Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Rebarborovy kompot s pudingovou ryzou
[ recept č. 27593 zo dňa 30.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kompot: cca 1 kg rebarbory, 250 g kryst. cukru, 1 vanilkovy cukor, *********** Ryza: 250 g ryze, 500 ml mlieka, 500 ml vody, stipka soli, citronova kora, ******* Puding: 1 jahodovy puding, 500 ml mlieka, cukor podla chuti ( ja som dala 4 PL )
POSTUP PRÍPRAVY
Babulky toto je taky mnamozny dezertik, ze este aj teraz sa oblizujem, ked si nan spomeniem:). Nic extra, uplne jednoduchy rebarborovy kompotik a uvarena ryza v mlieku zjemnena uvarenym pudingom. Ja som pouzila jahodovy, ale kludne mozete pouzit aj vanilkovy. Pre sezonu rebarbory ako stvoreny. Tak sa hadam niekto inspiruje
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
rebarboru umyjeme, narezeme na vacsie cca 2 cm kusky, zasypeme kryst. cukrom a chvilu nechame postat. ked rebarbora postoji a pusti trochu stavu, zacneme ju pomaly zohrievat , pridame vailkovy cukor a citronovu stavu, kratko povarime, davame pozor, aby sa nam rebarbora nerozvarila. Stratila sa mi fotecka hotoveho kompotu. Asi zauradovali nejaky skriatkovia. Alebo zeby som uz mala hosipo? ( sklerozu- po nasom:) alebo ja som zabudla odfotit? No neviem, neviem, ale uz asi starnem. To je hrozneeeeeeee |
![]() |
umytu ryzu so stipkou dame varit do 500 ml vody ( to je moj zlepsovak, vzdy ked som dala varit ryzu rovnodo mlieka, tak mi to prichytilo. Darmo som vyplachla hrniec so studenou vodou, darmo som cely cas miesala, vzdy mi to trochu tu ryzu prichytilo, takze teraz to uz robim takto a je to OK:) ) Varime za staleho miesania , kym nie je polommakka a ak sa uz odpari voda |
![]() |
uz prilievam mlieko a ryzu dovarim do makka. Mliecko som napisala cca 500 ml, ale mozno bude stacit aj 400 ml. Zalezi to od ryze, treba ochutnavat, ci je dostatocne makka. Stale miesat!!!! |
![]() |
varenie pudingu som si tiez zjednodusila ( teda podla mna). V 500 ml mlieku rozslaham metlickou pudingovy prasok a za staleho miesania uvarim puding. Ked uz zacina hustnut, pridam cukor a chvilu povarim za staleho miesania do uplneho zhustnutia. Mam istotu, ze mi nikdy neprihori:) |
![]() |
uvareny ,mierne ochladeny puding zmiesame s ryzou v mlieku |
![]() |
no a uz len naservirujeme s rebarborovym kompotikom , prip. aj cerstvymi jahodkami. Nechajte si chutnat! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.6.2010, 23:17) |
sice ryzovu kasu az tak moc nemusim,ale v takej "dezertnej" podobe, to je o inom a pripomenula si mi jeden receptik,co som kedysi davno robievala, musim pospominat ako to presne bolo a nahodit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.6.2010, 19:23) |
Janik aj ja som bola prekvapena,ze aku prijemnu zmenu chuti sposobilo pridanie toho pudingu do ryzovej kase. Fakt to bolo suprove  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (9.6.2010, 22:27) |
Juuuuuuj to vypada fantasticky Ja som rebarboru este nejedla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.6.2010, 22:31) |
Ahoj Boba, velmi rada ta tu vidim. Pisala som ti odkaz. Uz som si precitala, ze vela pracujes. Som rada, ze si opat medzi nami dievcatami Rebarborku vyskusaj je to mnamka a s tou pudingovou ryzou uplne ze mnamozneeeeeeee. A ty si tiez blizenec?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (upravené 10.6.2010, 23:01) |
Ahoj,Adka.Uz som ti odpisala. A tuto mnamku smiem,aj ked mam dietu? Asi nie,vsak? Aj ja sa tesim,ze som sa opat mohla medzi vami ukazat.Ani nevies,ako ste mi chybali...moje dievcata sikovne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.6.2010, 20:15) |
Veru Livka, mnam, neskutocne mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.5.2010, 20:39) |
výborná a určite aj chutná kombinácia , musím vyskúšať pokiaľ je rebarbora |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.6.2010, 20:15) |
Ivka vyskusaj,mne to nenormalne chutilo. Skoro cele som to sama se... Fuj, az mi je hanba NO ale ked to bolo take senzacneeeeeeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (30.5.2010, 20:38) |
mňam, ja sa určite inšpirujem, rebarboru môžem vždy a vanilková ryža je moja najlepšia verzia ryže  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.6.2010, 20:14) |
Tak uz len pustit sa do pripravy A vidis, ja som este nikdy tuto kombinaciu neskusala No , ale clovek sa uci cely zivot. A pritom je to take jednoduche  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea o. (hillary) ID 61659 (30.5.2010, 20:01) |
Adrika aj ja robievam ryžoví puding ale takto spestrený výborným ovocím to musí byť iná dobrota  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.6.2010, 20:12) |
Andrejka, tak potom vies o com hovorim, resp. pisem Ja som doteraz nikdy nemiesala uvarenu ryzu s pudingom. Je to sice jednoduchy receptik, ale som z neho unesena, tak som ho posunula dalej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (30.5.2010, 19:24) |
tu sa to neja rozrebarborovalo už ju musím aj ja skúsiť, asi som jediná, čo ju ešte neskúsila a že je to mňamka, o tom nepochybujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.6.2010, 20:10) |
skusaj draha, skusaj. Povedz svokruse, naj nasadi do zahradky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (30.5.2010, 14:48) |
Adrika, vďaka za toľku inšpirááciu, ja jednoducho zbožňujem rebarboru  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.5.2010, 15:09) |
Gabika , teraz je take obdobie - rebarborove Skoda, ze u nas rebarboru mozem iba ja . Moj drahy za nou nejako neumiera a ja sa musim krotit Toto je fakt mnamozne, verim, ze ak skusis, tak si pochutnas.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (30.5.2010, 14:01) |
rebarbora moja oblubena a dezertik urcite mnamooooooozny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.5.2010, 14:40) |
Tak Matka mnamozny. Velmi chutny a jednoduchy dezert  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |