kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
*♥*Grilované copy v medovej marináde*♥*
[ recept č. 28538 zo dňa 21.6.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 ks kuracích pŕs, naplátkovaná anglická slanina alebo šunka, špáradlá, 3-4 čL mexiko korenia, 4 čL korenia na kura*** Marináda : 4 PL oleja, 1 čL mexiko korenia, 1 čL korenia na kura, horčica (podľa chuti), kečup (podľa chuti), 1 čL balsamico octu, 2 čL medu, sójová omáčka, worchester, pár kvapiek tabasca (u nás sa minulo, tak som dala Kimbal) a 3 PL kyslej smotany*** Šťava : časť výpeku - zvyšok marinády kúsok masla, 1/2 -1 čL hladkej múky, kúštik kuracieho bujónu (ja mám najradšej KNORR), 2 strúčiky cesnaku
POSTUP PRÍPRAVY
Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali. Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura. Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku. Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy. Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli.
Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni. Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu. Grilujeme pomaly zo všetkých strán. Pre istotu sa po prekrojení v polovici môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry).
Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame, pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu).
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali. |
![]() |
Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura. |
![]() |
Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku. |
![]() |
Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy. |
![]() |
Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli. |
![]() |
Tak, hotovo... |
![]() |
Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií. |
![]() |
Po primiešaní smotany je marináda dosť hustá... |
![]() |
Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni. |
![]() |
Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu. |
![]() |
Grilujeme pomaly zo všetkých strán. |
![]() |
Pre istotu si jeden vyberieme a po prekrojení v polovici sa môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... inak pokračujeme, ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry). |
![]() |
Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame, |
![]() |
pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu). |
![]() |
Copy môžeme servírovať vcelku so zeleninovými šalátmi, alebo ich môžeme šikmo poprekrajovať, popritom aj vybrať špáradlá a kladieme ich do taniera, kde sme si už pripravili horúcu omáčku a oblohu. Dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |