Lucia H. (Luc2) ID 5741 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
Vystužovanie poschodovej torty
[ recept č. 31237 zo dňa 4.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
aj na túto tému som mala viac otázok, tak pridávam postup ako to robím ja
POSTUP PRÍPRAVY
...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
... spodnú tortu si potiahneme a napicháme do stredu slamky-duté( na pitie) alebo špajdle...najčastiejšie dávam tak 5-6 pri ťažších tortách, ktoré budú nasledovať, tu som dala len tri, lebo vrchná mala len 1,5kg |
![]() |
špajdlu si povysunieme a odstihneme asi o 2-3 mm menej ako je výška torty, keď zaťažíme na špajdle vrchnú tortu, aby nestála len na špajdliach... stalo by sa tak, keby boli vyššie ako spodná torta, aj keď len o 2-3mm, už by nám vrchná torta pekne nesadla na spodnú a mohla by balansovať |
![]() |
špajdličky zatlačíme |
![]() |
na špajdle dávam väčšinou kruh alebo štvorec (kartón) obalený alobalom, čím väčšie máme druhé poschodie, tým väčší kartón dávam, toto bolo mini poschodie, tak nech vás nemýli veľkosť ... |
![]() |
a na to ide vrchné poschodie...takýmto systémom pokračujeme aj pri viacerých poschodiach, podobne som vystužovala torty, ktoré mali 15-17 kg a v pohode vydržali aj prepravu, aj teplé letné večery bez prepadnutia |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (25.9.2010, 18:50) |
ty tam dávaš kartónik ???? ja nič ....a neprepadne sa aj tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana F. (26zuzana) ID 78744 (20.9.2010, 11:42) |
super nápad... v piatok to hneď vyskúšam na mojej prvej svadobnej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia M. (lumya) ID 63735, mimibazar.sk/lumya (8.9.2010, 14:32) |
Lucka, vyborne...usetrila si mi kopec prace, ked sa snazim ulozit druhe poschodie bez toho, aby sa "zarazilo" do toho pod nim. Vyborne, vdaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (4.9.2010, 22:26) |
tie špajdle idu uolne dole pod karton?Alebo som nepochopila? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (5.9.2010, 7:26) |
áno pod kartón. Neviem, či som to zle opísala, ale je to logické. Keby si dala ťažké druhé poschodie na prvé bez vystuženia, tak by ti ho akoby "privalilo", krém by mohol povoliť a torta by sa nepekne rozčapila , keďže dáme slamky alebo špajdle do prvého poschodia a na ne kartón, ten slúži ako nová podložka, ktorá bude držať nasledujúce poschodia. Inak to neviem vysvetliť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Mária M. (likavka) ID 53375 (11.9.2010, 12:30) |
Vdaka,už som pochopila..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katka L. (katka62) ID 42579 (4.9.2010, 21:51) |
krasny postup, a naco je tam ten karton? a akej velkosti ma byt ten karton - ako ta vrchna cas torty?? ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (4.9.2010, 21:56) |
Kartón drží vrchnú časť torty, inak si vystužovanie neviem presdstaviť, je to v podstate pevná časť...bez kartónu by boli slamky alebo špajdle podľa mňa úplne zbytočné, kartón dávam o niečo väčší ako je rozmedzie napichaných špajdlí a samozrejme nesmie prečnievať spod vrchnej torty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Katka L. (katka62) ID 42579 (5.9.2010, 17:25) |
Aha,tak dakujeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | ERIKA D. (Tabitha) ID 3751, mimibazar.sk/tabitha (8.9.2010, 21:09) |
jemin eto je super to by ma vobec nanapadlo a to stavbarka a mali sme statiku :DDD je to fakt uplne logické stred spodnej torty nevydrží aprepadne s apod hmotnosťou tej hornej tie špajle vystužai sred spodnej a podložka cez tie špajle krasne rozloží tu hmotnosť hornej torty do stran tak že nieje zaťaženy iba stred tento navod somnašla uplnou nahodpou a chcela som urobiť dcere poschodovú tortu a a ani malen nenapadlo vystužovať proste by som to tam hore čapla:DDD super dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |