sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 |
 |
mimibazar.sk/sisaxxl |
Oblasť: Nové M. nad Váhom |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 16.10.2009 |
Naposledy: 13.2.2020 19:27 |
Aktualizácia: 8.5.2012 21:51 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Králik na cesnaku
[ recept č. 28390 zo dňa 19.6.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Potrebujeme:1 kg králika,100 g slaniny,4 strúčiky cesnaku,1 ČL soli ,2 nadrobno pokrájané cibule,3 PL masti, po 4 zrnká nového a čierneho korenia,1 ČL hladkej múky, 400 ml hovädzieho vývaru
POSTUP PRÍPRAVY
Očistené, umyté, osušené a odblanené mäso prešpikujeme polovičným množstvom slaniny nakrájanej na pásiky. Prešpikované mäso potrieme cesnakom rozotretým so soľou a necháme ho odležať v chlade. Cibuľu opražíme do zlatista na masti so zvyškom slaniny, pokrájanej na kocky. Pridáme korenie, vložíme mäso, podlejeme polovicou vývaru a pri teplote 180 °C pečieme v rúre domäkka 70 až 80 minút. Počas pečenia mäso obraciame a polievame vlastnou šťavou. Upečené mäso mäsko nieje vôbec suché a chutí výborne. Naservírujeme na tanier a polejeme šťavou. Vhodnou prílohou sú zemiaky, ryža a čerstvý zeleninový šalát.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Zo zbytku zajačka,bolo ešte vynikajúce rizoto,)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (23.11.2013, 11:53) |
Mäsko mám v rúre vyzerá to naozaj viac ako lákavo a o vôni ani nehovorí ... ale zaujímalo by ma načo je tá lyžička hladkej múky? V postupe nie je nikde tak som teda na nu zabudla a nedala som  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (19.6.2010, 16:41) |
Králika mám v mraze Zajtra bude táto špecialitka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.6.2010, 13:25) |
presne ako u nás Silvi mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |