Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)
Výborná hubovo-zeleninová nátierka na hrianky (sterilizovaná)
[ recept č. 30337 zo dňa 9.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg cerstvych lesnych hribov (hocijaka zmes, ja som dala: dubaky, kozaky, masliaky, kuriatka, spolu to malo cca 1,25kg), asi 5ks zelenych paprik, rovnako cervenych paprik (ja som dala 2 velke hrubostenne cervene), 2dl kecupu, 3-5ks paradajok, 3 cibule, 3PL vegety, 7strucikov cesnaku, sol, mlete cierne korenie, olej. ked mate radi pikantne, pridajte si feferonky
POSTUP PRÍPRAVY
Vynikajuca natierka na suche hrianky. ako inak, recept som trosku pozmenila,takze kto chce povodny, neda paradajky,ale 3dl kecupu. mne sa zdalo,ze cerstve paradajky nemozu nic pokazit :-p
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Cerstve huby si ocistime a nakrajame na platky. Uvarime v slanej vode. Scedime. Pripadne podusime, kto ako chce. |
![]() |
Na oleji si spenime nadrobno nakrajanu cibulu a potom pridame nakrajane papriky. Udusime do makka (ja som to pichla do tlakaca a podliate asi 1 dl vody varila 10min. Z udusenej papriky som potom vodu odobrala, nechala len trosku). Ospravedlnujem sa za jing-jang foto, ale vecer pri umelom svetle toho viac nezmozem :-D |
![]() |
K udusenej paprike pridame uvarene scedene huby, nakrajane olupane paradajky (ako sa lupu urcite viete: nakrojit na vrchu supku do kriza, vlozit do horucej vody, povarit minutku, vybrat von, trosku schladit pod studenou vodou a osupat), kecup, pretlaceny cesnak, vegetu, sol a cierne korenie (povodne nesla sol,ale kocka bujonu,ale ja som ho zabudla kupit), kazdopadne, so solou sa mi to viac pozdava,kedze mozete dochutit podla seba. Este chvilu spolu podusime. |
![]() |
Keby sa vam tam nejakym zazrakom zjavilo privela vody-stavy, nechajte ju odparit. Uvarenu masu rozmixujeme (my len tak narychlo, chcela som tam male kusky hub aj zeleniny) a plnime pohare. |
![]() |
Sterilizujeme 15min. Najpraktickejsie su male pohare, od detskej vyzivy. Sterilizovane zabalime do deky a nechame vychladnut alebo nechame vychladnut priamo v hrnci aj s vodou. |
![]() |
Toto je davka z uvedeneho mnozstva surovin |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
DANA M. (linda 63) ID 116987 (10.12.2012, 9:32) |
môžem tam pridat aj vajcia a dlhšie sterelizovať? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.12.2012, 19:05) |
naozaj neviem,neskusala som. ale nemyslim,ze by to mal byt problem. ak by ste skusili, dajte vediet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (31.3.2012, 18:06) |
jani ,vieš ako by som si dala??  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.5.2011, 20:22) |
Janik, keď som ju videla včera v komentoch, spomenula som si aká dobrota a kočky so šampiňónmi ma nakopli, že nemusím čakať do jesene . Pridala som asi 5 poriadnych hrstí sušených suchohríbov napučaných vo vode a je to skoro rovnaká chuť ako minule . Ale tentokrát som všetko za surova zomlela na mäsovom mlynčeku a už som nemixovala. S takouto štruktúrou je to už pre nás úplne dokonalé . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.5.2011, 19:32) |
vyborny napad, Irenka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Irena W. (irmuska) ID 105511 (19.10.2011, 19:08) |
Už som túto nátierku použila aj ako základ na omáčku a aj som ju zapekala so syrom a zemiakmi, jednoducho super asi budem robiť ŕovno trojitú dávku, lebo sa mi rýchlo míňa a škoda, že v našich overených lokalitách toho roku hríbov niet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (13.5.2011, 10:05) |
už nech sú huby to bolo naj pomazánka na svete my sme ju zjedli ešte v lete  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.5.2011, 11:14) |
tiez cakam celu zimu ale skusali baby aj zo sampinonov. no ja si asi pockam na fajne vonave lesne huby, nech to ma grady ale som rada, ze tak chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina F. (mata3636) ID 133276 (11.2.2011, 18:34) |
akurát večeriam túto pomazánku, je super. už sa teším na nové huby a že ju znova spravím, dnes som otvorila poslednú fľaštičku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2011, 18:35) |
joj,Matka, tak to zavidim,ze mas aspon dnes. my uz daaavno nemame snad bude dobry rok na huby a urobime vacsie zasoby  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela B. (cabella) ID 83697, mimibazar.sk/cabella (11.2.2011, 18:09) |
Ahoj Janka, pomazánka vyzerá úžasne!!!! mohla by som ju urobiť aj z mrazených nepredvarených hríbov? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.2.2011, 18:26) |
Dakujem, Marcelka. Urcite mozes. Nechaj ich rozmrazit alebo napoly rozmrazit a uvar resp. udus ako ti to vyhovuje. Verim,ze bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (25.9.2010, 21:54) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=740622 Janík, včera a dnes som robila Tvoju úžasnú nátierku, majú v akcii šampiňóny a ako Zuzka písala, dá sa aj z nich a mala pravdu. Robila som všetko v jednom hrnci a keďže rajčiny sú už drahé, dala som konzervu sterilizovaných krájaných a super, už som aj degustovala, a robila som zo štyroch kilov, na nie sú všetky, lebo už niektoré vycestovali za naše hranice, pretože nátierka veľmi chutí aj synovi, tak nech má malé prilepšenie akurát to má jeden háčik, musí si kúpiť hriankovač...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.9.2010, 9:54) |
super, som rada,ze sa u vas natierka ujala. aj ja to vidim ma kupovane sampinony a sterilizovane rajciny,ale az neskor. inak,paradajky tam vobec neboli pisane v orig.recepte,len kecup,ale mne sa tam hodili.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika D. (monikaskorica) ID 116840 (17.9.2010, 10:02) |
veľmi pekne ďakujem za tento receptík, pri 2 plných košoch som už nevedela čo s nimi. z nátierky som bola milo prekvapená, veľmi chutná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.9.2010, 18:45) |
tak to ma velmi tesi, Monika. tento rok naozaj hubarom praje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | eva k. (nellenka) ID 34927 (11.9.2010, 13:00) |
tak som ju vcera robila, je uzasnaaaaaaaaaa, uz sme otvorili 3 sklicko, mnam mnam, dnes sa chystam robit druhu davku, ale dam viac hribov, aby viac vynikli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.9.2010, 16:10) |
Evicka, som rada,ze chuti a jasne,pomer surovin si treba prisposobit podla chuti, ono aj kazdy druh hub chuti viac alebo menej vyrazne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana K. (*emica*) ID 115925 (7.9.2010, 1:22) |
Janik, tak dneska som robila túto nátierku, ale všetko len v jednom hrnci,cibuľa, hríby, ostatná zelenina ,pretlak a veľa cesnaku. Bola super už večer sme ledva čakali, kým v chladničke vychlane,aby sme ju mohli ochutnať. A výsledok .aj napriek tomu,že som ju robila iba zo šampiónov z obchodu, lebo tu na dolniakoch v lese nájdeš akurát tak podpapierniky . Díky moc za super receptík. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.9.2010, 8:35) |
super,dobre vediet,ze aj so sampinonov sa da my sme uz vsetko pojedli a na huby uz nie je cas ist,tak naisto vyuzijeme tvoj poznatok dakujem krasne a som rada,ze chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (11.9.2010, 13:06) |
a tento poznatok vyuzijem coskoro aj ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.9.2010, 16:12) |
tak verim,ze si pochutnate. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (25.8.2010, 20:25) |
tak toto vyskúšam, škoda, že som dnes už huby zavarila aj fašírky som robila, ale toto si nechám do budúcna. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.8.2010, 9:00) |
tak nabuduce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (7.10.2010, 17:55) |
Tak už sa stalo, známi nám doniesol huby a manžel nechcel aby som ich zavarila, že vyskúšame pomazánku, bola super a už nie je :O)) takže šup znova na huby, dík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.10.2010, 19:06) |
juj,tesim sa velmi, ze chutilo. no, este treba vyuzit posledne hubicky, predpokladam,ze uz ani moc nebudu. ale baby skusali aj zo sampinonov,tak sa chystam aj takto,ked budem mat cas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (25.8.2010, 20:17) |
Pochválim sa tou mojou,včera sme ten najväčší pohárik zbaštili v robote a mala obrovský úspech http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30766 Dakujem,že si ma nakopla,Janík. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.8.2010, 9:00) |
super, som rada,ze si sa nakoniec odhodlala vyskusat tu tvoju. niekedy clovek fakt len potrebuje nakopnut,ze?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.8.2010, 14:09) |
To ani nebola moja,ale len sumár surovín,ktoré mi utkveli v pamäti,ked som raz šla na chalupu autobusom a bavila som sa so spolucestujúcou o zaváraní.Ale som rada,lebo sa podarila ,a to môžem smelo povedať,exkluzívne.Zásluhu máš na tom aj ty,a dosť veľkú.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (25.8.2010, 10:02) |
ahooj Jani, boli sme na rodinnom výlete - tri generácie - doniesli sme huby a spravili na skúsenie len 1/4 z tvojho množstva - bola výýýýýborná a keď nazbierame tak ešte dorobíme - chutilo to ako tatarák - fakt skvelé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.8.2010, 12:16) |
tak to sa tesiiiim,ze chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (23.8.2010, 0:01) |
Robila som tiež,len som výrobný postup pomenila,lebo mi bolo ľúto variť huby a vývar nepoužiť,ja som dusila a pomenila trocha aj suroviny,ale je výborná.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.8.2010, 19:45) |
Ináč aj ja som na to myslela, že všetko dusiť naraz, ale potom som radšej išla podľa receptu, aj keď niečo som do neho nové pridala, to by som nebola ani ja...a z vývaru bola polievka, síce bez húb, ale zjedla sa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.8.2010, 12:31) |
v pohode, o zmenach postupov viem svoje hlavne,ze chuti a s tym dusenim je to dobry napad, akurat,ze ja som predvarala huby na dvakrat a musela som ich mrazit,lebo som nemala naraz dost. ale inak, super napad, dakujem PS ja som vyvar zmrazila a pouzili sme na omacku,lebo mi ho tiez bolo luto vyhodit |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.8.2010, 23:02) |
Ahoj Janík, nátierku som zobrala aj na ochutnávku k mamine a veľmi chutila...som rada, pretože potrebuje teraz jesť, aby zosilnela, ale odo mňa jej všetko chutí...našťastie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.8.2010, 12:28) |
juj,to ma extra tesi,ze chuti mamke. tak len dalej, aby jej bolo lepsie a lepsie. drzim palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.8.2010, 19:43) |
Ďakujem, si zlatá, budeme to potrebovať!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.8.2010, 18:57) |
varím huby - dúfam, že neva, keď to dokončím zajtra - teda , že dnes iba uvarím huby a pomazánku zajtra dokončím ... dnes už jednoznačne ani nevládzem a ani nemám doma všetky suroviny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.8.2010, 19:01) |
tak ste nasli? parada,my nestihame totalne nic. ale tak o tyzden sa to snad ukludni. nooo,neviem,ci bude vadit. asi nie,ale ja sa v hubach moc nevyznam. kdesi som citala,ze uvarena hubova polievka sa nema zohrievat,ale to sa mi zda ako kacica, uz som taku jedla a nezomrela som. ja som si huby predvarala tiez den dopredu,ale smarila som ich radsej do mrazaku,lebo som nevedela,kedy sa ku natierke dostanem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.8.2010, 19:05) |
no veď ja ich dám do chladničky a zajtra ako prídem z práce dokončím - tiež si myslím, že by sa im nič nemalo stať - aspoň dúfam ... ja som si ani nemyslela, že niečo nájdeme, ale zavolala som sestre, že či pojdu, lebo ja by som našla akurát satana .. a celkom fain .. tak už ich suším kade tade po byte - ale som dnes na totálku hotová .. 5 hodín chodiť po lese no hold - nezvyk tak sa už tešíím, potom písknem ako som dopadla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.8.2010, 19:06) |
no jo,da to zabrat. ale je to taka prijemna unava,ze? tak som zvedava, co na natierku povies ty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.8.2010, 19:08) |
no hej ... hlavne mám nočné mory z pavučín a pavúkov ... tých tam bolo viacej ako stromov ... stále som sa škriabala, či po mne niečo neleze  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.8.2010, 19:15) |
cista zalesacka ja s tym problem nemam,akurat naposledy som sa teperila cez poriadne kriky a popod triko mi liezol fajny kliest,tak potom som mala take hnusne pocity,ale inak pohoda  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.8.2010, 19:17) |
no - konkurencia Old Shaterlandovi ... jeemine kliešte - ešte to musím skontrolovať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.8.2010, 23:45) |
Nasmiala som sa na Vašej debate s Janielkou... hubárky zálesáčky... Maťka... ja tiež neznášam pavúky, chrobáky a všetku lezúcu háveď ... ked žijú mimo mna tak mi vôbec nevadia, ale akonáhle sa rozhodnú tráviť časť svojho života so mnou... koniec, nevraždím ale revem ako statný jeleň v ruji Teším sa, že sa tiež pošťastili hríbiky... a tiež som veľmi zvedavá čo povieš na nátierku... ja už uvažujem, kde zoženiem hríbiky na dalšiu várku ... je fakt famózna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.8.2010, 20:11) |
mi hovor niečo o pavúkoch brrrrrr - aj moje malé keď uvidia pavúka kričia : "mamííííí je tu pavúúúk " a ja kričím na manžela " Ockóoooo poď ho zabíííť" takže tak ... a nátierku som dnes dorobila, je úúžasná, ja len dúfam, že sa mi podarí ísť ešte na huby.. aj mojej sestre som ju dnes ospevovala, aká je dobrá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.8.2010, 13:13) |
len pozor na dalsich jelenov v ruji,aby si neprisla k urazu pre mna je les ovela prijatelnejsi ako mesto, lebo v lese sa nezdrziavaju holuby, tie su moja smrt  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.8.2010, 17:08) |
Ani divé holuby nemôžu žiť v lese, hm? Tie mestské aj mne pripadajú strašne špinavé blee... Uvažujem keby som si mala vybrať - či jeleň v ruji alebo holub, tuším si vyberiem toho holuba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | |  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.8.2010, 15:16) |
tak - práve som ju dosterilizovala a Jani - je PERFEKTNÁ !! - teda, myslím si, že keď vychladne, tak bude ešte lepšia ako som ju ochutnávala teplú /vyškriabala celý hrniec, čo zostalo / - a v podstate som nemenila nič - pridala som iba cesnak o 1 strúčik viac a znieslo by to na moj vkus ešte trošku viacej cesnaku, takže nabudúce pridám a prihodila som 1 malinkú chilli papričku, nech to má správne grády ... inak OK potom pridám aj Janka, ďakujem Ti krásne za úžasný receptík a ja iba dúfam, že sa mi ešte podarí odtatáriť niekam na huby, aby som ju ešte mohla urobiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.8.2010, 17:05) |
supeeer,to sa tesim, Mati mne tiez pasuje vela cesnaku,ale niekto nerad,tak treba podla chuti,prip. potriet cesnakom hrianky tesim sa na foto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (evica39) ID 125668 (18.8.2010, 16:47) |
sto ľudí, sto chutí...synovi určite bude chutiť, ako ho poznám, len teraz nemal kto iný degustovať. Ozaj bolo by fajn, keby sme mohli ochutnať z každej kuchyne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.8.2010, 17:16) |
no ved jasne. napr.Darinka to ochutila este aj horcicou,co moze byt tiez zaujimave a veruze by bolo super,keby sa dali mailom poslat kostovky mozno raz |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (evica39) ID 125668 (18.8.2010, 16:33) |
Ahoj Janik práve sterilizujem túto nátierku, mala som dosť veľký cesnak, dala som "len" 4 strúčky, aj tak ho tam dosť cítiť. Chcem sa Ťa opýtať, či sa po sterilizácii nejako trošku zmení chuť, spoja sa všetky tie chuťe...atď. lebo mne nátierka v uvarenom stave chutí, ale dcéru som moc neohúrila Stačí sterilizovať len jeden krát? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.8.2010, 16:43) |
noo,chut sa uz nezmeni. tak nie kazdemu chuti to iste,ze? ked nebude dcere,budete mat viac pre seba alebo porozdavas. ved davka nie je taka velka. a staci sterilizovat raz.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |