
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Lucka N. (aplle23) ID 120743 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Pomaly pečená kačka so žemľovou knedľou a červenou kapustou[ recept č. 32958 zo dňa 18.10.2010 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na kačku: 1 kačku okolo 2 kg váhy v surovom stave soľ rascu Na žemľovú knedľu: 5 rožkov 100 ml mlieka 50 ml vývaru (ja som rozpustila ¼ kocky kuracieho bio bujónu v horúcej vode) 2 vajcia soľ čierne korenie muškátový orech Na červenú kapustu: 1 malú červenú kapustu 1 cibuľu 1 ČL hladkej múky soľ mletú rascu cukor POSTUP PRÍPRAVY Kačku si deň vopred nasolíme a posypeme rascou,ak nestíhame stačia aj dve hodiny. Osolíme aj vnútro kačky. Na druhý deň,alebo o dve hodiny vložíme kačku do pekáča s pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Necháme piecť 3 hodiny. Pekáč neodkrývame a ani neotvárame rúru. Potom zvýšime teplotu na 120 stupňov a pečieme ešte ďalšie 3 až 3 a pol hodiny. Vyberieme, otvoríme pekáč. Vylejeme tuk, ak ho tam bude veľa a dáme ešte zapiecť pod gril, aby sme dosiahli chrumkavú kôrku. Kačacie mäso bude veľmi jemné a šťavnaté:) Žemľovú knedľu si pripravíme tak, že nakrájame rožky na menšie kocky a postupne nasucho ich opečieme na panvici. Vo väčšej miske si zmiešame vajcia, mlieko, vývar a pridáme opečené rožky. Zmiešame rukou. Ochutíme soľou, čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Vytvarujeme 2 menšie knedle, ktoré zabalíme do igelitového vrecka, upevníme tenším špagátikom a dáme variť tak na 20 min do vriacej vody. Červenú kapustu si nakrájame na jemno a dáme ju na osmaženú cibuľku. Podlejeme vodou, ochutíme soľou, cukrom, mletou rascou, octom (keď ho pridáme na začiatku varenia kapusta si zachová farbu a chrumkavosť) a dusíme asi tak hodinku. Potom ešte dochutíme. Prajeme dobrú chuť ! |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (6.11.2020, 20:06) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
maria z. (majsim) ID 57336 (18.10.2010, 21:16) |
ja mám odskúšané,môžem len odporúčať,už je tu pod názvom Výborná pomaly pečená kačica, Janka ID 29118 - má ju už upečenú na pekáči ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucka N. (aplle23) ID 120743 (19.10.2010, 14:28) |
My sme ju mali tento víkend a muž len chvalil a chválil ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (18.10.2010, 15:06) |
no, tak toto vyskúšam najbližšie. včera som totiž piekla kačku, resp. husokačku a bola teda tvrdá...na hody ma to čaká znova, tak to vyskúšam týmto spôsobom... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucka N. (aplle23) ID 120743 (18.10.2010, 19:11) |
Luci budeš veľmi spokojná , potom napíš ako to dopadlo ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |