dana t. (danulatenko) ID 96133 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Úžasné rezne
[ recept č. 34962 zo dňa 2.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Rezne z brav. mäsa (v povodnom recepte je teľacie) 2 cibule pokrajané na kolieska 2 strúčiky cesnaku na kolieska čierne korenie guľky petržlenová vňať posekaná citrónová šťava, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Takže potrebujem na ne teľacie alebo morčacie mäso do tenúčka vyklepané (také 3-4 mm sú ideálne), ak sa dá tak aj na veľkosť celého taniera, ďalej cibuľu na kolieska pokrájanú, petržlenovú vňať, celé čierne korenie a posekaný cesnak. Každý vyklepaný rezník pekne osolím, položím na tanier a poukladám naň pár koliesok cibule, trocha cesnaku, guľôčky čierneho korenia a lístky vňate. Ak sa žiada chuť mäsa ešte vylepšiť, tak každý rezeň treba poliať lyžičkou zmesi citrónovej šťavy a - ako inak - bieleho vína. Rezne kladiem na seba na tesno a cez noc nechám stáť v chladničke. Pred obalením sa všetky ingrediencie z mäsa vyberú. Rezne obalím v hladkej múke zmiešanej z lyžičkou podrveného bieleho korenia, ďalej vo vajíčkach rozšľahaných so smotanou a napokon v strúhanke. Vysmážajú sa pomaličky v horúcom oleji alebo na masti Všetky tie suroviny im dodávajú fakt úžasnú chuť, o akej obyčajné rezne ani nechyrovali. Musíte ich vyskúšať! |
 | Petra B. (XpetusaX) ID 21477, mimibazar.sk/xpetusax (1.4.2012, 10:31) |
a aku smotanu treba pouzit do vajicok?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | dana t. (danulatenko) ID 96133 (2.12.2010, 19:39) |
Baby davajte si pozor na ten cesnak, ja som to s nim takpovediac prestrelila a boli z toho cesnakove rezne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.12.2010, 18:26) |
Vyzerá to veľmi zaujímavo... také iné voňavé rezne určite vyskúšam niekedy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (2.12.2010, 16:22) |
Danka, vyzerá to veľmi lákavo, rozhodne vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |