. .. .. .. .. .. .
. .

Baileys - RECEPT 325

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁPOJE, DRINKY

ID 5572 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Baileys


[ recept č. 325 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

2 salká, 1 mandľový puding, 0,5 l mlieka, 0,5 l rumu, 1 vanilka, 1 dl šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Obe salká dáme na dve hodiny variť, potom necháme vychladnúť. Z mandľového pudingu, mlieka a vanilky urobíme puding a mierne vychladíme za stáleho miešania, aby sa nám neurobila navrchu koža. Vlažný puding zmiešame so salkami, rumom a nakoniec pridáme šľahačku. Dáme odležať na 12 hodín do chladničky a podávame vychladené s kockou ľadu.

Priznajme si - kto z nás si občas rád nepochutí na dobrom nápoji.... s troškou alkoholu? :)
<< Zemiakový slaný koláč - chutnejší, než sa zdá | Baileys | Fašírky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Slavka G. (cackaa) ID 27995 (20.2.2008, 11:20)
Tiež ho robím, namiesto vajcového koňaku. Len používam kakový puding a šľahačku som tam nedávala. A pre azbestové žalúdky sa môže pridať ešte aj trošku domáceho alebo vodky,ať to má ten správny říz.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (suzi.m) ID 6028, mimibazar.sk/suzim (18.1.2008, 10:33)
no super receptík, ja som ho urobila len z polovičnej dávky a nadávam :-@, že som ho neurobila z celej. doma to máme ako zákusok, keď nám chutí niečo sladké, tak si s mangelom nalejeme (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Denisa S. (Samkasarinka) ID 21317 (8.10.2007, 12:46)
A môžem to dať aj do umelohmotných fliaš alebo len do sklenených?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana K. (sadul) ID 2376, mimibazar.sk/sadul (5.4.2007, 22:21)
ahojte,
tak konecne som to "dovarila" 8-| , tento recept je sice narocny na cas, ale tie chladiace sa flasky v chladnicke urcite stoja za to. I napriek tomu ze som ani len netusila ako sa salka varia - kym som nevidela spaleny hrniec - mozem s istotou potvrdit, ze salka sa dokazu uvarit aj otvorene v hrnci, a to ani nie za dve hodiny :-) takisto som rum nahradila vodkou :-) a baileys je na svete.Dakujem za skvely recept ktory urcite vsetci ocenia. (child4)mnam
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea N. (Ayisi) ID 628 (24.12.2006, 12:29)
AHOOOOJ! Tak sa mi už chladí Salko - díky za radu, aby som ho neotvárala horúce - zachránili ste mi maľovanie.... ;-) ;-) ;-).
Keďže sa poznám a môjho mužíka tiež - robím rovno dvojitú dávku. :-D :-D :-D
Inač, asi všetci varia na Vianoce Bayleis, lebo som nezohnala mandľový puding :-( :-( :-(. Tak mám karamelový. Ale určite to bude super! Už mi tečú sliny :-P :-P :-P!!! Krásne VIANOCE !!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika N. (nikazpd) ID 4473, mimibazar.sk/nikazpd (23.12.2006, 21:03)
Baby, šľahačka tam ide hotová - teda vyšľahaná, ja som dávala sprejovú. Salko sa mi stihlo vychladiť, takže sa to ťažko miešalo - v pohode pomôže mixér ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Vlasta T. (Vanitka) ID 7848 (23.12.2006, 22:01)
No fajn! Ja som nakoniec dala nevyšľahanú, ale dá sa to piť! A myslím, že to ani dlho nevydrží, môj drahý sa už zalizuje.... |:o) (D)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana T. (Doli) ID 9581 (22.12.2006, 22:14)
Jéé, tento recept sa mi práve hodí. Zajtra ho hneď vyskúšam. Ď. ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (adina) ID 2754 (22.12.2006, 21:27)
dnes sme robili túto dobtortku, je to ozaj lahôdka, no keby sa aj vám niektorej stalo to čo mne, že mi nešlo rozmiešať to skaramelizované salko, tak som to potom, ako t o bolo všetko spolu zmiešané ešte prehriala na sporáku a pekne sa to rozpustilo ;-)

(Y) (D)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (adina) ID 2754 (23.12.2006, 21:46)
ja som dávala šľahačku nevyšľahanú :-|

({) (D) (})
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina Š. (kaizen) ID 1849 (upravené 23.12.2006, 18:20)
Maminky tu slahacku tam pridate vyslahanu? Dakuujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika T. (momo) ID 382 (22.12.2006, 18:37)
hehe, keď sa náhodou pomýlite ako ja, a namiesto zo salka to urobíte z nesladeného kondenzovaného mlieka, tak po dodatočnom dosladení asi tonou práškového cukru to chutí ako vaječný likér ;-) baby je ešte niekto také nemehlo ako ja???? :-S
ODPOVEDAŤnahlásiť
Vlasta T. (Vanitka) ID 7848 (22.12.2006, 16:11)
Možno budem vyzerať ako debo, ale tá šľahačka tam ide nevyšľahaná? Už sa dva dni teším, že si urobíme dobrôtku, tak aby som to nepokazila... Díky! (D) (D) (D)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maja S. (majussa3) ID 2510 (upravené 21.12.2006, 21:39)
ahojky vsetci co ste uz skusali potrebujem poradit lebo neviem ako to mam nechat odlezat na tych 12 hodin mam to nechat v tom hrnci alebo naliat do flase a tak bachnut do ladnice??
diky moc
maja
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina V. (Dadava) ID 19, mimibazar.sk/Dadava (21.12.2006, 21:58)
nalej to do sklenenych flias a bachni do chladnicky a zopar si ich bachni aj do zaludka. ja som sa takto pripila s karameloveho. ten je tiez fantasticky (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maja S. (majussa3) ID 2510 (21.12.2006, 22:10)
jeeeeej dakujeeeeeeeeeeeeeeeem :-D uz som degustovala je to genitalne (Y) (Y) (Y) (*) (*)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Blanka V. (Blanyi) ID 7707, mimibazar.sk/edebaba (21.12.2006, 14:08)
Vyskušala som vaš recept!F A N T A Z I AAAAAAA !!!! (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana D. (Janka+4) ID 189 (20.12.2006, 18:50)
Práve som urobila túto alkoholickú maškrtku, je mňam mňam (D) :-P (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika N. (nikazpd) ID 4473, mimibazar.sk/nikazpd (18.12.2006, 20:31)
No toto nemá chybu, práve s drahým "cuckáme" túto dobrotinku, asi nám na sviatky neostane a pripravíme si ďalší ;-) MŇAAAM
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana F. (Hana3) ID 2214, mimibazar.sk/hana3 (23.8.2006, 22:50)
Aj ja.
Ale kto viac?
http://www.mimibazar.sk/vtip.php?id=753
:-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (23.8.2006, 13:40)
Marcelka, ako dlho sa to dá skladovať? Dik, kikina
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela Z. (tevion) ID 5572 (28.8.2006, 11:19)
Ahoj Adrianka, vydrží to asi až kým sa to nevypije. Čiže u nás veľmi dlho nie, ale za "normálnych" okolností aj niekoľko mesiacov. Stačí uskladniť na chladnejšom mieste - niekde v komôrke, nemusí to byť chladnička. Tak nazdravie :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (23.8.2006, 9:44)
Ja robím iba salká s rumom - veľmi jednoduché a pritom výborné napr. do kávy so šľahačkou. Pozor! Salká neotvárať horúce, lebo budete môcť maľovať :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela Z. (tevion) ID 5572 (28.8.2006, 11:21)
Dobrá rada s tým horúcim Salkom, sestra síce nemusela malovať, "odvážne" totiž nastavila svoje oko a pekne si popálila viečko. To Salko s rumom musím vyskúšať, znie to dobre. Maj sa pekne.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (23.8.2006, 14:06)
Vdaka za radu,to som nevedela.Deni (Y) :-S :-S
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu