Anna K. (klaymanova) ID 50952 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Francúzsky jablkovy koláč
[ recept č. 33370 zo dňa 29.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200g hladkej múky, 250g kryštálového cukru, 6 vajec, 250ml mlieka, 1 lyžica sóda bicarbóny, 500g jabĺk, 150g masla, 1 vanilkový cukor, príp. prášk.cukor alebo šľahačka na dozdobenie
POSTUP PRÍPRAVY
Na dno suchého plechu nakrájame na menšie kúsky jablká. Múku s cukrom premiešame, pridáme vajcia rozhabarkované v mlieku a zamiešame. Jablká zalejeme touto hmotou, posypeme vanilkovým cukrom a dáme do rúry piecť. Teplota 190°C, asi na 30 minút. V polovici (teda po 15 min. Pečenia) vyberieme a navrch pokrájame maslo. Vložíme späť do rúry a dopečieme. Nakoniec posypeme prášk.cukrom alebo dozdobíme šľahačkou. |
Julia J. (madeleinka) ID 38095 (28.11.2010, 17:18) |
výýýborný stavnaty uz je pridany medzi najoblubenejsie chuti nam ako velmi hruba maslova palacinka s jablkami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (8.11.2010, 16:15) |
Anka, plech sa nemusí vymazávať? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Anna K. (klaymanova) ID 50952 (8.11.2010, 16:25) |
nie netreba ) nech sa podari |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marcela N. (Marcelan) ID 6743, mimibazar.sk/marcelan (8.11.2010, 16:37) |
Este jedna otazocka - plech velky? (normalna velkost), alebo mensi ? Idem ho vyskusat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Anna K. (klaymanova) ID 50952 (8.11.2010, 19:08) |
ja mam plech o velkosti 35x25 a hlbka 3cm a všetky kolače v nom pečiem čo aj najdem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Anna K. (klaymanova) ID 50952 (30.10.2010, 13:41) |
veru tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |