. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Grilované copy v medovej marináde*♥* - RECEPT 28538

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


*♥*Grilované copy v medovej marináde*♥*


[ recept č. 28538 zo dňa  ]


*♥*Grilované copy v medovej marináde*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks kuracích pŕs, naplátkovaná anglická slanina alebo šunka, špáradlá, 3-4 čL mexiko korenia, 4 čL korenia na kura*** Marináda : 4 PL oleja, 1 čL mexiko korenia, 1 čL korenia na kura, horčica (podľa chuti), kečup (podľa chuti), 1 čL balsamico octu, 2 čL medu, sójová omáčka, worchester, pár kvapiek tabasca (u nás sa minulo, tak som dala Kimbal) a 3 PL kyslej smotany*** Šťava : časť výpeku - zvyšok marinády kúsok masla, 1/2 -1 čL hladkej múky, kúštik kuracieho bujónu (ja mám najradšej KNORR), 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali.
Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura.
Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku.
Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy. Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli.

Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni.
Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu. Grilujeme pomaly zo všetkých strán. Pre istotu sa po prekrojení v polovici môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry).

Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame, pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali.
Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura.
Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku.
Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy.
Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli.
Tak, hotovo...
Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií.
Po primiešaní smotany je marináda dosť hustá...
Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni.
Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu.
Grilujeme pomaly zo všetkých strán.
Pre istotu si jeden vyberieme a po prekrojení v polovici sa môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... inak pokračujeme, ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry).
Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame,
pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu).
Copy môžeme servírovať vcelku so zeleninovými šalátmi, alebo ich môžeme šikmo poprekrajovať, popritom aj vybrať špáradlá a kladieme ich do taniera, kde sme si už pripravili horúcu omáčku a oblohu. Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Dinosaurus | *♥*Grilované copy v medovej marináde*♥* | ***Pre lekára*** >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana K. (zuzanaxyz) ID 78236 (21.7.2010, 11:20)
bude velkou chybou, ak tam nedam (lebo nemam) balzamikovy ocot? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.7.2010, 11:32)
myslím, že to až tak chýbať nebude... skúste dať miesto neho trocha citrónovej šťavy,,,viac worchestru možno *-) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana K. (zuzanaxyz) ID 78236 (21.7.2010, 13:04)
presne tak som to urobila. potom dam vediet ako dopadlo to moje kuchtenie :-) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.6.2010, 20:47)
toto je dobrotka (zajic), v jednej reštike to volajú copy Anny Kurnikovovej (smich) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.6.2010, 15:52)
Fuuuha (Y) a ja, že aký objav som urobila ,-) Furt rozmýšľam, odkial mám ten nápad, neviem na to prísť, ale z reštiky to nemám veru. Irenka a v ktorej reštike to robia? ,-) zrejme si to mala :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (26.6.2010, 21:01)
V Poluse na poschodí, ale neviem ako sa volá, len kde je (to som celá ja), nabudúce pozriem. Vlastne sa to u nich volá vrkoče a je to z morčacích pŕs. Je to fakt dobré, ale medové to tuším nebude. A dobre, že si to vymyslela, môžeme si spraviť doma ^o) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.6.2010, 8:37)
perfektný nápad s tými copmi, mäsko takto vyzerá veľmi efektne, už aj odkladám receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.6.2010, 15:53)
Ivetka, ahoj :-) jasne, vyskúšaj to, bolo to super. |:o) |:o) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.6.2010, 20:21)
(Y) (Y) (Y) el Bombastico (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.6.2010, 15:54)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.6.2010, 19:49)
no, Brutus...vracias uder (pirko) to sa ani neda nazvat inak jak šaľene, naskutku šaľene (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.6.2010, 20:14)
Chachacháááá ,-) ,-) moje šalene copy? Hej, boli šialene dobré, ale aj tak lepšie boli tie špenátovo-nivovo-cesnakovo-smotanov-šampiňónovo vyšpekulované cestoviny :-p :-p :-p :-p :-p Stali sa naším najobľúbenejším jedlom (pl) Janík a ja budem musieť asi začať vymýšľať recepty iného druhu... napr. voda s mrkvou, mrkva s vodou, kapusta s cibuľou, brokolica s paradajkou a tak... ,-) za trest
Ešte ti poviem, že som včera robila koláčik podľa Adriky280...rakocy rezy... som dala do fotiek.. no a to už bol vrchol obžerstva. Tak teraz pre zmenu idem sušiť hubu :-D (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.6.2010, 20:26)
,-) ja som podobne copy jedla v jednej restike v PO,ale s inou omackou a vobec,ten napad zapliest maso do vrkocikov je strasne mily a originalny. taka pekna zmena. no a toto co si ty vymyslela... musi to byt paradne. skusim,ked sa vrati Matko a budem zase varit len pre nas dvoch,lebo neviem,ci by sa mi chcelo babrat s niecim takym pre takych pazrosov ako sme tu u nasich ,-)
som rada,ze tie salenoty chutia :-p hmmm,no,neviem,neviem,ale ked budes na vodovej mrkve aspon mam vyriesenu dilemu a mozem odciarknut jednu sikovnu provokaterku. nebude ma matat,ze nestiham skusat :-D :-D :-D
idem mrknut tie rezy :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu