
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
HOVÄDZIE MÄSO |
Katarina K. (katarina218) ID 25412 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Sviečkova na smotane[ recept č. 3519 zo dňa 9.1.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mäsa,2 menšie mrkvy, 1 menši zeler, 1 väčšia cibula, 2 kysle smotany, 1 lyžica hladkej muky,1 lyžica horčice 1 lyžica kryšt, cukru, bobkový list,4-5 ks celeho korenia, mlete biele korenie,citronova šťava, asi 50 g masla, 4-5 ks borievok sušených POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu očistíme a nastruhame, cibulu na drobno pokrájame, maso nakrájame na platky, ktore naklepeme nasolime a posypeme mletým korenim Do hrnca ja používam len tlakovy si dáme asi 2 lyžice oleja necháme rozpali a sprudka opečieme maso z oboch stran. maso vyberieme na tanier a do hrnca dame spať sťavu ktorú nám maso pustilo, do vypeku pridáme cibulu a osmažime do zlata ked je cibula zlatistá pridáme lyžicu cukru a premiešame poukladáme maso na maso dame zeleninu bobkovy list sol a korenie, borievky,vrstvy opakujeme pokial máme maso, podlejeme vodou alebo vývarom zavrieme hrniec a dusime do makka. potom mäso vyberieme na tanier, vyberieme bobkový list a zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom na kasu, pridáme smotanu zmiešanú s hladkou mukou a horčicou. Dame na zeleninu, necháme prejsť varom pridáme asi 2 cm hrubý platok obyčajného masla, citronovú stavu a kto chce ešte aj cukor, pridáme maso aby sa prehrialo a podávame zo žemlovými knedlami. Sviečkova chuti najlepšie na druhý deň a preto ju varím vždy den dopredu. Dobru chut. |
katka m. (katkka12) ID 83011 (21.1.2011, 13:44) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarina K. (katarina218) ID 25412 (17.9.2011, 18:29) |
som rada, že chutilo, neskoro som zbadala komentar nakolko sem necohodim často | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |