
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lečo ako čerstvé[ recept č. 31024 zo dňa 30.8.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY paprika, pradajky - menšie množstvo ako paprika, soľ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Papriku nakrájam na pásiky, mierne osolím, nechám cez noc odstáť. Osolením paprika zmenší svoj objem, viac sa jej vojde do fliaš a pri sterilizácii zmes neklesne dole. Na druhý deň pridám zblanšírované a olúpané paradajky, pokrájané na kúsky. Premiešam, dám do fliaš, zalejem šťavou, ktorú pustila zelenina a zaviečkujem. Sterilizujem krátko, len kým sa prichytia viečka. Nedávam ani cibuľu, ani olej. To až pri príprave, pred konzumáciou. Toto lečo chutí fakt ako čerstvé. Vôbec sa nekazí. ++++++++++++++ ALE : " Koľko ľudí, toľko chutí." takže nie každému vyhovuje tento rýchly spôsob jeho prípravy. POSTUP PRÍPRAVY +++++++ |
Darina Z. (Meganka127) ID 155356 (15.5.2013, 15:51) |
ja dám do veľkého hrnca 1/3 olúpaných paradajok, 2/3 na tenké rezance nakrájanú papriku, trochu bravč. masť prípadne olej - kto ako/, morská soľ podľa chuti, mletú červenú papriku a dusím cca 45 minút. Potom dám do pohárov ešte horúce, zavíčkujem, otočím hore dnom /ako lekvár/ .Keď ho chcem pripraviť akože na konzumáciu, už dám len podusiť na masti /oleji/ hodne cibule, kto chce klobásu, pridáme zavarené lečo a ..... dobrú chuť. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janka L. (jankalo) ID 108253 (17.8.2012, 15:18) |
Neviem kde som urobila chybu, ale lečo sa mi vo všetkých fľašiach pokazilo. Pritom som mala čerstvú zeleninu, čisté poháre a sterilizovala som viac ako 10 minút. Zaváram veľa rokov a toto lečo sa mi zapáčilo jednoduchou prípravou, ale neoplatilo sa mi vzdialiť od môjho rokmi odskúšaného postupu. Ale ako hovorím, asi som niekde urobila chybu. Nevadí. A tak som ho chcela vyskúšať. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana N. (portobello) ID 3882, mimibazar.sk/portobello (13.8.2012, 12:47) |
Dievcata ta zelenina tam ide surova do poharov? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zlatica H. (obezitka) ID 62929 (upravené 16.8.2012, 22:45) |
Ano,Zuzanka ide surová,ja tak tiež robím už veľa rokov,ale najskôr si nakrájam papriku,primerane posolím a potom si zvlášť nakrájam paradajky-nelúpem ich,nám koža nevadí,ani by som sa s tým nepaprala..... lebo ja robím naraz z 10kg papriky a 10kg paradajok-nám tak vyhovuje....keď som dávala menej paradajok,musela som ich tam hľadať-proste bolo ich málo..... pokým nakrájam paradajky,paprika trochu zmäkne,zmiešam dohromady a hneď dávam do fliaš a šťavou, čo pustia paradajky pozalievam a sterilizujem.....Nenechávam papriku do druhého dňa,odstáť a paradajky pridávam do papriky tesne pred dávaním do fliaš,preto aby nepustili v tej slanej paprike veľa šťavy,nech ju pustia potom keď sa sterilizujú!!!!!!..... ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana N. (portobello) ID 3882, mimibazar.sk/portobello (13.8.2012, 14:33) | |
Dakujem za odpoved, cakala som na nu, kym sa do toho pustim. papriku uz mam nakrajanu. este raz dakujem ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (9.8.2012, 13:59) |
Môžem potvrdiť, je super. Len my bolo " ľúto ", rajčinovej šťavy, ktorá mi zostala. Sterilizovala som na 100 stup. 15 min. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana N. (portobello) ID 3882, mimibazar.sk/portobello (13.8.2012, 12:40) |
Ja sa spytam ako uplny amater - kedze mamu aj svokru mam na dovolenke ![]() Ta paprika s rajcinami idu do poharov SUROVE ? |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
ivana k. (scaja24) ID 215426 (8.8.2012, 20:16) |
ahoj mozem info ?ta paprika pusti tolko stavy kolko je v poharoch ci si aj nieco dorabala nejaky nalev vdaka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slavomira Z. (jaja*) ID 249304 (30.7.2012, 14:13) |
Akurát sa chystám robiť lečo, tak som sa tu prišla kuknuť a tento recept vyzera fakt dobre, určite si vyberiem tento,,.... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Naďa H. (brblosko) ID 157312 (10.8.2011, 13:33) |
vyzerá to super. a kolko pohárov vyjde z tejto dávky 5+5 kg? a ešte to ked napcháte do fliaš tak to zalievate tou šťavou? lebo sa tu spomínalo že sterilizujete zvlášť tak som kapánek mimo. a ešte ma zaujíma či to sterilizujete v trúbe |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (11.8.2011, 23:24) |
![]() Hej, zalievam to šťavou, načo sterilizovať osobitne, ale keď nechcete šťavu nemusíte naliať všetku. Ženy ju sterilizujú, že vraj pod mäsko, ale ja si robím pod mäsko lečo do maličkých pohárov. Toto je sterilizované v hrnci, ale robím aj v rúre. Všetko ovocie som teraz zavárala v elektrickej rúre a to týmto starým spôsobom, od maminky: mriežku dám úplne na spodnú priečku rúry. Na klasický plech vyjde 12ks 7dcl pohárov - musia sa dať poháre rovnakej veľkosti, podlejem asi litrom vody, tak 1 cm -výška. Dám na mriežku do studenej rúry a zapnem na cca 210-220°C / v starých rúrach kedysi dávali na najvyšší stupeň/ nechám to cca 30 min.- najviac 45/ u leča určite len tých 30/, ale sledujem - niekedy treba ubrať aby viečka tzv.nevystrelili, niekedy zase pridať teplotu - to zistíte sama.......hneď ako vidím prvé bublinky v pohári prepnem na 50 °C/ v starých rúrach na najnižší stupeň/, nechám cca 10 - 20 min podľa tvrdosti ovocia a vypnem. Môže sa to nechať z večera do rána v rúre, alebo po chvíli vybrať a dať do deky alebo aj nedať - Hlavne musia byť prehnuté - preliačené viečka na pohári dnu a v žiadnom prípade sa nič nepokazí. Pokazí sa len v prípade nedostatočnej počiatočnej teploty. A žiadne konzervačné prípravky - chémiu netreba. Veľa zdaru prajem ![]() ![]() Dúfam som na nič nezabudla. Napíšem ako samostatný rec. + fotka ako má ovocie vo fľaškách vyzerať. |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lena F. (leniatko) ID 15842, mimibazar.sk/leniatko (7.9.2010, 8:22) |
jej tak toto vyskusam.potrebujem vsak poradit kolko to presne sterilizovat ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.9.2010, 19:28) |
Lenka sterilizujem len krátko, kým sa prichytia viečka možno 15 min pri miernom bublaní a potom vyberiem dám na pekáč zakryjem dekou a ešte na to položím malý starý vankúšik a nechám do druhého dňa prikryté. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lena F. (leniatko) ID 15842, mimibazar.sk/leniatko (18.9.2010, 7:51) | |
dakujem ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.9.2010, 19:52) |
super, až takto čerstvé som nepoznala, skúsime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (4.9.2010, 11:56) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (2.9.2010, 1:09) |
toto lečo je super, my ho tiež už pár rôčkov robíme len takto ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.9.2010, 15:31) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Slávka C. (dalko) ID 53149 (1.9.2010, 23:29) |
Ahojte ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.9.2010, 15:30) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (31.8.2010, 21:49) |
No škoda, že si dala recept až teraz, lečo mám už urobené klasicky, ale keď ešte náhodou dostanem pár rajčín a paprík, vyskúšam tento Tvoj spôsob. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.9.2010, 15:29) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea K. (anca66) ID 16418 (31.8.2010, 11:06) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 12:13) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (31.8.2010, 10:01) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 10:28) |
Ono hlavne chutí ako z čerstvej zeleniny, keď sa pripraví ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (31.8.2010, 10:30) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (31.8.2010, 9:19) |
takto to robím už roky, lebo je to jednoduchšie a v zime môžem použiť zeleninu nielen ako lečo, ale aj napr. do duseného mäsa, alebo všade kde som zvyknutá dávať paradajky a papriku ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 9:55) |
presne, presne Monika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() joj a teším sa, že je nás viac a že ste sa ozvali dievčatá moje ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | marta s. (skalička) ID 51393 (30.8.2010, 21:29) |
presne takto robím lečo aj ja,a som spokojná.Aj teraz som robila mamine,je to rýchla práca ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 9:53) |
veru, koľko času takto človek ušetrí na inú prácu a lečo je výborné ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena P. (Hela17) ID 23679 (30.8.2010, 21:26) |
Ďakujem!!!!!!!!!!! konečne robí lečo niekto tak ako ja ..... teda skoro, ja paradajky narežem naraz s paprikou, zasolím a pchám do fliaš .....A dokonca si sterilizujem aj šťavu, ktorú zelenina pustí a používam ju na podlievanie alebo do plnenej papriky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 9:51) |
Tiež ďakujem ![]() ![]() ![]() a tú šťavu sterilizuješ osobitne? ..... ja ňou zalejem zeleninu a tiež ju potom používam ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Helena P. (Hela17) ID 23679 (14.7.2011, 20:59) | |
bola som nejako mimo, ale ak je to ešte aktuálne, tak áno, tú šťavu si dám osobitne do presnidávkových fľaštičiek a sterilizujem ... | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana C. (janica251) ID 82644 (30.8.2010, 17:43) |
takto robievam už roky i ja toto super lečo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.8.2010, 9:47) |
presne tak, ja som tento postup prevzala od maminy a tiež ho už roky tak robím ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |