Jana H. (bobenko) ID 2706 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Pleskavica
[ recept č. 27681 zo dňa 31.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
mleté bravčové mäso cca 500g, mladá cibuľka, soľ, korenie, vegeta, grilovacie korenie špeciál, cesnak, prípadne granulovaný sušený cesnak, čajová lyžička horčice ( nemusí byť ) , na potretie olivový olej
POSTUP PRÍPRAVY
Prísady zmiešame dohromady, dobre spracujeme a vytvoríme si placky ako dlaň a vysoké max. 1 cm, ktoré mierne potrieme olivovým olejom a grilujeme. Netreba dávať vajce, mäsko drží pekne pohromade. Podávame so šalátom, alebo aj v žemli ako hamburger :-) |
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (9.1.2015, 10:36) |
pleskavicu nám robili v Chorvátsku...a tuším sa do toho pridávala aj minerálka...nie??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katarína b. (bublinka025) ID 103176 (6.8.2010, 10:07) |
Toto mäsko je fakt vynikajúce. Grilujeme ho veeeeľmi často. Môžem len odporučiť. U nás v rodine sa to volá "ťapkané mäso".  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (14.6.2010, 12:04) |
Pleskavicu mám velmi rada. Strýko je Bulhar, ten robieval z troch druhov masa. Griloval to na balkóne na takom maličkom grile a susedom vždy vykrúcalo nos. ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |