. .. .. .. .. .. .
. .

Paradne karamelove rezy - RECEPT 31762

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 166427 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 179 návštěvníkov)


Paradne karamelove rezy


[ recept č. 31762 zo dňa  ]


Paradne karamelove rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto1: 8 vajec, 8PL cukru , 1PL pdp , 8PL pol. muky , 1PL kakaa a 8PL vlažnej vody . \\r\\nCesto2: 5 bielkov a 250g praskoveho cukru .\\r\\nPlnka : 5 žltky ,300g krystaloveho cukra, 2,5dcl smotany na šlahanie , 3dcl mlieka , 1 zlaty klas , 30dkg masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup cesto 1: Bielky vyslahame s cukrom na sneh a postupne pridame žltky , vodu , muku s pdp a kakaom. Cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pecenie a upečieme . \\r\\nPostup cesto 2: Bielky slahame nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastny papier a pomaly sušime v mierne vyhriatej polootvorenej rure .\\r\\nPlnka : kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kym sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame zltky , zlaty klas a vylejeme do karamelu a uvarime hustu kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este kratko vyšlahame .\\r\\nCesto cislo 1 si prerezeme po celej dlzke a vzniknu nam tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dame na to snehove cesto na ktore natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odlozime na vrch kolaca ) a dame druhe cesto ktore sme si rozrezali a natrieme tym zvyskom co sme si nechali . Kto chce moze na vrch postruhat cokoladu . ja som nedavala a samozrejme dat do chladnicky na par hodin .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upečeny korpus pozdlž prerežeme
Cukor si skaramelizujeme
Do skaramelizovaneho cukru vlejeme smotanu a miešame kym sa nerozpusti.
potom tam vlejeme zmiesane mlieko zo zltkami a zlaty klas
vznikne nam takyto husty krem .
do vychladeneho kremu si dame maslo a ešte kratko vyslahame .
tu uz mame tmavy plat rozrezany samozrejme
natrieme si nan polovicu kremu .
potom dame vysuseny snech ktory som sušila na plechu na ktorom bol papier na pečenie a troška som ho potrela s olejom ale naozaj len trošičku a pri 150°C .rura bola nie celkom zatvorena lebo som si tam dala varesku medzi dvierka:-)))
znova natrieme plnku ale trochu si z nej nechame
a dame druhu cast hnedeho cesta
a na ten natrieme ten zvysok plnky co sme si trochu nechali
no a tu uz je hotovy koláčik ktory som dala vychladit este na par hodin do chladničky . dufam ze bude chutit kazdemu kto ho vyskusa :-)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Uplne jednoducha rybka a uplne jednoduchy salatik:) | Paradne karamelove rezy | Kapustove pagaciky - absolutne fantasticke******** >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
eva t. (mimi1968) ID 114154 (23.11.2013, 21:13)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava Š. (mirka226) ID 262985 (23.4.2013, 8:00)
(flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka M. (jancaM) ID 247041 (21.4.2013, 20:46)
...tento koláčik je u nás už veľmi dlho najlepší... a dosť často ho robím.. tak ho už mám namakaný a stále sa mi podarí, len ja snehové cesto nešľahám nad parou, a suším ho deň vopred také 3 hodiny pri teplote 75 st., ináč je vo vnútri ako guma a potom je celkovo mokrý... ak potrebujete poradiť, nie je problém.. :) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina k. (tinka911) ID 182019 (8.4.2014, 15:30)
Dobrý deň.chcela by som vedieť ako robíte ten snehový plát,lebo sa chystám tento koláčik piecť na Veľkú noc.vopred ďakujem za odpoveď *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
eva t. (mimi1968) ID 114154 (20.4.2013, 17:29)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Renka M. (paloma2103) ID 272877 (20.4.2013, 15:13)
nóóóóó´,vyzera výborne a verím že aj dobre chutí (clamp) (Y) (clamp) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela T. (Michula) ID 132625 (14.2.2013, 18:46)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
katarina h. (harnyk) ID 180579 (8.2.2013, 17:55)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Renata K. (renfa) ID 18540 (30.1.2013, 13:17)
dnes som ho robila je uuuplne uzasny (Y) (Y) len sa chcem opytat, ako ma vyzerat ten sneh, ked uz je vysuseny. ma byt tvrdy? lebo kraje mi stvrdli a v strede bol makky a z papiera som ho davala po kuskoch lebo sa mi prilepil aj ked som potrela papier troskou oleja. dakujem za radu pre buduce pecenie :) :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra C. (petrastudent) ID 97588 (22.1.2013, 20:57)
Dobrý den, čím bych mohla nahradit Zlatý klas? U nás v ČR ho nemůžu nikde sehnat. Nešlo by to nahradit vanilk. pudinkem? Tuto mňamku znám, ale dlouho jsem neměla recept. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (30.1.2013, 14:16)
Petra, vanilkový puding je neideálnejšia náhrada zlatého klasu...kľudne si to takto zameň, iste to dobre dopadne (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
petra m. (peta999) ID 115257 (10.1.2013, 18:03)
(child9)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (9.1.2013, 18:49)
urcite vynikajuce... :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava P. (mimina323) ID 99185 (24.10.2012, 9:14)
mňaaam, hneď by som si kúsoček dala .... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (24.10.2012, 9:03)
:-o tak tento je naozaj nádherný (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (24.10.2012, 8:35)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (7.9.2012, 21:46)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.9.2012, 18:51)
vyzera bajecne :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína V. (davido) ID 66059, mimibazar.sk/davido (6.9.2012, 17:23)
milujem karamelové koláčiky (Y) (Y) (Y),vyskúšam vyzerá nádherne (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emília Š. (esabikova) ID 83673 (6.9.2012, 16:27)
a ide k tomu aj čokoládová plnka tie žltka čo mi ostanú z bielkov vyšlahám na pare s čokoládou,kakaom a cukrom aj to je dobrá kombináciu k tomuto zákusku
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emília Š. (esabikova) ID 83673 (6.9.2012, 16:23)
aj já ho robievam iba já do karamelu už nedávam zlatý klas iba vyšlahám šlahačku s maslom
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena G. (ella150) ID 199666 (5.9.2012, 20:46)
Tento fantastický koláč milujem. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 58 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu