Tatiana U. (tanaa) ID 166427 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 179 návštěvníkov)
Paradne karamelove rezy
[ recept č. 31762 zo dňa 19.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto1: 8 vajec, 8PL cukru , 1PL pdp , 8PL pol. muky , 1PL kakaa a 8PL vlažnej vody . \\r\\nCesto2: 5 bielkov a 250g praskoveho cukru .\\r\\nPlnka : 5 žltky ,300g krystaloveho cukra, 2,5dcl smotany na šlahanie , 3dcl mlieka , 1 zlaty klas , 30dkg masla.
POSTUP PRÍPRAVY
Postup cesto 1: Bielky vyslahame s cukrom na sneh a postupne pridame žltky , vodu , muku s pdp a kakaom. Cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pecenie a upečieme . \\r\\nPostup cesto 2: Bielky slahame nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastny papier a pomaly sušime v mierne vyhriatej polootvorenej rure .\\r\\nPlnka : kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kym sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame zltky , zlaty klas a vylejeme do karamelu a uvarime hustu kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este kratko vyšlahame .\\r\\nCesto cislo 1 si prerezeme po celej dlzke a vzniknu nam tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dame na to snehove cesto na ktore natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odlozime na vrch kolaca ) a dame druhe cesto ktore sme si rozrezali a natrieme tym zvyskom co sme si nechali . Kto chce moze na vrch postruhat cokoladu . ja som nedavala a samozrejme dat do chladnicky na par hodin .
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Upečeny korpus pozdlž prerežeme |
|
Cukor si skaramelizujeme |
|
Do skaramelizovaneho cukru vlejeme smotanu a miešame kym sa nerozpusti. |
|
potom tam vlejeme zmiesane mlieko zo zltkami a zlaty klas |
|
vznikne nam takyto husty krem . |
|
do vychladeneho kremu si dame maslo a ešte kratko vyslahame . |
|
tu uz mame tmavy plat rozrezany samozrejme |
|
natrieme si nan polovicu kremu . |
|
potom dame vysuseny snech ktory som sušila na plechu na ktorom bol papier na pečenie a troška som ho potrela s olejom ale naozaj len trošičku a pri 150°C .rura bola nie celkom zatvorena lebo som si tam dala varesku medzi dvierka:-))) |
|
znova natrieme plnku ale trochu si z nej nechame |
|
a dame druhu cast hnedeho cesta |
|
a na ten natrieme ten zvysok plnky co sme si trochu nechali |
|
no a tu uz je hotovy koláčik ktory som dala vychladit este na par hodin do chladničky . dufam ze bude chutit kazdemu kto ho vyskusa :-))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Janka M. (jancaM) ID 247041 (21.4.2013, 20:46) |
...tento koláčik je u nás už veľmi dlho najlepší... a dosť často ho robím.. tak ho už mám namakaný a stále sa mi podarí, len ja snehové cesto nešľahám nad parou, a suším ho deň vopred také 3 hodiny pri teplote 75 st., ináč je vo vnútri ako guma a potom je celkovo mokrý... ak potrebujete poradiť, nie je problém.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| martina k. (tinka911) ID 182019 (8.4.2014, 15:30) |
Dobrý deň.chcela by som vedieť ako robíte ten snehový plát,lebo sa chystám tento koláčik piecť na Veľkú noc.vopred ďakujem za odpoveď |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Renka M. (paloma2103) ID 272877 (20.4.2013, 15:13) |
nóóóóó´,vyzera výborne a verím že aj dobre chutí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Renata K. (renfa) ID 18540 (30.1.2013, 13:17) |
dnes som ho robila je uuuplne uzasny len sa chcem opytat, ako ma vyzerat ten sneh, ked uz je vysuseny. ma byt tvrdy? lebo kraje mi stvrdli a v strede bol makky a z papiera som ho davala po kuskoch lebo sa mi prilepil aj ked som potrela papier troskou oleja. dakujem za radu pre buduce pecenie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Petra C. (petrastudent) ID 97588 (22.1.2013, 20:57) |
Dobrý den, čím bych mohla nahradit Zlatý klas? U nás v ČR ho nemůžu nikde sehnat. Nešlo by to nahradit vanilk. pudinkem? Tuto mňamku znám, ale dlouho jsem neměla recept. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (30.1.2013, 14:16) |
Petra, vanilkový puding je neideálnejšia náhrada zlatého klasu...kľudne si to takto zameň, iste to dobre dopadne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (9.1.2013, 18:49) |
urcite vynikajuce... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (24.10.2012, 9:14) |
mňaaam, hneď by som si kúsoček dala .... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (24.10.2012, 9:03) |
tak tento je naozaj nádherný |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.9.2012, 18:51) |
vyzera bajecne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Katarína V. (davido) ID 66059, mimibazar.sk/davido (6.9.2012, 17:23) |
milujem karamelové koláčiky ,vyskúšam vyzerá nádherne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Emília Š. (esabikova) ID 83673 (6.9.2012, 16:27) |
a ide k tomu aj čokoládová plnka tie žltka čo mi ostanú z bielkov vyšlahám na pare s čokoládou,kakaom a cukrom aj to je dobrá kombináciu k tomuto zákusku |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Emília Š. (esabikova) ID 83673 (6.9.2012, 16:23) |
aj já ho robievam iba já do karamelu už nedávam zlatý klas iba vyšlahám šlahačku s maslom |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Elena G. (ella150) ID 199666 (5.9.2012, 20:46) |
Tento fantastický koláč milujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |