Mariana I. (hermiona) ID 1521 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Nepečnený koláčik zo salka(presný názov neviem:-))
[ recept č. 3108 zo dňa 5.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tortové oblátky, piškóty, uvarená káva, salko, maslo
POSTUP PRÍPRAVY
Tento koláčik je veľmi jednoduchý. Určite ho urobím tohto roku na Vianoce, najmä z toho dôvodu, že je nepečený(čo je pri mojej "skvelej" rúre veľká výhoda), ale podstatnejšie je, že je jednoducho skvelý. Takže uvaríme si salko v plechovke, necháme vychladnúť a potom zmiešame s maslom. Na tortovú oblátku natrieme krém, naň poukladáme piškóty namočené v káve, na ne znova krém a navrch oblátku. Toť vsjo. V jednoduchosti je krása a v tomto prípade aj mňamka. Keď na Vianoce urobím, doložím aj fotku. |
 | Maja G. (mrka2) ID 29128 (13.1.2008, 19:27) |
a mne treba este taku informaciu,ake maslo tam ide? normalne kravske,alebo palmarin??? mne treba fakt vsetko polopate...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tatiana Š. (tanickas) ID 29630 (13.12.2007, 8:37) |
Koľko treba variť salko a koľko masla tam ide? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mariana I. (hermiona) ID 1521 (13.12.2007, 9:12) |
Prepáč, Táni, ten krém zo salka je taký známy, že som sa ani neunúvala napísať presný postup a množstvá salko varíme v neotvorenej plechovke ponorené do vody 2 hodiny, necháme vychladnúť a potom vymiešame s celým maslom(250 g) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Tatiana Š. (tanickas) ID 29630 (13.12.2007, 9:26) |
Myslela som si, ale nebola som si celkom istá, tak sa radšej spýtam Na moje ospravedlnenie za nevedomosť - ja som koláč so salkom ešte nikdy nerobila Ale už som teraz múdrejšia. Ďakujem za upresnenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina M. (mmj) ID 19672 (12.12.2007, 22:20) |
volá sa to griláž  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mariana I. (hermiona) ID 1521 (12.12.2007, 22:46) |
s tým by som celkom nesúhlasila , griláž som robila minulý rok, bolo to síce náhodou tiež zo salka, ale postup prípravy plnky sa dosť líši a nejdú tam piškoty, ale orechy ale každopádne u nás doma idú na byt obidva koláčiky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (13.12.2007, 8:53) |
Griláž je cukrovinka z karamelu. Originál griláž je z orechami alebo mandľami a vlastne toto sú grilážové rezy. Do tých nejdú orechy ale pôvodný recept bol zo struhankou. Niektoré cukrárky to nahradili piškótami alebo kokosom. Ale aj tie aj tie sú fajnové. Ja som robievala so strúhankou no skúsim tento rok s piškótami.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Mariana I. (hermiona) ID 1521 (13.12.2007, 9:16) |
maťka, vidno, že si väčšia odborníčka v pečení ako ja , mne sa len zdal ten názov griláž zavádzajúci, myslím, že asi väčšina mamičiek si pod tým pojmom predstaví klasickú griláž s orechami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (13.12.2007, 10:03) |
vädšia odborníčka? to určite nie kto pridal tento úžasný receptík?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (13.12.2007, 10:04) |
ani pravopis neovladam myslela som vačšia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mariana I. (hermiona) ID 1521 (12.12.2007, 22:12) |
nahodou som objavila fotku este z pred dvoch rokov, su to tie kolaciky s oblatkou, moc to nevidno, ale aspon daco  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |