Magdalena L. (meggienka) ID 798 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Smotanovo-ovocný koláč s ovocným želé
[ recept č. 29661 zo dňa 21.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ingrediencie: * 3 vajcia * 3 pl polohrubej múky * 3 pl cukru * pras.do peciva * 2 šľahačkové smotany, prášk. cukor podľa chuti * 3 stužovače šľahačky dr. oetker * kompot podľa chuti * lekvár * 800ml vody, 10pl cukru do želé * 2 balenia ovocné želé dr. oetker broskyňové alebo jahodové * šľahačka dr. oetker na ozdobu
POSTUP PRÍPRAVY
Piškótový korpus: Vyšľaháme si bielka s cukrom a kúskom soli a po vyšľahaní vmiešame žĺtka. Postupne pridáme múku a prášok do pečiva. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov.Alebo si spravíme korpus podľa vlastného obľúbeného receptu. Upečený korpus dáme vychladnúť, natrieme lekvárom a poukladáme kompótové ovocie podľa chuti. Šťavu z ovocia doplníme vodou do 800 ml, pridáme cukor cca 10PL a necháme zovrieť. Hrniec dáme preč zo sporáku a vmiešame 2 balenia ovocného želé. Túto zmes necháme vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, vyšľaháme si šľahačku- 2ks s kúskom cukru a 3 stužovačmi šľahačky. Želatínovú zmes opatrne vmiešavame do šľahačky a kúsok zo želatiny si odložíme na povrch koláča. Smotanovo-želatínovú zmes vylejeme na koláč a necháme v chladničke zatuhnúť 1 hodinu a potom opatrne odložený kúsok želatíny vlejeme na povrch koláča. Najlepšie je koláčik robiť večer a nechať zatuhnúť v chladničke do rána, ale po cca 2-3 hodinkách je konzumovateľný. Vrch koláčika zdobíme šľahačkou Dr. Oetker, ktorú si spravíme podľa návodu na sáčku - vydrží dlhšie a netopí sa ako vyšľahaná zo šľahačkovej smotany. |
Jana K. (Kamaska) ID 120974 (3.9.2010, 9:34) |
chystam sa ju robit no este nikdy som nerobila so zelatinou a chcela som sa opytat ze ked si necham trosku na ten vrch ci to nestuhne a bude sa to dat natriet ked to ma byt hodinu v chladnicke dakujem za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (20.7.2011, 10:52) |
Po 20-30 min. v chladnicke nalejeme na vrch zele, ak by nám medzi časom stuhlo (nezvykne) stačí ho chvíľu ohriať , rozpustí sa ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (23.8.2010, 8:56) |
Magduška,vyzerá výborne,normálne by som si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana K. (Kamaska) ID 120974 (23.8.2010, 8:14) |
podobnu tortu som jedla na oslave je vyborna len by som chcela vediet ci ste to piekli v tortovej forme alebo na plechu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (24.7.2010, 20:09) |
Mňám...nerob chute dala by som si...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.7.2010, 20:19) |
vyzerá to byť super koláčik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |