Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Škvarkovníky
[ recept č. 27088 zo dňa 16.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g hl.muky špecial,1 1/2 čl soli,1/3 roztopenej hery,1 PL octu,1 vajce,1/2 kocky droždia,asi 150-200 ml mlieka,500 g pomletych alebo najemno nasekanych škvariek ,1 vajce na potretie
POSTUP PRÍPRAVY
Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto ,rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej ploche.Cesto zložíme spodok,vrch,lavu a pravu stranu preložíme a nechame 15 minut prikryte.Potom cesto rozvalkame a skladame najprv boky a potom spodnu a vrchnu stranu,zase nechame 15 minut oddychnut.Potom zase rozvalkame a zložíme ako prvy krat,nechame 15 minut , rozvalkame a nakrajame .Potrieme rozšlahanym vajíčkom a posypeme rascou alebo semiačkami.Pečieme na 190 st 10-15 minut. |
| MAJA B. (barny) ID 2295 (18.10.2012, 14:38) |
fajnucke dnes som robila |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (21.5.2010, 19:58) |
vyzerajú lákavo |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (19.5.2010, 22:49) |
Jejda, Egrešík, tak to sme mali asi rovnaký nápad minulý týždeň. Tiež som robila pagáče oškvarkáče. Prefutrovala som sa nimi ale dala som aj zamraziť. Toto mi stále hudie , že načo sa vykrajujem s pagáčmi? Mám to vraj pokrájať na štvorečky alebo tyčinky a nebude žiaden odpad z vykrajovania. A ja mám tie polepené asi najradšej Egri, ale podľa tvojho nápadu spravím nabudúce tie trojuholníky. To sa mi páči Cesto na akú hrúbku rozvaľkávaš? 1,5 - 2 cm? Mňam, aj keď ma bolí žalúdok |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (20.5.2010, 15:51) |
Ahoj Kristi áále stale otravuje so švarkovníkmi,raz sme kupili škvarky ale nedalo sa to boli tam same chlpy a koža tak som povedala že už nekupim tak raz za čas si kupim čistu slaninku ,budem mat dobru a čistu mast a zavdačím sa aj cesto som rozvalkala tak ako si napísala,ved ty nie si žiadna začiatočnička tebe chutia tie zlepence chrumkavé? tak to sa nečudujem že vykrajuješ |
ODPOVEDAŤ |
| | | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.5.2010, 18:47) |
No, vykrajujem, ale idem skúsiť tento tvoj štýl, že trojuholníčky, lebo sa mi to páči Ja tiež kupujem oškvarky a keď sú tam kože, (čo je skoro vždy), tak musí poodkrajovať. Keď som vytápala slaninu, že na domáce oškvarky, tak sa nimi futroval a na pagáče mi nezostalo nič a tú masť, čo s ňou? Málokedy používam. Minule doniesol z nákupu v kelímkoch takú oškvarkovú pastu, tuším z Billy. Ahojky, Egry |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2010, 18:08) |
Martuška, veru by som nepohrdla, musím ich niekedy vyskúšať upiecť |
ODPOVEDAŤ |
| Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (16.5.2010, 14:34) |
vyzerajú super ,niekedy vyskúšam,my také veľmi ľúbime hlavne a |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (16.5.2010, 13:44) |
Martuška, super nápad, aj ja tak vyskúšam, máš pravdu, tie posledné pagáčiky sa veľmi ťažko robia a už tak nevyskočia ako tie prvé. |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.5.2010, 12:58) |
tak tieto skvarkovnicky vyzeraju priam genialne. asi najkrajsie ake som kedy videla. poooosli par |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (16.5.2010, 13:05) |
netáraj janík ale su fakt dobručke,a ešte z domacich škvariek no čo ti budem hovorit len som nevykrajovala okruhle ale trojuholniky ,lebo potom nemam rada tie ubite zvyšky ... chytááááj |
ODPOVEDAŤ |