
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Eva P. (hugino) ID 14163 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Jablkovo - banánová žemľovka z vianočky[ recept č. 29317 zo dňa 12.7.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 vianočka (môže byť aj staršia), 2 vajcia, cca 2 dl mlieka, 1 väčší dozretý banán, 2 jablká, 20 g domáceho vanilkového cukru, 1-2 lyžičky domáceho vanilkového extraktu, cca 75 g masla POSTUP PRÍPRAVY 1. Vianočku nakrájame na tenké plátky - približne 0,5 cm hrubé. 2. Mlieko zmiešame s vanilkovým extraktom. 3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. 4. Maslom vytrieme formu, v ktorej budeme žemľovku robiť - ja používam okrúhlu keramickú formu z IKEI o vnútornom priemere 26 cm. Zvyšok masla rozpustíme. 5. Žĺtka rozmiešame, pridáme do nich vanilkový cukor, popučený banán a nastrúhané jablká. Ak by sa nám táto zmes zdala príliš hustá (ak sú suché jablká), pridáme do nej 1-2 lyžice vlažnej vody alebo mlieka. 6. Polovicu nakrájanej vianočky uložíme do maslom vymastenej formy. Jemne vianočku polejeme mliekom s vanilkovým extraktom - len tak, aby jemne navlhla, ale nesmie v mlieku "plávať". 7. Potom ju potrieme polovicou snehu a trošku pokvapkáme roztopeným maslom. 8. Na to rozotrieme celú jablkovo - banánovú zmes. 9. Zas dáme zvyšnú vianočku, ktorú polejeme mliekom, potrieme snehom a zalejeme roztopeným maslom. 10. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 30 minút, kým nám vrch pekne nezhnedne. POZN.: - keď nemám chuť na vanilku, tak ju robím so škoricovým cukrom - množstvo mlieka som len odhadla, ja to polievam mliekom rovno z krabice a extrakt potom len pokvapkám na vianočku, takže ak by sa vám zdalo toto množstvo mlieka málo, kľudne dajte viac, vianočka nesmie ostať suchá - banán treba použiť taký dobre dozretý, ktorý sa ľahko rozpučí a je aj dostatočne sladký - ak neviete ako na domáci vanilkový cukor a extrakt, tak postup na ich výrobu nájdete v mojich receptoch |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.7.2010, 19:29) |
zaujímavý receptík ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (12.7.2010, 22:42) |
...a veľmi chutný, žemľovku z vianočky robievam už roky, lebo je jemnejšia, ako keď sa robí z rožkov a pod., a banán ma napadlo použiť len nedávno, lebo robievam podobne plnku do štrúdle...a osvedčilo sa, deťom to viacej chutí, než keď robím len zo samých jabĺk... ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slávka F. (fejka) ID 8940, mimibazar.sk/fejka (25.7.2010, 19:56) | |
Teta, díík. Aj ja vyskúšam ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (3.8.2010, 14:53) | ||
Slávku, už si skúšala? E | ||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |