Daniela U. (DaDiOl) ID 11265 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)
Super Dobošové rezy
[ recept č. 2658 zo dňa 28.10.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
700 g hladkej múky, 3 celé vajcia, 300 g práškového cukru, 50 g masla, 1,5 balíčka prášku do pečiva, 1 dcl mlieka PLNKA: 1l mlieka, 2 žĺtka, 3 Zlaté klasy, 4-5 PL cukru, 1,5 masla ( palmarín), 200 g práškového cukru, 100 g kakaa
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny zmiesime, mlieko postupne prilievame a vymiešame hladké cesto. Rozdelíme na 6 častí Rozvalkáme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie a upečieme. Z mlieka, klasov, cukru a žĺtkov uvaríme puding a necháme vychladnúť. Potom si vymiešame druhú časť plnky a spojíme s pudingom. Krémom plníme pláty, opatrne pritláčame, pláty sú veľmi krehké a môžu sa zlomiť. Na horný plát dáme čokoládovú polevu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Suroviny spolu zmiesime, mlieko lievame postupne. |
![]() |
Vymiesime vláčne cesto |
![]() |
Rozdelíme na 6 častí. |
![]() |
Každé cesto rozvalkáme a na veľkosť plechu a upečieme na papieri na pečenie alebo silikónovej podložke. |
![]() |
Cesto sa veľmi rýchlo upečie, stačí keď sa okraje začnú sfarbovať. |
![]() |
Z mlieka, klasov, žĺtkov a cukru uvaríme puding. |
![]() |
Vymiešame maslo, práškový cukor a kakao. |
![]() |
Spojíme s pudingom a vymiešame krém |
![]() |
Pláty na tenko plníme krémom, najlepšie je rovnomerne si krém rozdeliť na 5 častí. Pláty dobre pritláčame na seba, plnením mäknú.
Odporúčam večer naplniť a nechať zmäknúť do druhého dňa. Potom ešte dobre popritláčať. |
![]() |
Na vrchný plát dáme čokoládovú polevu, po stuhnutí nakrájame rezy. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Viera M. (Viera36) ID 66359, mimibazar.sk/viera36 (19.12.2018, 10:25) |
Idem dobosove robiť dnes milujem ich,poraďte mi nejakú dobrú polevu vždy sa mi poláme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maja c. (macis) ID 63536 (16.9.2013, 21:18) |
je vynikajúca  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana D. (Zuzus25) ID 11143 (13.11.2011, 10:41) |
Ahoj skúšala som tvoj recept bol fantastický aj rýchlo som ho urobila ale dačo som spravila zle popraskala sa mi čokoláda nevieš mi poradiť čo som urobila zle ďakujem za odpoveď.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária S. (majasl) ID 114738 (31.3.2010, 11:32) |
Ja mám tento recept už zopár rokov a som zaň veľmi vďačná, je super, keďže moja rodina miluje dobošky, je nepostrádateľný. Na všetky rodinné oslavy a sviatky ich pečiem. Prajem všetkým príjemné pečenie, dnes sa chystám piecť pláty a príjemné sviatky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (31.3.2010, 11:13) |
dnes ideme na to! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Daniela U. (Diduška2) ID 11265, mimibazar.sk/dadiol (31.3.2010, 17:30) |
Ja sa tiež chystám, držím palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (2.4.2010, 13:42) |
tak sa podarili s cestickom sa pracuje vyborne - ako s plastelinou, to naozaj, pieklo sa ako na pase - rychlo bolo hotovo. ja som dala viacej plnky, kedze mi zostala z plnenia kokosiek, takze su take mokrejsie... najskor som sa bala, ze nezmaknu, ale chce to cas DOPORUCUJEM! MNAMOTKA!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Daniela U. (Diduška2) ID 11265, mimibazar.sk/dadiol (2.4.2010, 20:16) |
Ďakujem som rada že vám chutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea B. (adka28) ID 84095 (27.3.2010, 10:27) |
super ako z cukrarne asi ho vyskusam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna M. (Anika 2) ID 5424 (17.8.2008, 9:40) |
moja skúsenosť s týmto receptom: treba dať menej cesta alebo viac krému, ale potom by bol už veľmi vysoký  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (30.10.2007, 22:09) |
V pohode, rado sa stalo a vela chuti do pecenia. Prijemne sviatky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra B. (husenicka) ID 21697, mimibazar.sk/husenicka (29.10.2007, 20:40) |
Kludne ho nahradte vanilkovym pudingom, ja to tak robim bezne, ked jednu alebo druhu surovinu nemam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | leona s. (lalela) ID 24355 (30.10.2007, 16:31) |
Petro moc vám děkuju, ted už můžu bez problémů péct  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | leona s. (lalela) ID 24355 (29.10.2007, 20:04) |
Danielo, vaše řezy vypadájí moc dobře a určitě je musím zkusit, a vůbec vy tady na slovenském mmb máte úžasné recepty, jen jedno mi poradťe, čím mám nahradit váš zlatý klas????? ač pamatuji ještě republiku nerozdělenou, jsem odchovaná na slovenských televiních pondělcích a věřte, bylo to moc fajn, tohle mi totálně uniká..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.12.2008, 21:03) |
ja by som ho nahradila Gustinom.....teraz neviem,ci je to zemiakovy alobo kukuricny skrob. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |