Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Kuracie mäsko s chrenom
[ recept č. 33597 zo dňa 1.11.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
vykostenné kuracie stehná, chren, eidam, 1 kyslá smotana
POSTUP PRÍPRAVY
Zámerne nepíšem pomer surovín, záleží to od počtu stravníkov. Kyslá smotana sa pri pečení trochu akoby zrazí, ale neuberá to vôbec chuti. Pri použití sladkej smotany to nie je ono, ale sto ľudí = sto chutí.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
 |
Kuracie mäsko si osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a opečieme na horúcom oleji, len aby sa nám mäsko zatiahlo. |
 |
Mäso dáme do jenskej misy, podlejeme výpekom a na každé mäsko na hrubo natrieme chren. |
 |
Na vrstvu chrenu dáme postrúhaný eidam. |
 |
Na vrstvu syra natrieme kyslú smotanu. Dáme zapiecť na 50 minút (my máme radi úplne mäkké a rozpadávajúce sa mäsko) pri teplote 170 stupňov. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |