Slávka K. (slavenka) ID 760 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)
Laskonky s kokosom
[ recept č. 2755 zo dňa 7.11.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
225g kryštál cukor, 65g práškový cukor, 110g bielkov ( 3 malé alebo 2 veľké vajíčka), 140g kokosu, voda na varenie cukru**** PLNKA: 500ml mlieka, 120g kryštál cukor, 1,5 vanilkového pudungu, 250g masla, kakao
POSTUP PRÍPRAVY
1. Bielka vyšľaháme s 1/3 kryštál cukru na tuhý sneh. 2. Zvyšný cukor uvaríme s vodou na...bublinu ...sirup :) 3. Sirup vlievame postupne do bielkov a dôkladne šľaháme. 4. Pridáme práškový cukor s kokosom. 5. Plech vyložíme papierom a lyžičkou tvoríme malé kopčeky, ktoré rozotrieme do hladkých placiek. 6. Sušíme pri 110st asi 30 min. 7. Na plnku si uvaríme puding s cukrom a po vychladnutí do neho vmiešame maslo a kakao. |
Soňa K. (Muriel293) ID 70594 (12.12.2013, 23:36) |
žienky aké množstvo už hotových z tohoto cca vyjde? dík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (9.11.2007, 15:06) |
Dali by sa tie snehove placky upiect skor a plnit az o 2 tyzdne? Keby som ich k vianociam piekla, tak si sa tak vopred nepokazia? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (9.11.2007, 15:16) |
Myslím si, ze ano, ved sa to susi a nie je tam nic take, co by podliehalo pokazeniu...tak len dobre uskladnit a je to ok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (9.11.2007, 14:17) |
baby nasla som vam e-shop kde maju formy na laskonky http://www.cukrarskepomocky.sk/eshop/cat-2/ polozka 465. Šablóna laskonková 35x50mm a polozka 467. Šablóna laskonková 60x80mm lepsie to sem prekopirovat neviem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana S. (sizana) ID 2289, mimibazar.sk/sizana (7.11.2007, 21:40) |
Slavenka, predne takéto milujem Len nikde som ich už dávno nevidela, vždy majú vo vnútri čudnú plnku Tak som sa nabaštila aspoň vizuálne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (7.11.2007, 12:33) |
Hurá laskonky.. Dievčatá, ktoré ich bežne robievate, prosím.. ako sa dajú pekne urobiť tie placky.. ja som to ešte nerobila, ale sa teším, že to vyskúšam.. len sa bojím ako dopadnú placičky .. a to si o sebe myslím, že nie som nijaká začiatočníčka..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (7.11.2007, 12:46) |
Kristinka, ja som este nerobila...len sa chystam...ale vraj na to je nejaka forma....potesim sa vasim radam...recept som nasla, ale formy este nie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Martina P. (Mata74) ID 9033 (7.11.2007, 13:46) |
Slavka mne tie formy, je to vlastne sablona cez ktoru sa rozotiera cesto kupila mama v domacich potrebach, ale v BA. Ja som mala problem v peceni korpusy mi ostali nizke nie take pekne ako na obrazku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (7.11.2007, 13:48) |
Martinka, na to vraj treba dať do rury hrncek s vodou....aby tam bolo dostatok vlhka.... tak radia v knihe... a tie sablony si musim pozriet vdaka za tip ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Martina P. (Mata74) ID 9033 (7.11.2007, 13:57) |
tak to pocujem prvy krat a kde mam ten hrncek dat? len polozit na mriezku pri plech urcite to vyskusam a vdaka za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (7.11.2007, 14:03) |
ale ked sa tak nad tym zamyslam.....???tak to sa ma susit???? Tak to by zvlhlo...asi som to zle pochopila....je to tu pri recepte....ale urcite to plati len pre odpalovane cesto a pre linecke...No nie???? Somarina je zvhčovať, ked chceme susit??? Podla mna, ked chces, zby to bolo vysoke, musí to byt riadna pena...teda super vyšľahané ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Martina P. (Mata74) ID 9033 (7.11.2007, 14:15) |
asi mas pravdu Slavka.....tiez som si neni ista na akej teplote to najlepsie piect co bol recept pribaleny ku sablone bolo pisane susit pri 50 stupnov, ale v cukrarskej technologii je piect pri 160 stupnov 30 min. ja uz som z toho jelen.... asi pockam az ich budes robit ty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |