Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Vynikajúce kokosové rezy
[ recept č. 277 zo dňa 6.8.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
45 dkg kryštálového cukru * 3 celé vajíčka * 12 dkg margarínu * 4 lyžice medu * 2 ¼ dcl mlieka * 57 dkg hladkej múky * 1 prášok do pečiva * KRÉM: 1 hera * 10 PL mlieka * 38 dkg práškového cukru * 3,5 dkg kakaa * trocha rumu * NA VRCH: hrubá vrstva kokosu
POSTUP PRÍPRAVY
VJ. (Veľmi jednoduchý).
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Vajíčka vymiešame do peny s cukrom. Ak ste kúpili vajíčka veľkosti S, pridajte ešte jedno, ako ja na fotke. Manžel kúpil asi najmenšie vajcia na svete, aj prepelica má väčšie od tých, čo sa usalašili v našej chladničke. |
![]() |
2. Do vymiešanej peny pridajte 4 lyžice medu, |
![]() |
3. rozpustené maslo, |
![]() |
4. a vymiešajte do penista. |
![]() |
5. Potom pridajte múku, mlieko, |
![]() |
6. ... a nakoniec, ako to býva zvykom, prášok do pečiva. |
![]() |
7. Capnite na vymastený a múkou posypaný plech, porozotierajte, a upečte. Nakoľko som piekla veľa zákuskov naraz a mám z toho mišung, nepamätám si, ako dlho som ho piekla, ale matne sa mi vynára krátkych 15 minút. |
![]() |
8. Krém je veľmi jednoduchý. Do peny vyšľaháme samotné maslo, pridáme práškový cukor, |
![]() |
10. ...... mlieko..... Ideálne by bolo, keby malo mlieko izbovú teplotu a pridávajte ho veľmi opatrne, lyžica po lyžice a dobre premiešavajte. Tu sa nikam neponáhľajte, tekutina rýchlo naliata do tuku by Vaše dielko pokazila a suroviny by sa oddelili a krém by vypadal ako zrazený (resp. raz zjedený). |
![]() |
11. Primiešajte lyžicu kakaa a krém ešte trocha vyšľahajte...... |
![]() |
12. .... aby sa rozpustili hrudky kakaa. |
![]() |
13. Korpus by mal byť už vychladnutý a ak nie je, tak si ešte dajte cigaretku, resp. kávu a trpezlivo čakajte. |
![]() |
14. Na korpuse zrežte všetky kraje - budú 4, a nezjedzte ich. Z nich urobíme jednoduché guľky - ktoré by sa volali trebárs Gule z odrezkov. (Mimochodom, urobila som niekoľko guliek, zjedli sa absolútne všetky v rekordne krátkom čase a všetci pýtali recept, tešili sa výborným nepečeným guľkám, ale iba my vieme, že guľky sú vlastne v základe pečené. Technický postup, čo som ďalej urobila s odrezkami, uverejním hneď po tomto recepte a všetkých omáčkach s ním spojenými) |
![]() |
15. Cesto rozdelíme na ROVNAKÉ tri časti. Naozaj som to merala pravítkom, aby boli rovnaké na chlp. |
![]() |
16. Prvý plát položíme na tácku, ktorá sa nám zmestí do chladničky, natrieme vrstvu krému a pokračujeme ďalej. |
![]() |
17. Druhá časť pokračovania. |
![]() |
18. Tretia časť pokračovania. |
![]() |
19. Štvrtá časť pokračovania. |
![]() |
20. Celý zákusok ponatierame zvyšným krémom, uhladíme a posypeme hrubou vrstvou kokosu. |
![]() |
21. Takto vyzerá kusisko kokosových rezov, sú naozaj vynikajúce. |
![]() |
22. A tu je moja krásna spokojná asistentka a bambuľka v jednej osobe. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |