melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
TATARAK*****
[ recept č. 30770 zo dňa 22.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pravá sviečkovica,soľ,čierne mleté korenie,červená paprika,rasca,kečup,horčica,worčester,cibuľa,žltka,prípadne chilli . Na hrianky:tmavý starší chlieb,olej,cesnak
POSTUP PRÍPRAVY
Sviečkovicu odblaníme,pokrájame na menšie kúsky a na jemno pomelieme.Môžeme aj dvakrát.Origoš recept-sviečkovica sa škrabe nožom!Cibuľu nakrájame na drobno,pridáme soľ, červenú papriku,mleté čierne korenie,rascu,worčester,žltka,horčicu,kečup a ak máme radi pikantné,tak aj chilli omáčku.Poriadne premiešame .Medzitým si na oleji opečieme hrianky zo staršieho tmavého chleba.Necháme ich stiecť na kuchynskej utierke,poriadne potrieme strúčikom cesnaku a naložíme si vymiešaný tatarák.
POZOR-žltka a mäso musí byť čerstvé!
Na prianie EVIANY,foto doložím
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
koreniny a pochutiny |
![]() |
pridávať do mäska podľa chute |
![]() |
už vymiešaný |
![]() |
s hriankami a cesnakom |
![]() |
len zahryznúť |
![]() |
a budete sa zalizovať |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (23.8.2010, 13:42) |
nechcem poucivat, to mi neprinalezi len chcem poznamenat, ze tatarak sa ma zamiesat az priamo na tanieri a kazdy si ho ma zamiesat sam, tak ako mu chuti...surove masko, do stredu vajicko resp. zltok a ostatne ingrediencie pekne okolo naaranzovat....nie zmiesavat vsetko na jednu kopu... tak ako to serviruju v ceskych hospudkach  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (upravené 9.9.2010, 14:19) |
Zuzanka... to ja by som naopak uvitala, keby Melanka rovno prisla a namiesala mi ho priamo (keby to bolo technicky mozne) ... nakolko som tatarak este nejedla, este len sa ho chystam ochutnat... takze ani neviem ako presne ma chutit. Preto som aj Melanku prosila aby mi napisala na tatarak recept a ona to aj uzasnym sposobom spravila... ako niekomu "tenkrat po prve"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 23.8.2010, 18:42) |
Zuzka,v českých hospúdkach nesedávam,takže to tak dôverne nepoznám,ale až by som fotila,dala by som to tiež pekne naaranžované,tu išlo o indiegrencie a postup.Najlepší tatarák si každý namieša podľa svojej chute.Recept som sem dala na prosbu Evičky s tým,že foto dodám,ked budem robiť.Ale kľudne môžeš spraviť,pofotiť aj s patričným komentárom.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (22.8.2010, 21:22) |
Srdečné veľké ďakujem drahá Melanka... ruky bozkávam od vďaky... nevravím, že ho idem robiť hneď teraz... ale dlho to trvať nebude a vyskúšam, si zlatá, že si mi tak rýchlo reagovala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (23.8.2010, 8:54) |
Nie je za čo,tatarák milujem a s dobre nacesnakovanými hriankami nemá chybu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (9.9.2010, 14:01) |
Melanka... svieckovica kupena, dnes idem do toho, zajtra nejdem do prace, takze mozem pokojne cesnakovat donemoty ... budem Ta informovat ako sa zadarilo a ako chutilo... este raz vdaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (9.9.2010, 16:25) |
Niet za čo,Evka,dúfam,že ťa nesklame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (10.9.2010, 5:52) |
Melanka... mňa nesklamal ani trošku, neviem či som si ho spravila správne, nemám s čím porovnávať, ale mne chutil naozaj veľmi. Zato moji chlapi povedali, že surové mäso jesť nebudú a ani neochutnali... nevedia o čo prichádzajú Ešte raz ďakujem za inšpiráciu a chutný recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (22.8.2010, 21:22) |
Melanka taku chut si mi narobila niekedy sme sa ho dost najedli, ked sme chodili do vinarni  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (23.8.2010, 0:34) |
Na to môžeš aspoň spomínať,Marti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |