Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)
Bravčové rezne na cibuli s hríbovou omáčkou
[ recept č. 30753 zo dňa 22.8.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g bravčové mäso vhodné na rezne (ja som mala stehno), 2 veľké cibule, olej, 200 g hríbov (tu masliaky), maslo, mlieko, múka, soľ, mleté čierne korenie, solčanka.
POSTUP PRÍPRAVY
Bravčové mäso nakrájame na rezne, nasolíme, nakoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Pekáč si jemne pokvapkáme olejom, na dno nakrájame cibuľu na pásiky. Mäso sprudka osmažíme na troške masla a oleja z oboch strán a naukladáme na cibuľu. Na mäso navrstvíme ďalšiu cibuľu nakrájanú na pásiky. Zalejeme 1/2 l vody, v ktorej sme rozmiešali polievkovú lyžicu solčanky, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 45 min pri teplote 200°C. Potom odokryjeme a dopečieme zhora ešte 10 min, aby mäso bolo pekne červené. Ak sa nám voda vyparila, dolejeme, aby mäso zostalo v šťave. Hríbovú omáčku si pripravíme nasledovne: Do výpeku kde sme opekali mäso dáme na kúsky nakrájané hríby, okoreníme, jemne osolíme a na slabom ohni necháme dusiť cca 12 minút. Potom zalejeme 2-3 dl mlieka, necháme prevrieť. Pripravíme si v šálke zátrepku - 1,5 dl mlieka a 1 zarovnanú PL múky poriadne rozmiešame a vlejeme do hríbov. Za stáleho miešania nám omáčka varením jemne zhustne, na záver ju zjemníme 1 dl smotany na varenie a po prevretí ju môžeme odstaviť. Táto omáčka je výborná aj na cestoviny. Ak nemáte lesné hríby, možno použiť aj šampiňóny - doporučujem namiesto zeleninového dochucovadla dochutiť hríbovým bujónom. |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (18.9.2010, 21:51) |
ježkove oči, to vyzerá nádherne a chutnulilinko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.8.2010, 21:28) |
No môže banovať, že si nedal takú výbornú omáčku, ja by som mohla huby jesť stále...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.8.2010, 23:34) |
Som si istá tým, že zajtra si ju k tomu dá, ešte dačo zostalo na "dojíždanie" na zajtra k obedu... Ja tiež môžem hríbiky stále, len tu na rovine sa k nim dostať je ťažko... nevravím nemožné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.8.2010, 19:34) |
slinky mi tečú, milujem takéto mäská  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.8.2010, 20:16) |
Ivetka, ďakujem za uznanie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.8.2010, 19:11) |
mňamka ako vyšitáááá - všetko kde sú hríby strašne milujem - |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.8.2010, 20:14) |
Martinka, aj ja som hríbová... môžem ich v každej forme Toto dnešné jedlo bolo viac menej čistá improvizácia (preto som ani nefotila postup), omáčka bola len pre mna a pre mláďatko - na hríby povedal "zasa hriby?" a jedol to bez omáčky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (22.8.2010, 19:00) |
U nás bez cibule,tú môžem vynechať,lebo ju neznáša,ale ja by som sa dala nahovoriť,Evka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.8.2010, 20:12) |
...no pôvodne som chcela robiť mäsko na hríboch, ale povedal, ze hríby nie, tak som navrhla mäso na leče, na čo mi zasa bolo povedané, že lečo nie... tak navrhol on, že na cibuli... tu omáčku som si k tomu neodpustila pre seba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |