končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Eva D. (Evusik) ID 8428 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Veľkonočný motýľ[ recept č. 2603 zo dňa 23.10.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY Už tu podobná torta bola, toto je moja veľkonočná - jarná. Je skutočné výbornááááááá. Forma na pečenie je s priemerom 24 cm. Cesto: 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 140 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 1 PL kakaa, 1/2 ČL škorice, 3 PL horúcej vody, marhuľový džem Krém: 250 ml kyslej smotany , 1 balíček práškovej šľahačky, 150 ml mlieka, 2 balíčky vanilínového cukru, kôra z 1 stredne veľkého pomaranča, 1 balíček práškovej želatíny, 50 ml pomarančovej šťavy, Na dokončenie: šľahačka v spreji, farebný kokos /ten som nedávala lebo som nemala/, ovocné želé, 2 trubičky POSTUP PRÍPRAVY 1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej peny, potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom, so škoricou a s práškom do pečiva. Korpus si vyložíme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút. Po vychladnutí korpus prekrojíme, spodný plát cesta pokropíme rumom, natrieme džemom a spojíme. Založíme znovu odnímateľnú obruč alebo si urobíme zvýšený okraj z papiera na pečenie, aby forma bola vyššia ako cesto. 2. Želatínu zalejeme pomarančovou šťavou, necháme napučať a neskôr pomaly roztopíme. Práškovú šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme kyslú smotanu, vanilínový cukor, najemno nastrúhanú pomarančovú kôru a dôkladne premiešame. Nakoniec zašľaháme roztopenú želatínu a nalejeme na pripravené cesto, ktoré sme zvrchu pokropili rumom. Necháme tuhnúť v chladničke minimálne 8 hodín. /Ja som to robila bez rumu./ 3. Po odstránení obruče tortu rozkrojíme na polovice a uložíme na tácku oblými stranami k sebe. Vrch posypeme farebným kokosom, šľahačkou nastriekame telo, okraje krídiel a dozdobíme ovocným želé. Ako tykadlá použijeme trubičky. Dobrú chuť!!! |
Alica F. (Ginger) ID 7660 (13.4.2008, 22:18) | |
vyzera dobre | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |