Jana T. (salinaja) ID 53322 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)
moja prva slana torta
[ recept č. 26637 zo dňa 5.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Toastovy chlieb – biely 250g, Toastovy chlieb – tmavy 250g, Liptovska salama cca. 100g, Šunkova salama 100g, Nitran salama 100g, Tokajska salama 100g, Vlassky salat cca. 400g, Syr Eidam 45% cca. 400g - na obalenie torty,ale aj dovnutra, Makky syr Favorit 1 krab., Korbaciky – tie boli na ozdobu asi 3ks, Smotanove natierkove maslo Mana 2ks, Natierkove maslo Mana – pazitkove 1ks, Natierkove maslo - cesnakove 1ks, Bryndzova natierka 100g – nakladana, Zelenina podla vkusu a chute – na ozdobu (ja som mala olivy, paradajky, mladu cibulku)
POSTUP PRÍPRAVY
Hotova torta mala vahu priblizne 2,5kg. Mozu sa pouzit lubovolne suroviny podla fantazie. Ak nechceme robit ozdoby ako su ruzicky a podobne, netreba tolko salamy a sunky. Ja som vrstvila nasledovne: Bryndzova natierka-sunka-Cesnakova natierka-Biely toast. chlieb-Makky syr-salama-Vlassky salat-Tvrdy syr-Pazitkova natierka-Tmavy toast.chlieb-Makky syr-Lipt. salama-Smotanova natierka-Biely toast.chlieb. Pri vrstveni je dobre vzdy natriet toast chlieb nejakou natierkou, aby to lepsie drzalo – z oboch stran. \r\nAk davame vrstvu salatu, treba ju niecim pevnym, napr. syrom, sunkou alebo aj hrubsou vrstvou natierky oddelit od chleba, aby chlieb velmi nenasiakol a nerozmocil sa. Ak sme skoncili s vrsvenim, celu tortu potrieme nejakou natierkou a obalime platkami tvrdeho syra. Je aj recept ako tvrdy syr roztopit a vytvorit suvislu vrstvu, ale takto je to jednoduchsie. Komu sa chce experimentovat, navod najde na nete... Ozdobujeme podla fantazie. |
monika k. (monika230211) ID 149452 (11.2.2013, 14:53) |
ahoj chcem sa aj ja spytat chcem robit torticku no moji hostia nelubia masla ani pomazanky tak som sa rozhodla z vlaskeho salatu urobit, no neviem ako postupovat a hlavne ako vrch urobit ten syr obalit kedze tam ziadna pomazanka nemoze ist ani maslo,poradis mi prosim |
ODPOVEDAŤ |
| Janka I. (Jenn44) ID 13854, mimibazar.sk/jenn44 (9.1.2011, 20:01) |
Mam par otazok, to vrstvenie som pochopila, ale so zdobenim mam problem, zacinala si od kraju a tak postupne? pripevnovala si sparadlami, alebo ako? ja som minule robila, a nevedela som tak bohato ozdobit... tak naozaj neviem jak mam zacat... tiez take bohate zdobenie chcem urobit, lebo ta posledna bola chudobna :D klobuk dole, neverim, ze je prva ) |
ODPOVEDAŤ |
| Jana T. (salinaja) ID 53322 (25.1.2011, 8:24) |
nuz pravdupovediac, najvacsi problem som mala s vyrobou ruziciek , hrozne sa mi smykali lupienky. uz ani neviem kde som zacala ... jednoducho som pripevnila prvu ruzicku s paratkami, asi to bolo od kraja (pouzila som vela paratok, pre istotu aby to drzalo) a potom umiestnovala dalsie, tak ako to vychadzalo ... velke diery medzi ruzami som vyplnila stocenym syrom. do mensich medzier som potom nastriekala krem, co som pouzila na vyzdobu ... neviem, ci som pomohla ... keby si este mala nejake otazky, kludne napis ... |
ODPOVEDAŤ |
| Maria P. (teleflex) ID 105501 (21.5.2010, 20:25) |
|
ODPOVEDAŤ |
Jana T. (salinaja) ID 53322 (7.5.2010, 0:01) |
Dakujem vam vsetkym, potesi to ... |
ODPOVEDAŤ |
| silvia b. (silvia75) ID 101388 (6.5.2010, 21:37) |
Fakt prvá???? vyzerá bombovo super |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.5.2010, 10:11) |
Janka tortička sa vydarila |
ODPOVEDAŤ |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (5.5.2010, 16:46) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Jana K. (januscha23) ID 104163 (5.5.2010, 14:24) |
veľmi pekné, hneď by som si dala |
ODPOVEDAŤ |
| Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 (5.5.2010, 13:32) |
nádhera... |
ODPOVEDAŤ |
| Jana T. (salinaja) ID 53322 (5.5.2010, 13:32) |
dakujem |
ODPOVEDAŤ |