Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Miriama L. (miracko) ID 11257 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 198 návštěvníkov)
Neskutočné dobré - v origináli Sedliacke fondue od Stana Dančiaka
[ recept č. 25989 zo dňa 17.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Chcem sa s vami podeliť o tento super recept od p. Dančiaka, kedysi ho prezentoval v relácii Petra Novotného, aj ked to možno vyzerá obyčajne, je to neskutočne dobré,sýte a určite si budete prsty oblizovať, je to super aj na chatu 1 okrúhly bochník chleba, ale v pohode aj "obyčajný " klasický chlieb, 450 g oravskej slaninky, 3 škatuľky syra Karička alebo iného topeného syra, ja som použila 3 črievka Bambino, 2 červené papriky, 1 zelená, ja som dala trikoloru z Tesca, pažítka ( tú som nedávala, nemali sme), 1 kyslá smotana, olej, mleté čierne korenie, mleté biele korenie / ani to som nemala/, vegeta
POSTUP PRÍPRAVY
Z pecňa chleba odrežte vršok, a vydlabte striedku, peceň si uložte na poolejovaný plech a striedku naukladajte okolo, slaninku nakrájate na malé kocky a dajte ju vyškvariť, potom ju presypte do misky a s vyškvareným "sadielkom" vytrite chlieb zvnútra aj zvonku a nezabudnite aj na tenodrezaný vršok, ak vám ostane potrite aj striedku alebo polejte, ktorá je uložená okolo. Ku slaninke pridajte syr, na kocky nakrájanu papriku, smotanu, pažítku a koreniny, naplňte zmesou chlieb a dajte ho na 15-20 minút zapiect do rúry cca 180-200 stupňov, jedzte teplé a dajte vedieť ako vám chutilo My tio jedávame tak že aj s plechom dáme na stôl, a jeme najprv striedku so zmesou zvnútra, normálne lyžicami dlabeme a potom si roztrháme chlieb, je fantasticky chrumkavý a len sa tak po ňom zapráši, obyčajne si to robíme v sobotu ked sme všetci doma, prihrievané to nie je "ono" |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
 | Lenka P. (lilina) ID 6374, mimibazar.sk/lilina (6.1.2018, 16:34) |
akurát som si robila, ale kedže iba pre seba, tak som mala také dve malé žemličky, dala som tam ešte aj cibulku tu podlhovastu to namiesto pažítky, všetky suroviiny tak od oka, kedže žemle boli ovela menšie...je to vynikajúce a som z toho tak dobre najedená  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľudmila P. (maminka3) ID 153766 (16.4.2013, 22:20) |
vyzerá to úžasne,ale dala by sa tá slaninka nahradiť niečím menej tučným ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriama L. (miracko) ID 11257, mimibazar.sk/miracko (25.5.2013, 14:00) |
Netuším, skúste ale bez tej slaninky by to asi nebolo ono  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína V. (davido) ID 66059, mimibazar.sk/davido (14.1.2013, 13:09) |
to musí byť výborné a ja že chcem schudnúť no neviem ako keď su tu také dobré žrádelká vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana G. (Januľka1102) ID 111406 (14.1.2013, 11:06) |
Ja to poznám tiež od Dančiaka a je to naozaj geniálne. Práve dnes to idem robiť. tak dobrú chuť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria R. (Majka366) ID 200148 (20.9.2012, 15:18) |
Výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Denisa P. (denip) ID 17850 (13.9.2012, 21:45) |
Aj ja to robievam a je to úplne super! Keď máme návštevu, tak to robím do žemli, aby mal každý svoje fondue. Vrelo odporúčam každému. Neváhajte. Budete sa olizovať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Beáta H. (Bejča4) ID 207170 (20.2.2012, 13:36) |
dievčatá vrelo odporúčam,už som túto mňamku robila ,a že nemá chybu ..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Elena F. (Elena F) ID 195069 (16.1.2012, 17:22) |
Ďakujeme veeeeeľmi dobrý receptík. Robili sme to do buchtičiek. Výbornééé.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava F. (MiriF) ID 203590 (18.9.2011, 17:23) |
poznám,robievam,je to neskutočne dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena K. (heureka) ID 209130 (4.9.2011, 15:09) |
Velmi fajne,chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 202248 (11.8.2011, 12:58) |
Urobila som tento chlebík a bolo to vynikajúce. Keďže nás bolo na večeru 8 dospelých, tak som kúpila veľký 1 kg chlieb, a pridala som ešte jednu smotanu a dva syry navyše, aby bolo dosť pre každého. Len sa tak zaprášilo, ušlo sa každému.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Č. (kralik) ID 54803, mimibazar.sk/kralik (2.7.2011, 18:35) |
Super mnamka, este si pamätam ako som to videla v televizii Ja to robievam v okruhlom chlebiku, syr si roztopim v smotane a okrem farebnych paprik pridam aj trochu cili papriciek, aby to dostalo aj grady Vzdy sa pobijeme o oprazenu slaninku Mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miriama L. (miracko) ID 11257, mimibazar.sk/miracko (14.7.2011, 18:14) |
mňam ja čili milujem aĺe nedávam kvôli , ale musí to byť perfektné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
veronika r. (nikac) ID 94428 (8.2.2011, 14:04) |
poznáme, robievame, prudko jedlé, prudko návykové  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina J. (Tilia20) ID 21464 (2.11.2010, 15:10) |
Miriam, toto neskutocne dobre sedliacke fondue som robila v piatok pre priatelov a veru nikto sa od toho nevedel odtrhnut ...bolo fakt vynikajuce, i ked som sa obavala, ze ja si moc nepochutim, pretoze syr jedavam fakt malo....ale po tomto sa len zaprasilo...je to jednoduche a rychle...Dakujem za inspiraciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |