. .. .. .. .. .. .
. .

Pomaly pečená kačka so žemľovou knedľou a červenou kapustou - RECEPT 32958

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 120743 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Pomaly pečená kačka so žemľovou knedľou a červenou kapustou


[ recept č. 32958 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

Na kačku: 1 kačku okolo 2 kg váhy v surovom stave soľ rascu Na žemľovú knedľu: 5 rožkov 100 ml mlieka 50 ml vývaru (ja som rozpustila ¼ kocky kuracieho bio bujónu v horúcej vode) 2 vajcia soľ čierne korenie muškátový orech Na červenú kapustu: 1 malú červenú kapustu 1 cibuľu 1 ČL hladkej múky soľ mletú rascu cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Kačku si deň vopred nasolíme a posypeme rascou,ak nestíhame stačia aj dve hodiny. Osolíme aj vnútro kačky. Na druhý deň,alebo o dve hodiny vložíme kačku do pekáča s pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Necháme piecť 3 hodiny. Pekáč neodkrývame a ani neotvárame rúru. Potom zvýšime teplotu na 120 stupňov a pečieme ešte ďalšie 3 až 3 a pol hodiny. Vyberieme, otvoríme pekáč. Vylejeme tuk, ak ho tam bude veľa a dáme ešte zapiecť pod gril, aby sme dosiahli chrumkavú kôrku. Kačacie mäso bude veľmi jemné a šťavnaté:)
Žemľovú knedľu si pripravíme tak, že nakrájame rožky na menšie kocky a postupne nasucho ich opečieme na panvici. Vo väčšej miske si zmiešame vajcia, mlieko, vývar a pridáme opečené rožky. Zmiešame rukou. Ochutíme soľou, čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Vytvarujeme 2 menšie knedle, ktoré zabalíme do igelitového vrecka, upevníme tenším špagátikom a dáme variť tak na 20 min do vriacej vody.
Červenú kapustu si nakrájame na jemno a dáme ju na osmaženú cibuľku. Podlejeme vodou, ochutíme soľou, cukrom, mletou rascou, octom (keď ho pridáme na začiatku varenia kapusta si zachová farbu a chrumkavosť) a dusíme asi tak hodinku. Potom ešte dochutíme.

Prajeme dobrú chuť !
<< Muffiny do školy | Pomaly pečená kačka so žemľovou knedľou a červenou kapustou | Kačica na mede s vínom >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (6.11.2020, 20:06)
(Y) |-) :-p (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
maria z. (majsim) ID 57336 (18.10.2010, 21:16)
ja mám odskúšané,môžem len odporúčať,už je tu pod názvom Výborná pomaly pečená kačica, Janka ID 29118 - má ju už upečenú na pekáči (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucka N. (aplle23) ID 120743 (19.10.2010, 14:28)
My sme ju mali tento víkend a muž len chvalil a chválil (kytara)
ODPOVEDAŤnahlásiť
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (18.10.2010, 15:06)
no, tak toto vyskúšam najbližšie. včera som totiž piekla kačku, resp. husokačku a bola teda tvrdá...na hody ma to čaká znova, tak to vyskúšam týmto spôsobom... :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucka N. (aplle23) ID 120743 (18.10.2010, 19:11)
Luci budeš veľmi spokojná , potom napíš ako to dopadlo :-) (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu