Ivana Č. (likerik) ID 39884 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
mrkvovy salat s ananasom
[ recept č. 27365 zo dňa 22.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
strááásne vela mrkvy, tak priblizne okolo 1 kg+,-, konzerva ananasu, citron, cukor, vanilinovy ckor
POSTUP PRÍPRAVY
Mrkvu nystruhame na struhadle najenmo. Pridame ananas aj s stavou, pridame cukor, ja davam hnedy, ale moze byt aj klasicky, vanilinovy cukor a nakoniec dochutime citronovou stavou, podla chuti. A pokozka je chranena prirodnym Betakarotenom!!!!! a este je aj mnam
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
detail |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Ján Č. (JanoCico) ID 39499 (22.8.2010, 21:24) |
Iva salatik som minule robila bol vybornyyyyyyyyyyy ))  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (23.8.2010, 18:38) |
to som rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (30.5.2010, 17:24) |
zajtra ho vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | hana h. (hankazk) ID 90615 (30.5.2010, 14:34) |
tento šalátik je výborný..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana B. (tanika) ID 9260, mimibazar.sk/tanika (30.5.2010, 14:14) |
bol výborný ja som zase skúsila mrkva nastrúhať na jemno, zavár.broskyne nastrúhať na hrubšie...lebo mala som ich tvrdšie...a šťava z borským a citrónvá štava ...a bol výborný lebo vtedy som doma nenašla ananás a bol na svete nový recep.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MIROSLAVA M. (mimi2) ID 44827 (27.5.2010, 17:59) |
super salatik ja som este pridala sladku kukuricku a posypala susenou bazalkou mnaam paradne ku grilovanemu masku. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (29.5.2010, 17:15) |
V podstate si vymyslela novy salat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | miriam v. (mirocka1) ID 18717 (23.5.2010, 10:04) |
aby sa ten betakaroten spravne zuzitkoval., musite mrkvu pokvapkat najlepsie olivovym olejom... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Č. (likerik) ID 39884 (23.5.2010, 12:39) |
no dakujem za radu!! to som este nepocula  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (23.5.2010, 14:29) |
len pre zaujimavost, prave vcera som o tom citala Bajecnej Zene, mozno to niekoho bude zaujimat - pre mna to boli zaujimave informacie ak len chrumkate surovu mrkvu, vyuzijete iba 5 % karotenu, z postruhanej ziskate necelych 30 % , najvacsi uzitok budete mat z dusenej, varenej, ci kratko osmazenej na oleji, pretoze zmaknuta duzina uvolni az 60 %karotenu. Olej do salatov sa pridava preto, lebo betakaroton je rozpustny v tuku, teda sa uvolnuje, staci kvapka, dve . No a ten betakaroten sa nam v tele potom meni na vitamin A  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (23.5.2010, 6:55) |
jéje,mrkvy máme dosť ,ananas je v akcii,tak sa teším.Dííííííííííííííííík za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |