Martina M. (mmj) ID 19672 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Pastiersky koláč - Shepherd´s Pie
[ recept č. 2818 zo dňa 12.11.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g mletého hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 2 cibule, 1/3 sáčku mrazeného hrášku, 6 veľkých šampiňónov, 1 kocka hovädzieho bujónu, 2 lyžičky Wonchesterovej omáčky a 2 lyžičky solamylu, zemiaky ( 6-7 väčších), mlieko, maslo
POSTUP PRÍPRAVY
Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu. Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita potom pridáme mäso a smažíme kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min. Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, wonchesterovú omáčku a solamyl.
Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom pozor nesmie plávať a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min. Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom.
Robila ho moja sestra Mária, recept má z anglicka a bol naozaj super.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
na cibuľku pridáme mäso |
![]() |
pridáme mrkvu |
![]() |
šampiňóny, hrášok (ja som dala aj trochu kukurice) |
![]() |
zalejeme vývarom a wonchesterom |
![]() |
zahustíme asi 2 čl somalylu a dáme do zapekacej misy |
![]() |
zo zemiakov urobíme riedku kašu |
![]() |
dáme na mäsovú hmotu |
![]() |
vidličkou upravime |
![]() |
upečené po 25 min.Mňam |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Magdaléna M. (glee) ID 216137 (17.4.2012, 20:44) |
Chcem sa opytat, ci je nutne davat tam ten vyvar, resp. bujon? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (18.4.2012, 10:22) |
nie je nutné ale dodá lepšiu chuť, |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (10.10.2008, 17:34) |
vyzera to velmi dobre, urobime aby bola doma zmena  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.10.2008, 16:42) |
juuj,toto milujem. to je asi to najlepsie,co anglicka kuchyna vycarovala. mnamky, spravime si tiez. jedinu chybicku to ma,ze po vychladnuti to uz nie je celkom "vončo". najlepsie je cerstve, potom zemiacky stuhnu. asi lepsie robit v mensich davkach a ked si to chcete pripravit dopredu,tak udusit maso a zemiaky spravit cerstve. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maja G. (mrka2) ID 29128 (26.2.2008, 20:31) |
no dnes som to robila,sice na zajtra,ale trosku som zobla a je to super!!! mnam!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (26.2.2008, 21:29) |
som rada že chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (13.11.2007, 14:20) |
Ja toto jedlo robím do malých zapekacích mištičiek, každý dostane svoju porciu a je to mňaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (13.11.2007, 14:53) |
dobrý nápad skúsim to aj tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa J. (Damia) ID 3904 (13.11.2007, 12:42) |
Nooo vyzerá to dobreeeeeee...dnes vyskúšam...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (13.11.2007, 12:51) |
Aj to chutí fajne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |