Monika Jemelková (ciernaruza99) ID 73308 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Karamelové piškóty
[ recept č. 34385 zo dňa 17.11.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na jednu tortovú formu ide 300 g piškót (ja som striedala obyčajné s kakaovými), 60 kociek cukru, 2 polievkové lyžice vody, 0,5 l mlieka (dávam plnotučné),4 žĺtka, 2 polievkové lyžice hladkej múky, ovocie (dala som jahody a mandarínky), kakao, tuhá šľahačka.
POSTUP PRÍPRAVY
V hlbšej nádobe rozmiešame cukor s vodou a upražíme na karamel. Medzi tým si rozšľaháme žĺtka s mliečkom a múkou. Keď je karamel hotový, opatrne vlejeme masu. Karamel v mase stvrdne, ale na miernom ohni sa rozpustí, takže žiadny strach :) Keď nám v hrnci ostane len horúce karamelové mlieko, zosilníme oheň a varíme, kým to všetko nestuhne na kašu. Do pripravenej tortovej formy položíme vrstvu piškót (dávam dve, aby mi kašička netiekla pomedzi), zalejeme kašou, obložíme ovocím (mandarínkami), na to ide ďalšia vrstva piškót, opäť kaša a ovocie, znovu vrstva piškót, kaša a jahôdky. Dáme vychladnúť. Pred podávaním môžme ozdobiť šlahačkou a grankom... takže dobrú chuť sladké riťky :) |
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (17.11.2010, 17:27) |
moze to byt dobre kolko cca gramov moze byt tych 60 kociek cukru? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Jemelková (ciernaruza99) ID 73308 (18.11.2010, 21:33) |
Fuuu...Luci neviem...daj 30 polievkových lyžíc a je to dobré...ale straaaaaašne sladké  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Jemelková (ciernaruza99) ID 73308 (17.11.2010, 11:25) |
je to naozaj sladká bomba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |