Marcela B. (MB) ID 6939 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Plnená pečená fašírka
[ recept č. 32472 zo dňa 6.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600-900g mletého mäsa, 1-2 vajcia, strúhanka 2-3 lyžice, soľ. korenie, cesnak, vegeta ,rasca, 1 sladká smotana, náplň do fašírky- párka/y/ja dávam obyčajnú-je hrubšia a najlepšia a vajíčka uvarené natvrdo. zemiaky+maslo+mlieko, rasca, soľ- na zemiakovú kašu.
POSTUP PRÍPRAVY
Zemiaky uvaríme s rascou a soľou a urobíme kašu s mliekom a maslom. Fašírka- tento recept je tu vo viacerých variantoch,ale v tomto nie,,,tak vkladám pre inšpiráciu, je vcelku rýchly a chutný. Podľa mňa "tajomstvo" spočíva práve v sl.smotane:) Fašírka nie je tak suchá, a výhoda, je že je nevyprážaná a nestojíte pri sporáku:)) Takže mäso dáme do misky, ochutíme soľou, rascou, vegetou, korením a cesnakom, pridáme vajíčka, strúhanku, premiešame, nakoniec vlejeme sladkú smotanu a riadne premiešame,,,smotanu mäsko krásne "vypije". Potom si dáme vrstvu na vymastený pekáč, na to uložíme párku, vajíčka a prikryjeme to druhou vrstvou a vyformujeme na taký bochník. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme asi 1 hodinu, potom odokryjeme a necháme pripiecť na vrchu ešte asi 15-20 min.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
prvá vrstva na dno pekáča+ náplň |
![]() |
druhá vrstva -vytvarujeme |
![]() |
a upečené |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Lenka V. (lebo5) ID 201683 (10.9.2011, 10:51) |
idem na to, vyzerá fakt výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (3.12.2010, 20:19) |
výborný nápadík,urobím zajtra so zemiakovou omáčkou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
marta b. (mimi333) ID 112440 (3.12.2010, 20:06) |
robim taku ale aj s parajkovou omackou....aj tekvicovy privarok potesi-ale je fakt,ze to usetri more casu a vy mozete alebo ci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela B. (MB) ID 6939, mimibazar.sk/MB (3.12.2010, 20:50) |
dobrý nápad tá paradajková omáčka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (11.11.2010, 10:54) |
robim podobne akurat, ze nedavam mlete maso, ale sunku,a parok tiez nie,peciem na papieri,je menej roboty s tym, ale tvoje vyzera tiez velmi chutne,idem si dat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária Š. (marika) ID 48948 (10.11.2010, 12:17) |
Prave som dopiekla, super recept, odporucam, som zvedava co povie ked pride z prace...Dufam ze bude papat tiez. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela B. (MB) ID 6939, mimibazar.sk/MB (11.11.2010, 10:24) |
myslím že áno,je to dobré, a hlavne nie také mastné ako vyprážané, a aj menej pracné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.10.2010, 19:16) |
môže byť výborná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela B. (MB) ID 6939, mimibazar.sk/MB (6.10.2010, 20:59) |
je vyskúšaj -pohodlná fašírka a chutná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |