
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Laco L. (lacolefo) ID 151270 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Výborná mrvenica[ recept č. 26857 zo dňa 10.5.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Sezónne hríby (májovky, kuriatka, tanečnice, pôvabnice,) môžu byť aj šampióny alebo hliva, krupica, vajce, voda, soľ, ml. čierne korenie, ml. červená paprika, zemiaky. POSTUP PRÍPRAVY Do vody dáme očistené umýté a na malé kúsky nakrájené hríby, prídáme soľ, a necháme variť cca. 30 minút záleží od druhu hríbov. Medzitým si v hlbšej miske rozbijeme vajce a pridáme detskú krupicu. Nepíšem koľko, záleží na Vás koľko mrvenice a akú hustú polievku chcete mať. Rukami vymiesime tuhé cesto, ktoré necháme 1/2 hodinku postáť. Zatiaľ si očistíme zamiaky a nakrájame ich na menšie kúsky. Do hlbšej misky postupne rajbeme mrveničku na rajbadle a presípame krupicou, aby sa nám nelepila. Hríby sú už polomäkké prídáme zemiaky a dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou papriky. Keď sú aj zemiaky polomäkké na jemnom sitku preosejeme mrveničku a postupne ju zavárame do polievky. Necháme prejsť varom a je to. Na záver ešte dochutíme a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Info: druh hríbov záleží na Vás a vašich možnostiach. Nepísal som olej, lebo ja ho pri tejto polievke nepoužívam a riad sa lepšie umýva. Ak sa vám nechce alebo nedá urobiť mrvenička, tak sa dá aj kúpiť, ale domáca je predsa len to pravé. Čas prípravy je 1 a 1/2 hodiny. Ale ten výsledok. Tak Vám prajem dobrú chuť! |