Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)
Spenatove gnocchi
[ recept č. 31502 zo dňa 12.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g uvarenych zemiakov v supke, 150 g polohrubej muky, 1vajce, 200 g spenatu, 200 g tvarohu ( hrudkoviteho), maslo ( ja som dala trochu menej ako polovicku) 2 strucily prelisovaneho cesnaku, sol, trochu syra na posyp, smotana ( v povodnom recepte nie je, ale ja som dala ako prilohu)
POSTUP PRÍPRAVY
Moje prve gnocchi. Takto to aj vyzera. Ako nejake konske kopyta. No, co uz. Toto jedlo je take uzasne, ze musela som ho nahodit, aj ked nevyzera nejako ukazkovo:) Ak by ste sa rozhodli vyskusat, tak robte co najmensie mozne kusky a bude to nielen chutit , ale aj vyzerat na jednicku.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
spenat uvarime. Staci od bodu varu 2-3 minutky. Scedime, nechame dobre odkvapkat. Po vychladnuti ho porezeme na drobnejsie |
![]() |
uvarene zemiaky osupeme a prelisujeme (postruhame). Najlepsie je uvarit si zemiaky v supke den vopred |
![]() |
pridame vychladeny spenat, muku, tvaroh a vajicko. Mierne osolime a spracujeme cesto |
![]() |
spracovane cesto rozvalkame na dobre pomucenej doske ( dost sa lepi cesto) asi na hrubku 1 cm. Narezeme na cca 1-1,5 cm pasiky. Potom som si to vidlickou nakrajala na mesnie kusky |
![]() |
na nakrajane kusky urobime vidlickou vzor gnocchi. Nezabudnite si namocit vidlicku do muky, aby sa vam nelepila |
![]() |
pripravene na varenie |
![]() |
varime v dostatocnom mnozstve vody. Davame ich do vriacej osolenej vody. Ja som pridala do vody asi 1 PL oleja. Ked takto vyplavu na povrch , su uvarene. Scedime a premyjeme v malo mnozstve studenej vody. a opat hned scedime, aby neboli studene. Scedene prelozime do misky.Ochutname, ake je potrebne dochutime solou a mozeme preliat cesnakovym maslom. |
![]() |
do mierne preprazeneho masla pridame dva struciky prelisovaneho cesnaku. Tymto cesnakovym maslom polejem bud cele scedene gnocchi alebo iba na tanieri . Ja som polievala iba na tanieri |
![]() |
pred podavanim posypeme struhanym syrom a ja som este pridala kopcek kyslej smotany. Bolo to vynikajuce!!!!! Manzel si pytal duplu a to uz neziada ziadny dalsi komentar:) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (20.4.2012, 14:02) |
zaujal ma názov , tak som nakukla čo to asi môže byť a ešte zaujímavejšie je to papaníčko... ...určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana T. (jane108) ID 187692 (17.4.2012, 9:05) |
vcera som receptik vyskusala a je to vyyyyyborne:o) urcite zaradim pravidelne do jedalnicka:o) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Júlia K. (silver) ID 15132, mimibazar.sk/silver (10.6.2011, 11:09) |
..gnocchi sú nachystané, už sa na ne veeeľmi teším...mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa M. (geena) ID 144758 (11.12.2010, 13:10) |
akurat sme dojedli toto super jedlo. veeeelmi dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.12.2010, 11:20) |
Deniska, tesi ma, ze ste si pochutnali. Vdaka za pridany komentarik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | emília k. (enny66) ID 136205 (3.10.2010, 17:51) |
Tak toto vyskusam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (10.10.2010, 16:01) |
Ak vyskusas, budem velmi rada, ak pridas svoj nazor  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.9.2010, 11:22) |
jaaaaaaaaaaaaaaaj to by som zjedla za kotol vyzerá to jednoduché na prípravu , tak sa na to asi dám len kedy ale isto urobím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.9.2010, 22:26) |
Netreba k tomu VS, len trochu casu a chuti. verim, ze nabudce budu krajsie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (12.9.2010, 21:23) |
Mozem otazku, do receptu sa da pouzit aj mrazeny spenat?? Lebo u nas sa jedla so spenatom nerobia, tak asi by som mohla nejake vyskusat, toto by mi mohlo chutit, trochu mi to pripomina halusky, aj ked velmi vzdialene |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.9.2010, 22:38) |
Myslim, ze ano, len ho treba dobre nechat rozmrazit a zliat prebytocny vodu, aby neboli gnochhi velmi makke - take "blatove".  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.9.2010, 13:33) |
Adrika,ved vyzaraju kraaasne a ked tak aj chutia,niet o com  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:18) |
Joj Lubka, kraaasne nie, ale zato vyborne A mas pravdu netreba riesit vzhlad, ked chutia skvele  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (12.9.2010, 12:53) |
No tak toto je fajnotka... Aďuška, veľmi chválim... aj technologický postup aj konečný výsledok a samozrejme v neposlednej rade aj chute... Ja som zvykla robievať špenátové špecle (halušky) - to je jednoduchšie na prípravu. Tu si sa riadne vyhrala a výsledok je božský  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:17) |
Evka, veru je fajnotka. Manzelik si velmi pochvaloval. Ja robievam tiez halusky, ale toto je ine, tak snad niekedy sa ti podari vyskusat. Papa Ada a D A K U J E M  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.9.2010, 12:49) |
naaaahodou,vyzeraju super klasicke zemiakove gnocchi som uz robila niekolkokrat a velmi nam chutili. tak taketo budu urcite tiez.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:13) |
Jeeeej ahoj Janik uz mas po statniciach? Snad niekedy sa ti podari ich vyskusat a potom pridaj svoj nazor, budem sa tesit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.9.2010, 21:29) |
jej,dakujem za opytanie. ano,uz mam po,uz zarezavam v praci,takze pohoda urcite ich niekedy vyskusam, cez vikend,ked bude viac casu, uz teraz sa na ne tesim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa M. (geena) ID 144758 (12.9.2010, 10:54) |
aj ja vyskusam cez nejaky volnejsi vikend. vyzera to vyborne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:11) |
Deniska, ocakavam tvoj nazor , pri. fotecku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (12.9.2010, 9:39) |
Wau, super, určite vyskúšam, všetko, čo tam ide, máme veľmi radi!!! A náhodou sú pekné, som zvedavá, ako sa mne podaria.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:10) |
Darinka si velmi mila, ale od pekneho maju straaaasne daleko. Ale ako som pisala Matke, je to naozaj supris receptus. Teda aspon nam to velmi chutilo. Som zvedava na vase nazory, ak sa rozhodnete ho vyskusat.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.9.2010, 7:38) |
výborný receptík Adrika vďaka zaň, rada vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.9.2010, 15:09) |
Matka budem rada, ked vyskusas. Vies si domysliet, ze je super, ked som uverejnila moje nie prave najvydarenejsie prve gnocchi, ktore vyzeraju skor ako konske kopyta No ale co, ved neidu do ziadnej sutaze Ak vyskusas, verim, ze pridas svoj nazor, som nan zvedava. A kludne aj kriticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.9.2010, 20:22) |
vieš Adrika, že ja som vždy zástancom toho, že doležitá je chuť a vizuálny efekt na fotke je druhoradý ... ale i tak, mne sa práve tie Tvoje gnocchi veľmi páčia - takže s týmto receptíkom nebudem dlho otáľať a potom podám samozrejme správu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |