Radka G. (rara) ID 9628 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Opekané zemiaky
[ recept č. 3382 zo dňa 27.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
poraďte, ako urobím prílohu - opekané zemiaky ako v reštaurácii?
POSTUP PRÍPRAVY
manželovi také chutia, neviem to tak dobre pripraviť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (7.3.2013, 22:06) |
ja si ich predvarím,a to ked začne voda vriet,tak necham asi 10 minut aby vrela,a potom dám do rúry,,predtým pokvapkam olejom,možeš pridat rascu,,alebo korenie na zemiaky,alebo nakoniec cesnak,pár minut pred vybratím.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Elena C. (helika23) ID 245460 (8.3.2013, 12:16) |
Magdaléna c. tá otázka je už skoro spred 6-tich rokov, takže už je asi neaktuálna, a okrem toho v každej reštaurácii robia zemiačky ináč. Chýbajú info: varný typ, spôsob prípravy - na sucho? na masle? s cibuľkou? gratinované? v šupke? ... atď atď. Tak snáď sa ich už Radka G. pripravovať naučila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (16.2.2010, 12:21) |
Klasicky -uvarené zemiaky-kocky alebo plátky dáme na rozpálený olej na panvicu,opečieme a osolíme,prípadne pridáme rascu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (12.8.2009, 13:42) |
Kto má rád chrumkavé nové zemiačky upečené dočervena, vnútri ako gaštany, tak ja ich robím takto: Celkom malé zemiačky, (najlepšie ako pingpongová loptička alebo väčšie prekrojiť na polovicu) dobre umyjem, nešúpem. Nasypem do kastróla, zalejem zarovno olejom a dolejem na 1 kg zemiakov cca 1/2 dcl vody. Zapálim plyn a odkryté ich na šporáku pečiem na prudkom ohni. Pokiaľ sa voda z kastróla odparí tak sa uvaria a potom sa v oleji do červena upečú. Občas opatrne potrasiem kastrólom, aby sa neprichytili na dno. Keď sú zemiaky červené, vypnem plyn, a s pomocou pokrievky olej zlejem do iného kastróla. Olej je možné použiť aj trikrát. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava M. (muriel21) ID 258276 (7.3.2013, 14:29) |
kristina s chcem sa spytat aku rolu tam hra muka??malokde sa pise ze sa pouziva aj muka a potom sa daju do truby... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.3.2013, 21:32) |
tá múka urýchli opekanie a zemiaky skôr získajú chrumkavosť .. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (21.7.2010, 18:35) |
Kristínka, dnes som hľadala nejaké obmenu opekaných zenmiakov a urobila som ich podľa toho receptu, na ktorý si sem dala link a poviem ti, že sú fantastické iné už robiť nebudem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.7.2010, 18:13) |
ano? robila si tento postup? každý mi hovorí, že s tou múkou je to babračka. ale u nás tieto desne fičia tak teda kati, nech vám chutia stále  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dana I. (deliill) ID 20870 (21.1.2008, 9:36) |
Ahoj Ja robim na dva sposoby: 1/ klasika ocistit, nakrajat na meisaciky, plech natriet jemne olejom a na neho poukladam zemiaky. Pecieme. alebo (a toto muzovi chuti ako z restauracie) 2/uvarim zemiaky v supke, potom ich nakrajam na mesiaciky (aj so supkou) - proste na stvrtky. Na panvici potom trochu vysmazim (podla farby zistis, kedy dost) - nie su vobec mastne, su tak prima chrumkave zvonku a z vnutra makucke mnam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarina M. (babyonroad) ID 54753, mimibazar.sk/katkarv (28.3.2009, 11:17) |
danka, ten druhy sposob pripavy je fakt skvely, nemala som miesto v pekaci uz sa tam usudlilo masko a tak som vyskusala na panvici, a takto mi viac chuti ako v rure, dakujem za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Petra B. (petrulla) ID 14193 (14.1.2008, 11:58) |
Ahoj, ja zemiaky osupem a necham zovret vo vode (kym sa zacne dvihat pena - nie dlhsie). Hned vypnem, vysypem na pekac s trosickou oleja a sup do pece. Su naozaj vyborne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Anna S. (eny84) ID 252660 (30.9.2012, 14:21) |
A ako dlho ich peciete a na kolkych stupnoch?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lucia s. (luja1) ID 31142 (1.1.2008, 20:48) |
ja si poriadne umyjem zemiaky (aby som ich nemusela supat), dam dostatocne mnozstvo oleja po celom plechu, zemiaky nakrajam na mesiaciky,ulozim tak aby sa neprekryvali, posypam ich solou, korenim, cervenou paprikou, kminom a oreganom. pokropim olejom alebo maslom vlozim do vyhriatej rury, po urcitej dobe ked su do zlatista upecene ich po jednej otacam aby sa upiekli do chrumkava aj z druhej strany. aby sme predisli masnote, vysypem ich na kuchynsky obrusok (papier). su naozaj ako z restiky, moj muz ich miluje a ja tiez.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (12.8.2009, 12:46) |
ja to robím rovnako, len s osupanými |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | karamela g. (karamela) ID 31244 (4.1.2008, 13:37) |
LUCKA SKUSILA SOM TVOJ RECEPT NA OPEKANE ZEMIACKY KU SYRU A SU PERFEKTNE  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | lucia s. (luja1) ID 31142 (4.1.2008, 13:40) |
tesim sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (28.12.2007, 9:41) |
radka ja ich robím nasledovne: zemiaky očistím, nakrájam, ovarím v osolenej popr. ovegetovanej vode do polomäkka, potom ich zlejem, buchnem :O) na panvicu s rozohriatym olejom - netreba ho veľa, posypem korením na americké zemiaky a restujem. nám tiež veľmi chutia :O) dobrú chuť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (upravené 27.1.2008, 11:04) |
Ďakujem všetkým za rady. postupne skúšam všetky návody a zatiaľ ma žiadennesklamal. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |