kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
*♥*Ryžový nákyp*♥*
[ recept č. 27439 zo dňa 25.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
150 g guľatej ryže, 2 hrnčeky mlieka (400 ml), trocha soli, 3 PL kryštál.cukru, 1 PL hrozienok, 2 vajíčka, 3 PL masla alebo Flory, 2 PL prášk.cukru, trocha citrónovej šťavy
POSTUP PRÍPRAVY
Ryžu opláchneme na sitku a dáme ju variť s mliekom, umytými hrozienkami, trochou soli a 1 PL cukru. Varíme nie celkom domäkka, len kým sa vsiakne mlieko, potom odstavíme a necháme prikryté. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov, štipky soli a trochy citrónovej šťavy šľaháme sneh, do ktorého zašľaháme zvyšný kryšt.cukor. Žĺtky, cukor a maslo vymiešame spolu a premiešame s uvarenou ryžou. Taktiež pridáme vyšľahaný sneh, premiešame a vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej nádoby (ja som to robila v remoske). Dáme zapekať do rozkúrenej rúry asi 12 - 15 minút. Servírujeme vlažné, podlejeme kompótovou šťavou a ovocím. My k tomu máme radi čerešne alebo marhule. |
 | Petra J. (Petraja) ID 274339 (19.11.2016, 16:50) |
toto jedlo som nejedla hádam 100 rokov. u babky na prázninách som ho mávala a vždy s višňami alebo čerešňami. perfektná vec  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (12.4.2012, 20:09) |
komu sa nechce babrat s vymastovanim formy a sypanim struhanky,....ja pouzivam pritom papier n a pecenie do beznej zapekacej nadoby,aspon je hned cisto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Petra J. (Petraja) ID 274339 (19.11.2016, 16:47) |
papier na pečenie je skvelá vec, tiež ho používam kde to len ide aby som si ušetrila drhnutie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína B. (katuska226) ID 198495 (12.4.2012, 17:40) |
prave som ho dopiekla a je uzasny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.4.2012, 21:25) |
jejda, teším sa i ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária Š. (marika) ID 48948 (19.4.2011, 13:02) |
prave sa zapeka a uz sa nan veeelmi tesim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |