Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Kuracie zavitky so sparglou
[ recept č. 28733 zo dňa 27.6.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kuracie prsia - rezne, spargla ( do jedneho zavitku pocitajte 3 kusy) sunka (Prosciutto, Black forest ham a pod. na jeden zavitok pocitajte jeden platok), cca 125 ml cerveneho vina, 3-5 PL sojovej omacky, maslo, trosku oleja na vymastenie zapekacej misy
POSTUP PRÍPRAVY
Tak a opat spargla. Tieto zavitky su velmi rychle na pripravu. Mozete podavat ako teple predjedlo alebo aj ako hlavne jedlo napr. so zemiakovou kasou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
do pohara si pripravime cervene vino zmiesane so sojovou omackou, rezne mierne naklepeme a poprasime bielym mletym korenim
![]()
kazdy rezen potrieme toutou marinadou a odlozime na chvilu do chladnicky
![]()
sparglu povarime v slanej vode cca 5 minut, ochladime pod studenou vodou
![]()
na rezen ulozime sparglu a zaviniemu ju
![]()
kazdy zavitok obalime platkom sunky
![]()
zavitky ulozime do zapekacej misy pokvapkanej par kvapkami olivoveho oleja. Kazdy zavitok dobre pomastime marinadou a polozime nan kusok masla. Dame zapiect do rury pri 190 stupnoch cca 20 min. Pocas pecenia polievame zvysnou marinadou, prip. ak je treba, mozeme podliat trosilinkou vody. Zapekame neprikryte.
![]()
tak a mozeme konzumovat iba s chlebikom alebo podavame so zemiakovou kasou
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (29.6.2010, 14:44) |
Adrika,tak toto je presne "podla mojho gusta" urcite vyskusame a este dodatocne ti chcem zapriat vsetko len to najlepsie k meninkam,zdravicka,stasticka,lasky,a vela dobrej kulinarskej inspiracie ospravedlnujem sa za neskore blahozelanie,ale bola som par dni trosku mimo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.7.2010, 18:28) |
Mila Matka , vies ako sa hovori, radsej neskoro ako vobec Si zlatucka, ze si si na mna spomenula. Dakujem ti krasne za mile slovicka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (28.6.2010, 8:27) |
supeeer!!! a este jedna vec: ked som si citala recept, tak pozeram ze Black forest ham a ze sakra to co je, to nepoznam a potom mi doslo, ze to len anglicania tak smiesne doslova prelozili nazov Schwarzwaldska sunka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.7.2010, 18:19) |
Anetka priznam sa , ze mna to ani nenapadlo No , ale zas som o nieco mudrejsia. Jedno je vsak iste je to mnamozne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (27.6.2010, 21:18) |
.jááááááááj...pomoooooooc...to je mňaminka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.7.2010, 18:44) |
Uz som hodila zachranne koleso, chytaaaaaaaj.... , ci radsej hodit tu rolku? Ved ja by som aj , ale uz nie je Je to velka mnaminka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.6.2010, 20:21) |
priznávam, že špargľu som ešte nikdy nejedla, ale toto mäsko vyzerá perfektne , u nás na Záhorí v Kútoch pestujú bio špargľu, ale ako boli tieto otrasné dažde, tak ostali polia opustené zaliate vodou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.7.2010, 18:15) |
Ivka, vyskusaj, je to dobra zeleninka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana S. (AdulQa) ID 102456 (27.6.2010, 12:23) |
hmmm vyzera to vynikajuuuco... dufam ze to tak aj chuti )  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.7.2010, 18:14) |
Chuti vrabciatko, chuti. Prides, okostujes. Uz sa velmi tesim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |