Lucia H. (Luc2) ID 5741 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Jelení guláš
[ recept č. 3284 zo dňa 18.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1-1,3 kg orezov z jeleňa vhodných na guláš, olej alebo masť , veľká cibuľa, 1 ks veľký paradajkový pretlak alebo 2 ks malých,1 kávová lyžička mletej červenej papriky, 4-5 strúčikov cesnaku, Worčestrová omáčka, soľ , korenie, sušený alebo čerstvý tymián, rozmarín po 1/2 kávovej lyžičky alebo 1 vetvička čerstvého, borievky (cca 25 ks bobuliek) , cca 1 kg zemiakov, kto má a chce môže dať aj za hrsť sušených hríbov
POSTUP PRÍPRAVY
Keď som skoro dovarila napadlo ma, že pozriem či už tu taký recept je a nie je, tak pridávam, ale len s minimom obrázkov.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...mäso nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej alebo masť a opražime na ňom cibuľu. Pridáme mäso pokrájané na kocky spolu s pokrájanými 2 strúkmi cesnaku, osolíme, okoreníme a očervenopaprikujeme pokiaľ sa to všetko smáhne na oleji. Pridáme veľký rajčinový pretlak (na foto je len malý) , worčestrovú omáčku tak 1,5-2 Polievkovej lyžicea necháme bublať:o) aspoň 5 minúť. |
![]() |
... potom mäsko okoreníme zvyšnými vecičkami ako je 1/2 kávovej lyžice sušeného tymiánu v mojom prípade , 1/2 KL rozmarínu a cca 25 ks borievok, zalejeme vodou a dusíme do polomäkka, to jest v mojom prípade 30-max. 40 minút odkedy sa nám voda zavarí. |
![]() |
...takto vyzerá gulášik po pridaní korenín, zalejeme ho vodou a teda dusíme... |
![]() |
...po 30-40 minútach teda skúsime mäsko, ak je polomäkké, pridáme doň 1 kg na kocky nakrájaných zemiakov. Kto chce , môže dať aj za hrsť vopred namočených hríbov. A opäť nakrájané 2 strúčiky cesnaku. Varíme dokiaľ zemiaky aj s mäsom nie sú úplne mäkké. Po dovarení niektoré zemiaky v hrnci popučíme vidličkou, niektoré môžu zostať celé. Nezahusťujeme múkou!!!! Podľa chuti ešte dosolíme, dokoreníme. |
![]() |
Guláš už aj so zemiakmi. |
![]() |
... a servírujeme... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Mária Z. (Cedraa) ID 146152 (7.1.2017, 9:28) |
Chúďatko jelenček.........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (7.1.2017, 7:11) |
dnes bude srnčí gulášik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (16.9.2014, 17:42) |
práve robím gulášik podľa tohto receptíka z daniela...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janica T. (jaji) ID 32636 (1.3.2008, 12:13) |
Fúha, tak rýchlo si uvarila gulš z diviny? Ja ho vždy varím aj tri hodiny, |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (1.3.2008, 14:59) |
Ano Janica, tentokrát to bola rýchlovka. Mali sme mladý kus od známeho mäsiara a naozaj bol mäkký v priebehu 40tich minút.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika M. (murka1) ID 25512 (18.12.2007, 12:58) |
Mňaaaam, vyzerá fajnovo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (18.12.2007, 20:36) |
By som Ti Erika poslala, ešte čosi zbylo v hrnci.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (18.12.2007, 11:55) |
Moja a Vy ste ulovili ozajstného jeleňa Fíha, Vy sa máte. A to ste ho naháňali po lese To musela byť sranda, perfektnéééééééééé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (18.12.2007, 12:59) |
Lucka, ani ja moc zverinu nemusím Ale ten jeleň sa mi fakt ráta, taká exotika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (18.12.2007, 20:37) |
Zlatko exotika, to by boli také nejaké leopardie kožušinky Ale vážne jeleňa som aj ja jedla druhý raz v živote. Len tak hocikedy sa to nevidí a keď som doma zahlásila, že mi to chutí ako pečienka, tak sa druhá strana na mňa krivo pozrela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (18.12.2007, 12:06) |
MOja, to bolo pripravené na tú chatu čo sa nekonala. Mal sa variť tam, no a keď už bol v tom mrazáku chudáčisko , tak som ho cez víkend spravila. Aj keď ja moc zverinu nemusím . Neviem , mne to tak čudne vonííííí. Ale zato tato, ten zje čo neujde.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |