 liter vody, 150ml octu, 120g kryštálového cukru, 1ČL soli, 1ČL rasce, 1ČL feniklu a surový strúhaný chren podľa chuti
POSTUP PRÍPRAVY
Uvarenú cviklu si postrúhame na strúhadle (my sme doma vždy strúhali na tom najjemnejšom) a zmiešame ju s vychladnutým nálevom. Na nálev zmiešame všetky suroviny okrem chrenu, necháme prevrieť a vychladnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný chren, toľko koľko máte radi. Cviklu môžeme hneď jesť alebo ju dáme zasterilizovať do pohárov. Ešte taká rada, ak robíte túto cviklu na jeseň, dajte kľudne o 2/3 menej vody, pretože cvikla sama je ešte veľmi vodnatá, tak aby ste nemali veľa vody nakoniec.... |
Natalia N. (nataly2013) ID 330059 (7.8.2018, 12:54) |
Cvikla už pomaly dozrieva … idem pomaly chystať na zavárania. Dá sa aj kocky krájať ako tu: http://www.foodfest.sk/zavarana-cvikla/ Alebo radšej nemám??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (25.5.2013, 9:39) |
musim pochvalit,robila som prvykrat a je to vyborne,akurat som nedala fenikel,kedze ho nepouzivam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (27.5.2013, 20:07) |
super, som rada, že chutilo, aj bez feniklu, ak ho nepoužívate, tak by vám možno až tak nesadol, aj keď zas neide ho tam veľa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.4.2010, 16:02) |
aj u nas sa takto robi cvikla. tu na kocky nemam rada, takto je ovela,ovela lepsia. a s chrenom....ajaaaj,no uzas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (14.4.2010, 16:06) |
presne! a v škole nám robili vždy len kocky a také divné to bolo a bez chuti navyše.. teda aspoň pre mňa a áno, kopu chrenu, že štípe až neviem kde  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (14.4.2010, 16:00) |
Janka, presne takúto cviklu robím aj ja, len s tým rozdielom, že tam ešte pridávam uvarenú cukrovú repu. Cvikla má potom jemnejšiu chuť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (14.4.2010, 16:05) |
cukrovú repu? to som ešte nepočula ale čo rodina, to asi iný recept... môže byť zaujímavé.. mne to chutí aj takto, má taký fajný šmrnc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (14.4.2010, 16:53) |
No, Janka, ja tú cukrovú repu dávam len vtedy, keď sa mi ju podarí zohnať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |