
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
HOVÄDZIE MÄSO |
lenka t. (lienka88) ID 105103 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mexický guláš[ recept č. 31940 zo dňa 23.9.2010 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho mäsa 3 cibule, také väčšie paradajkový pretlak hrášok buď mrazený alebo v konzerve hl. múka olej, soľ, MČK POSTUP PRÍPRAVY Hovädzie mäsko umyjeme a nekrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Do hrnca /ja používam taký nižší hrniec alebo hlbokú panvicu/ dáme olej a na oleji opečieme cibuľku, keď má už takú správnu farbu a vzhľad tak pridáme mäsko, trochu opražíme pridáme soľ a MČK a paradajkový pretlak, ktorý trochu podusíme v šťave, čo pustilo mäsko, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Keď je gulašík veľmi riedky môžeme ho pred koncom zahustiť zátrepkou /múka s vodou rozmiešaná/. Necháme prevrieť a pridáme zo dve až tri polievkové lyžice hrášku a hotovo. K mexickému gulášiku podávame ryžu uvarenú so zvyšným hráškom z konzervy, ak dávate mrazený tak stačia 2- 3 lyžice hrášku. Servírujeme tak, že do stredu taniera dáme kopčeky ryže a okolo nalejeme guláš. Dobrú chuť |